You are currently viewing Interviu cu Roxana – Iuladi Kids

Interviu cu Roxana – Iuladi Kids

Interviu realizat de Roxana Leotescu de la Playbuzz.ro

 

1. Bun găsit, Roxana! Te salutăm din comunitatea WAHM. Te invităm să ne povestești despre tine, despre profesia ta, despre pasiunile tale.
Salut. Eu sunt Roxana si sunt mamica Iuliei de aproape de 2 ani si a lui Adrian de aproape 10 ani. Sunt o persoana vesela si optimista, imi place sa descopar locuri noi, sa petrec timp cu familia, sa citesc si sa dansez. Pana sa devin mama a doua oara am lucrat in multinationale, insa dupa mi-am dorit altceva si asa a luat nastere proiectul Iuladi Kids. Ceva cu totul diferit de ce am facut pana acum, insa ceva ce m-a atras si care imi place foarte mult.

2. Ce inseamna pentru tine să fii work at home mom?
Pentru mine sa fiu work at home mom inseamna sa imbin rolul de mama cu cel de antreprenoare intr-un mod cat se poate de echilibrat. Imi place tare mult faptul ca pot sa petrec timp cu copiii mei si in acelasi timp sa pot sa ma dezvolt si din punct de vedere profesional.

3. Ce este Iuladi Kids (www.iuladikids.ro) si ce servicii oferă?
Iuladi Kids este un centru educațional situat în București zona Dristor, care ofera servicii de creșă și grădiniță. Primim copii de la 1 an, avem bucătărie proprie și ieșim afară zilnic.

4. Care sunt beneficiile si pe ce valori se bazează serviciile pentru copii?
Înțelegem că fiecare copil este unic așa că nu îi comparăm, ci îi încurajăm să își descopere pasiunile și să își dezvolte abilitățile. Facem activități potrivite vârstelor bazate pe experimente, lucru in echipa, descoperirea prin mijloace interactive si atractive.
Valorile noastre sunt: Creativitate, Autonomie si Comunitate. Fiecare valoare are la baza concepte si principii pe care le folosim zilnic in cadrul Iuladi Kids pentru a transforma invatarea intr-o activitate distractiva.

5. Cum ai descrie in câteva cuvinte Cresa si grădinita Iuladi Kids?
Un loc in care cei mici vin cu drag sa descopere ce activitati interesante si distractive ii asteapta.

6. Cu ce se diferentiază fata de alte grădinițe? Ce trebuie să știe părinții care doresc să inscrie micutii la Iuladi Kids?
Am construit acest loc din perspectiva unei mame care si-a dorit sa creeze locul potrivit pentru copilul ei. Astfel am pregatit salile intr-un mod haios si atractiv fara a le supra-aglomera, am achizitionat materiale pentru activitati cat mai diversificate, am introdus rutine importante pentru cei mici (spalatul pe dinti, acomodarea cu olita), iesim afara zilnic chiar si atunci cand este frig si profitam de fiecare ocazie sa facem ceva nou si distractiv. Am ales personalul cu grija si avem periodic sesiuni in care discutam despre ce mai putem imbunatati.
Este un avantaj cand esti si antreprenor si mama a unui copil din gradinita pentru ca vezi lucrurile altfel si poti fi mai aproape de nevoile copiilor si parintilor care aleg sa faca parte din colectivitate.

7. Am admirat pe pagina multe activități senzoriale pentru cei mici, care sunt beneficiile acestora?
Intr-adevar avem activitati senzoriale pentru cei mici in fiecare saptamana deoarece ei sunt la varsta in care trebuie sa descopere si sa invete tot ce se afla in jurul lor. Consider ca aceste tipuri de activitati ii ajuta sa descopere mediul inconjurator si sunt esentiale pentru dezvoltarea lor psihica si fizica.
Activitatile senzoriale joaca un rol important si in dezvoltarea sociala, a abilitatilor emotionale, dar si in dezvoltarea limbajului.

8. Cum găsești echilibrul in viața de wahm?
Sunt zile in care imi iese mai bine, zile in care nu reusesc sa gasesc un echilibru asa cum as vrea. Sunt tare norocoasa ca il am pe sotul meu care ma sustine in tot ceea ce fac si cu ajutorul lui reusesc sa rezolv mare parte din lucrurile de zi cu zi pe toate planurile. Nu e usor, dar in fiecare zi ma straduiesc sa fac lucrurile mai bine decat in ziua precedenta.

9. Cum te pot contacta cei interesati de serviciile tale?
Persoanele interesate de Iuladi Kids ma pot contacta telefonic la 0742.200.804, pe facebook.com/iuladikids sau pe mail .

10. Care este cea mai mare provocare din viața ta profesională?
Cu siguranta cea mai mare provocare este gestionarea timpului. Zilnic sunt o multitudine de lucruri urgente sau importante de facut, iar gestionarea si rezolvarea acestora intr-un timp rezonabil este mereu o lupta contra-cronometru.

11. Cum se împletesc viața de familie și cariera?
Gradinita a devenit a doua casa pentru noi. Suntem norocosi ca putem veni toti 4 la gradi si sa petrecem timp impreuna si pe parcursul zilei. Iulia este in grupa cu ceilalti copii pana dupa somn, sotul meu lucreaza remote asa ca are si el biroul tot aici, iar Adrian vine si el dupa scoala la gradi. In pauza de masa a sotului meu mancam impreuna si povestim, dupa somnul Iuliei ne jucam impreuna, iar seara plecam tot impreuna spre casa.

12. Cum arată o zi obișnuită din viața ta?
Acum ca a inceput scoala plecam toti 4 dimineata spre scoala unde il lasam pe Adrian, iar noi 3 plecam mai departe spre Iuladi Kids. Pana la 11.30 incerc sa rezolv cat mai multe lucruri la gradinita, iar apoi fug spre scoala sa il iau pe Adrian. Ajunsi inapoi la gradi mancam de pranz, facem temele si urmeaza a doua sesiune de rezolvat lucruri de pe lista mea de to do cat el citeste sau se joaca. Pe la 16.30-17.00 merg la joaca cu copiii mei si cu cei de la gradi care raman pana mai tarziu si ne distram cu diferite jocuri. Dupa ce pleaca copiii primesc parinti in vizita si le povestesc despre ce facem noi. Imi place mult sa le raspund la intrebari in timp ce prichindeii lor se joaca, bucurosi sa descopere gradinita. Dupa ce terminam vizitele plecam spre casa, iar odata ajunsi facem diverse lucruri distractive pentru Iulia si Adrian.

13. Ce le poți transmite mamelor care doresc să pornească pe drumul antreprenoriatului?
Atunci cand ai un vis fa tot posibilul sa il transformi in realitate. Vorbeste cu fiecare persoana care iti iese in cale despre visul tau si solutii vor aparea pe parcurs la toate problemele care ti s-ar parea imposibile la inceput. Nimic nu se compara cu a lucra la propriul tau proiect.

Multumesc.

7 persoane recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor