Fire de dragoste – Caciulite si botosei pentru bebelusii nascuti prematur

fire crosetate unu si unu De 1 iunie, Asociația Unu și Unu și Micolino, împreună cu Totul despre Mame lansează campania Fire de Dragoste, pentru bebelușii născuți prematur.

Poate nu știați, dar conform statisticilor privind nașterile premature, 79% dintre bebeluși sunt născuți între 32 și 36 de săptămâni, 10% între 28-31 de săptămâni, iar 11% vin pe lume la doar 28 de săptămâni. Bebeluşii născuţi prematur petrec foarte multe ore la terapie intensivă, în incubator, şi adesea au nevoie de botoşei şi căciuliţe adaptate dimensinilor lor reduse care să-i protejeze şi să-i ajute să-şi regleze mai uşor temperatura corpului.

Cum nu prea se găsesc aceste articole pentru bebeluşii prematuri, împreună cu prietenii de la Totul Despre Mame ne-am gândit să invităm toate doamnele ştiute şi neştiute să creeze căciuliţe şi botoşei pentru aceşti copilaşi. Fă o şezătoare cu prietenele, vecinele, colegele de la job şi petrecând împreună timp de calitate puteţi să tricotaţi/împletiţi împreună pentru copii prematuri! Dă vestea mai departe! Pentru aceşti micuţi luptători, seturile pe care le vom crea sunt o necesitate, nu un moft, ştim cu toţii că ei stau dezbrăcaţi în incubator, aşadar aceste articole de îmbrăcăminte reprezintă un necesar minim pentru a le asigura o evoluţie sănătoasă.

Potrivit aceloraşi statistici, 1 din 10 bebeluşi care se naşte are nevoie de aceste seturi. Ideal este să fie seturi: tuturor ne place să fim asortaţi şi ne creează altă stare de spirit când vedem armonie şi culoare şi vor avea un efect terapeutic şi pentru mamele acestor bebeluşi.

Va invităm şi pe voi să-i ajutăm împreună pe aceşti copilaşi, cu lână sau bumbac, cu andrele sau croşete, cu tutoriale de pe Youtube sau cu ani de pricepere în spate, să aducem puţină culoare şi optimism în viaţa acestor micuţi şi în viața mamelor lor îngrijorate şi frământate de incertitudini.

Cât de mari trebuie să fie seturile? Aceasta e o întrebare importantă, pentru că vrem ca ceea ce creăm să aibă şi utilitate. Aşadar, avem două măsuri. Măsură 1: căciuliţele pot fi de 7 cm înălţime şi 9 cm lăţime, rezultă o circumferinţa de 20 cm. Șosetuțele din acest set pot fi de 5,5 cm talpă şi la fel şi înălţimea. Măsură 2: căciuliţă de 9 cm înălţime şi respectiv 13,5 cum lăţime, circumferinţa este 28 cm, iar șosetuțele trebuie să fie înalte de 6 cm şi să aibă talpa de 6,5 cm. Câteva detalii logistice: Campania se derulează în perioada 1 iunie-31 august. Seturile croşetate vor ajunge la secţii de terapie de la neonatologie după 1 septembrie, cel mai probabil în perioada 1-15 septembrie. Coletele se vor trimite până pe 29 august, dată poştei, pe adresa Str. G. Puccini nr. 8A, Clădirea Pucini Offices, etajul 4, sector 2, Bucureşti.

Acestea se vor trimite prin Poştă Română şi costurile sunt de aproximativ 6-8 lei.

Puteţi de asemenea să contribuiţi pe websitul Asociaţiei www.unusiunu.com donand pentru achiziţionarea de „cuiburi”, necesare creării unui ambient care să-i ofere protecţie, căldură şi confort bebeluşului prematur, pe toată perioada cât stă în incubator.

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

This Post Has 0 Comments

  1. Ana

    foarte draguta initiativa :). incerc sa mobilizez cat mai multe doamne si domnisoare din compania in care lucrez sa participam si noi. ne-ati ajuta sa ne postati o poza sau cu ceva link-uri de pe youtube. pentru ca o poza face cat 100 de cuvinte 🙂

    1. Elena Gorun

      Sigur! Am trimis mail cu detalii!
      Multumiri pentru implicare,
      Elena Gorun,
      presedinta Asociatiei Work At Home Moms

  2. Iuliana

    paturici se accepta?

Lasă un răspuns