Ipsos, forme si multa dragoste – povestea DDcor

Alina Smarandache e mămică Ioanei și a lui Radu și mâna talentată din spatele DDcor (www.DDcor.ro).
M-am uitat pe pagina lor de internet și vă mărturisesc – mi-a trezit curiozitatea. Pentru că am cumpărat și eu de multe ori figurine din ipsos pentru băiețelul meu cu scopul de a le colora împreună, dar nu mi-ar fi trecut niciodată prin cap să fac eu.

Alina, de unde ți-a venit ideea de a începe o astfel de afacere?

Totul a inceput ca un hobby din pura intamplare. Eram in cautarea unei activitati relaxante si creative care sa ma scoata din rutina meseriei de economist pe care o practicasem in ultimii 10 ani. Am tot cautat pe net ceva ce mi s-ar potrivi si la care m-as pricepe. Initial am inceput cu pictura pe sticla, am decorat astfel cateva borcane, vaze, minitablouri si alte obiecte din sticla ce mi-au cazut in mana. Intamplator am dat peste un tutorial pe youtube despre turnarea formelor de ipsos in matrite. Mi s-a parut o activitate interesanta de facut impreuna cu copiii asa ca m-am hotarat sa comand de proba cateva matrite.

Surprinzator m-a „prins” aceasta activitate si pentru ca am vazut in ea potential am zis a incerc sa distribui aceste figurine in gradinite si alte locuri frecventate de copii. In paralel am inceput sa si pictez figurinele pentru a le folosi in scop decorativ ca magneti de frigider, ornamente pentru bradul de Craciun sau materiale ajutatoare in activitati matematice.
poza atelier ddcor

Ai doi copii, cum împaci munca de acasă cu activitatea de mămică? Te ajută și ei? Se implică? Copilul meu mai mereu îmi dă idei pentru povești noi. Stă pe lângă mine și așteaptă să scriu pentru a i le citi apoi. Voi aveți astfel de „episoade”?

Trebuie sa recunosc ca mi-a fost dificil sa impac cele doua activitati. Fac asta deja de 8 luni de zile si nu este chiar asa “roz” cum imi imaginam acum cativa ani. Intr-adevar e situatia ideala: sa lucrezi de acasa si sa nu ai nici grija copiilor, cine ii ia de la gradi/scoala, cu cine fac temele. Dar pentru ca situatia financiara a cerut-o am fost nevoita sa mai suplimentez activitatea zilnica cu inca un job part-time, moment in care lucrurile au inceput sa nu mai fie atat de organizate iar ziua a devenit un mic haos pentru mine.

Copiii sunt mereu implicati in activitatea mea, ma ajuta la turnarea ipsosului precum si la alegerea matritelor pentru figurine.

Care sunt, pentru tine, avantajele muncii de acasă?

Asa cum am spus si mai sus, avantajul principal a fost ca am putut sa ma ocup de copii: sa ii iau de la scoala, gradinita, sa facem temele, sa facem si ii duc si la o activitate sportiva, sa nu mai imi fac griji cu cine stau in vacante sau daca sunt raciti.

Oare vrei să ne vorbești și despre dezavantaje?

Dezavantajele cred ca tin mai mult de factori independenti de persoana care se afla in aceasta situatie de a lucra de acasa si de a avea copii. La mine principalul dezavantaj a fost cel financiar, inainte aveam un job bine platit, dar destul de instabil. In timp a intervenit si dezavantajul rutinei zilnice care nu mai exista. Practic timpul meu era organizat in functie de comenzile de figurine pe care le primeam. Am avut si perioade foarte aglomerate, week-endul nu a mai existat de cand am inceput sa lucrez de-acasa, timpul dedicat copiilor tot asa depindea de numarul de comenzi si de timpul necesat executarii acestora. In paralel ma pregateam si pentru targuri, ateliere sau alte evenimente la care am participat. A fost foarte greu.

Care sunt planurile de viitor?

Imi pare rau sa spun asta insa pentru ca nevoile materiale ale familiei trebuie satisfacute in mod constant, am fost nevoita sa ma intorc la jobul full time pe care il aveam inainte sa incep Ddcor. Insa nu vreau sa renunt, Ddcor va ramane acolo unde este si va continua sa participe la evenimente, va lansa figurine noi in fiecare anotimp si la fiecare sarbatoare iar in plus va sustine si cauze nobile: prima de acest fel este atelierul PICTEAZA si DONEAZA din cadrul Targului Bounty Fair pe data de 17 mai 2015, unde banii stransi din donatii vor ajunge la un numar destul de mare de copilasi cu posibilitati materiale reduse din jud. Buzau.

Pentru luna august de asemenea Ddcor va dona figurine pentru pictat unei asociatii ce sustine copii cu probleme de sanatate, insa voi da mai multe detalii despre aceasta actiune atunci cand va prinde contur.

Ddcor a fost prezent ca partener si la evenimentul Scoala Altfel organizat de Gradinitele Ana Lugojana in luna aprilie, precum si la evenimentul Concert de Craciun organizat de Fundatia Montessori din Romania cu care am o colaborare permanenta.

Faptul ca am reusit sa stabilesc parteneriate foarte frumoase cu gradinite si locuri de joaca ma face sa imi doresc sa continui si sa imi dedic o mare parte din timpul meu liber acestei activitati.

Unde putem gasi produsele tale?

Produsele mele se gasesc in principal pe facebook pe pagina Ddcor si pe magazinul online www.ddcor.ro. Tin sa mentionez ca magazinul online este inca in constructie deci nu toate produsele sunt prezente acum acolo. Am colaborat si cu GrandArenaPlayground, locul de joaca din Grand Arena Mall Berceni, deci o parte din figurine s-ar putea sa le mai gasiti si acolo. Daca organizati sau participati la petreceri in Promenada Mall la locul de joaca Gymboland puteti avea placuta surpriza sa pictati figurine Ddcor in cadrul acestor evenimente.

Un mesaj pentru toate mămicile din comunitatea Work At Home Moms România?

In primul rand le sfatuiesc pe cele care doresc sa inceapa o activitate acasa, sa puna in balanata avantajele si dezavantajele si apoi sa ia o hotarare. Transformarea unui hobby intr-o afacere implica riscurile ei care se rasfrang asupra intregii familii. In al 2-lea rand le indemn sa puna suflet si dragoste in ceea ce fac si sa se gandeasca mai putin la castigul financiar, cel putin pentru inceput. Astfel satisfactiile vor fi garantate. Si in al 3-lea rand le spun sa nu renunte daca sunt pasionate de ceea ce fac, vor reusi intr-un fel sau altul sa gaseasca un echilibru intre job, familie si pasiune.

poza ddcor 1

poza ddcor 2

poza ddcor 3

poza ddcor 4

poza ddcor 5

Interviu realizat de Alexandra Pintea Varnava (www.Ouzoland.com)

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns