Limbaje de iubire. Nevoi și limite în viața copiilor – 19 iunie, ora 15:30
Alături de Monica Bătrânu de la Făurim Oameni și Alexandra Ioana Făgărăşanu.
Despre Monica
Monica Bătrânu este în primul rând mamă, dincolo de experiența profesională în IT, atât în țară cât în străinătate. Înca dinainte de apariția primului copil a devenit pasionată de psihologia copilului, dorind să se dezvolte încontinuu spre a-o oferi celui mic tot ce este mai bun. În urmă cu 4 ani, Monica a creat ,,Făurim Oameni” ( www.faurimoameni.ro) sub umbrela căreia s-a dedicat părinților , ajutându-i prin articole bine documentate care oferă soluții practice provocărilor zilnice. Pe site găsiți și povești pentru copii, numai bune de pus la suflet. În sprijinul părinților, Monica a format și grupul ,,Făurim oameni – ajutor în parenting” ( https:// www.facebook.com/groups/331340690894406/) – este o comunitate de părinți cu viziuni și valori similare, grup din care fac parte și psihologi de renume, care se implică cu dedicare și deschidere spre a făuri o lume mai bună. Monica a dezvoltat și două cursuri online menite să ajute părinții să își gestioneze propria furie în relația cu copii. Din dragoste pentru copii și din pasiunea pentru cărți, Monica a scris și publicat cartea ,,Întâmplări mărunte cu pictori mari”, care care conține trei povești despre Monet, Van Gogh și Kandinscki – prin care cei mici se familiarizează cu lumea artei: https://www.curteaveche.ro/p/intamplari-marunte-cu-pictori-mari.
Despre Alexandra
Sunt Alexandra Făgărăşanu, mama a doi băieți iubitori, năzdravăni, exploratori, curioși , fiecare cu nevoile și limbajele lor de iubire unice ca ei. Sunt psihoterapeut în formare, consilier integrativ NLP ( programare neuro-lingvistica), consilier NLP parenting în formare si coach. Sunt ,,mămica” blogului meu : www.femeiesimama.ro (cu pagina de Facebook cu același nume), a Castelului cu cărți și mămica unor căței extraordinari de inteligenți, rasa cavalier king charles spaniel. Sunt o persoană, sunt un copil, sunt o femeie, un adult, o mamă, un părinte, prietenă, soție.
Sebi (născut la 36 de săptămâni) și Alex (născut la 32 de săptămâni) m-au introdus în lumea prematurilor, o lume cu emoții și gânduri, cu bucurie micilor pași, cu teamă, veselie, joacă și sentimentul că fiecare zi este o sărbătoare și trebuie cinstită cum trebuie. În fiecare lună a vieții lor i-am serbat, apoi la împlinirea a 6 luni fiecare a avut un tort special conceput pentru această ocazie. Botezul lui Sebi, petrecerea de moţ a lui Sebi, dar și botezul lui Alex în plina pandemie mi-au oferit ocazia de a organiza evenimente speciale pentru luptători mei dragi, să găsesc locația dorită, furnizori potriviți pentru nevoile noastre, lumânarea de botez, etc. Organizarea botezului lui Alex acasă a fost într-adevăr o provocare, am căutat diferite firme de catering, m-am ocupat de decorarea casei, a sufrageriei și m-am asigurat că totul e la superlativ. Petrecerea de ziua de naștere a lui Sebi e deja tradiție și se termină mereu cu artificii speciale.
Am înțeles că nevoile mele sunt ale altor mămici din lume și astfel am prins curaj să organizez în fiecare miercuri evenimente live pe diferite teme, cum ar fi: provocările alăptării prematurului, sisteme de purtare pentru prematuri, diversificarea prematurului, kinetoterapia și rolul ei în dezvoltarea motrică și psihică a prematurului, sănătatea mintala a mamei, terapia prin scris, crizele de furie la copiii cu vârsta între 2-3 ani, educație financiară pentru mame, etc. Îmi doresc să aduc în fața mamelor specialiști din diferite domenii care să le ofere informații obiective, realiste și astfel ele să nu se mai simtă singure și suprasolicitate.
Îmbrățișări,
Alexandra