Interviu cu Emilia Magurean – Hai sa gatim!

Interviu realizat de Anamaria Budai, coordonatoare WAHM Baia Mare și inițiatoare Citim cu Drag

Pe Emilia am cunoscut-o la Mama Antreprenor, când a acceptat să ne încânte cu niște bunătăți. M-a impresionat mult modul de prezentare profesionist, gustul e delicios desigur. La Mama Fest, am avut iar onoarea să gust din preparatele gătite cu drag de ea, au o aromă deosebită, de vanilie, scorțișoară. Ce face Emilia nu e doar gătit, e artă!

dsc_5701

De ce ”Hai să gătim cu Emilia”, de unde ideea?

emilia-magureanMă numesc Emilia Măgurean, sunt mămica a doi copii minunați: Mihnea, 8 ani și Ilinca, 3 ani. Am 37 de ani și locuiesc în Baia Mare.

Inițial, am gândit pagina mea ca un loc unde să pot împărtăși rețete, sfaturi, idei de meniuri și ”Hai să gătim” suna așa, ca o provocare, atât pentru mine cât și pentru cei care îmi vizitau pagina.

Am interacționat prima dată la un eveniment local, Mama Antreprenor, unde ne-ai încântat cu bunătăți alese și mai ales prezentate profesionist. De unde te inspiri în prezentare?

În privința inspirației, depinde de moment, de persoanele pentru care lucrez, de eveniment, adică ele sunt cele care mă inspiră. De multe ori mi se întâmplă să văd un preparat care îmi place, așa că îl iau ca și idee și îl adaptez în funcție de preparatul meu.

Oricum, prezentarea contează foarte mult, trebuie să rămână în mintea celui care-l privește și să și-l dorească să-l guste, să-l cumpere:).

brownies-cu-mascarpone-si-mix-de-fructe-de-padure

Cum se îmbină rolurile de mamă și afacerea pe care o dezvolți?

Încerc să le fac pe amândouă cât pot de bine. Să nu credeți că-mi iese de fiecare data, dar… perseverez:)

Ce planuri de viitor ai?

Îmi doresc “să cresc” tot mai mult, să continui să fac totul cu tot atâta pasiune și dedicare și să ajung la momentul când o să am un restaurant cu o bucătărie deschisă, orientat și spre copii, mămici, mâncare sănătoasă, cu meniuri diverse.

meniu divers

Unde te găsesc clienții? Cum pot să plaseze comenzi?

Pe pagina mea de facebook, acolo am și datele de contact și… din recomandări:).
https://www.facebook.com/haisagatimcuemilia/

Ce făceai înainte să fii mamă?

Bună întrebare, parcă s-ar fi întâmplat într-o altă viață! Ce îmi amintesc este că aveam mult timp liber. Terminasem facultatea de istorie-arheologie, mergeam pe șantiere arheologice și apoi am început să lucrez, dar în cu totul alt domeniu decât ce fac acum. Și nu, nu găteam, eram chiar un dezastru în privința asta. Chestia cu gătitul a început mai târziu, după ce l-am născut pe fiul meu.

dsc_5711

Ce pregătești pentru Crăciun?

Preparatele or să se încadreze în tema Crăciunului, așa că aromele de scorțișoară, ghimbir, rom, vanilie nu or să lipsească și o să le regăsim în diferite tarte, turtă dulce, prăjituri cu morcovi, cu mere.

Care a fost cea mai provocatoare comandă pe care ai onorat-o?

Chiar prima, cred. A fost acum vreo 3 ani, o petrecere de Haloween pentru vreo 50 de persoane. Bine, jumătate dintre invitați erau copii, dar la fel de mâncăcioși. Fiind prima, nu aveam atâta experiență în organizare și fiindcă îmi place ca totul să fie proaspăt, am ales să le fac pe toate în aceeași zi. A fost și un stres psihic, mai ales că eram împărțită la trei: doi copii și o petrecere. Dar, s-a terminat bine, nu au rămas fără mâncare.

Ce ingrediente folosești? De unde le procuri?

Pentru mine, aspectul acesta e cel mai important, ele îți dau calitatea preparatului și tot ele spun ceva despre tine. Multe le procur din super market-uri, iar legumele, fructele, din piață.

Un gând către comunitatea WAHM?

Vă mulțumesc că m-ați acceptat și primit cu atâta bunăvoință, cu voi am prins curaj și “mi-am luat zborul”.

Îți mulțumim și îți dorim mult succes!

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns