Cu Claudia ne-am mai înâlnit în cadrul unui interviu în anul 2019, acum 5 ani. Aflăm acum ce s-a schimbat de atunci in viața Claudiei, cum au evoluat lucrurile pentru ea. Citiți interviul din urmă cu 5 ani aici: https://wahm.ro/2017/05/interviu-cu-claudia-groza-si-pasiunea-pentru-scris/
Cine e Claudia și care este visul ei?
Claudia este o femeie care și-a pierdut puțin curajul, deoarece a trecut prin multe schimbări (un divorț, o altă casă). Cu toate acestea, își dorește să fie o femeie frumoasă, să regăsească veselia și să își urmeze visurile, de a fi o mamă minunată, fericită și împlinită.
Care au fost primele rânduri așternute pe hârtie, de care să îți amintești și pe care să le fi împărtășit cuiva?
Privind în urmă, devin nostalgică și îmi amintesc cu bucurie de prima mea poveste pentru copii, „Tobias, elefănțelul colorat”, dar și de blogul pe care l-am creat în 2009, anul în care mi-am îndeplinit visul de a urma un curs de scriere creativă. Ulterior, în 2020, am creat un curs tare drag, „Terapia prin scris”.
Sunt anumite persoane, situații, concepte care te inspiră?
În ultimii ani, m-am îndreptat spre oameni din experiența cărora să învăț să devin cea mai bună variantă a mea, folosind scrisul. Apoi, am decis să scriu despre situațiile prin care am trecut ( schimbarea jobului, divorț, mamă singură, depresie ), și mai nou despre impactul lecturii asupra fiecăruia dintre noi, pregătind o carte pe acest subiect, biblioterapia.
Ce titluri ai publicat până acum și despre ce scrii?
Am adăugat titlurile „Întâmplările detectivului Curios” și „Noile aventuri ale detectivului Curios” la editura Nomina, „Vacanța buclucașă, „Balonul călător și prietenii lui” și am în pregătire volumul trei din detectivul Curios, dar și o carte non-fiction despre terapia prin lectură. Poveștile mele ating latura educativă, astfel încât copiii să învețe despre natură cu bucurie, dar și despre tristețe, importanța cuvintelor pe care le folosim, prietenie, animale, pasiuni, relația cu părinții și bunicii, despre viață cu tot ce ne oferă ea, urcușuri și coborâșuri. Cel mai recent am contribuit la o antologie de povești scrise de părinți, și anume „Povești pe sârmă” coordonată de Adina Giurgea.
Cine sunt cititorii tăi fideli?
Copiii sunt cititorii mei fideli! Poveștile mele se regăsesc în manuale școlare, în auxiliare, dar am și povești pe siteul www.claudiagrozalazar.ro, unde mulți părinți, educatoare, învățătoare le citesc și le folosesc în educația copiilor. Mai nou, colegii gemenilor mei și prietenii lor îmi citesc poveștile și îmi oferă feedback.
Unde au călătorit cărțile tale? Ai primit comenzi și din afara țării?
Sunt recunoscătoare pentru oameni dragi, prieteni, învățătoarea mea, care au cumpărat cărțile mele. Prin proiectul povești personalizate, am ajuns în multe colțuri ale lumii, dar intenționez să urc cărțile și pe Amazon, multe titluri avându-le traduse în diferite limbi.
Unde putem găsi cărțile tale?
Cărțile mele se găsesc atât în librării fizice, dar și online. Unele titluri se găsesc pe siteul meu www.claudiagrozalazar.ro. Am creat și jocuri, carduri pentru biologie cu material pentru bacalaureat, multe ghiduri și materiale educative ce vă sunt utile. Vă invit și în comunitatea de facebook „Detectivi în educație”, unde găsiți multe, multe fișe de lucru, chiar și povești pe care le puteți accesa de oriunde aveți acces la internet… chiar și în concedii, când nu mai aveți idei de activități.
Ai fi dispusă să inițiezi colaborări cu alte mame? Daca da, scrie-ne de ce ai avea nevoie.
Da. Sunt dispusă la colaborări: în primul rând am nevoie de vizibilitate, așa că aștept propuneri de modalități de promovare (poate ceva materiale flyere, obiecte personalizate cu personaje sau titlurile cărților/jocurilor mele – calendare, pixuri, caiete), să am recenzii la cărțile și jocurile mele pe diferite bloguri de mămici, iar eu pot fi și sponsor al unor activități (premii cu diverse ocazii pentru copii), dar și interviuri sau despre articole pe siteul meu.
Un gând pentru comunitatea WAHM!
Credeți în visurile voastre, dar aveți grijă de sănătatea voastră, fizică, psihică și sufletească. Luați-vă timp pentru voi! Ascultați muzică, citiți, odihniți-vă, plimbați-vă, scrieți ( chiar și 5 minute zilnic! ) visurile voastre, despre emoții ( indiferent că este furie, tristețe, dezamgire sau iubire, fericire, împlinire ).
Vă îmbrățișez!
Recomanzi articolul acesta?