Consiliere juridica, Mama Antreprenor, Bucuresti

Consiliere juridica, Mama Antreprenor, Bucuresti, 17 septembrie 2016

Asociatia Work At Home Moms relanseaza programul de Mentorat Antreprenorial pentru Mame – Mama Antreprenor!

Va asteptam la pasul 4 din cadrul programului de Mentorat Antreprenorial pentru Mame – CONSILIERE JURIDICA, alaturi de Shirina Maria Stefanescu, fondatoare Legalway!

Data: 17 septembrie de la 10-13
Loc: Training Exe, Strada Polona, nr 89, Bucuresti
Participare gratuita – 15 locuri
Inscriere
Au prioritate mamele din segment vulnerabil: singure, fara venituri, cu dizabilitati, care au copii cu dizabilitati.
Inscrierea presupune angajamentul de a participa in mod real si de a anunta in timp util orice intervine pentru a putea reatribui locul.

În cadrul programului Mama Antreprenor, Asociația Work at Home Moms asigură mamelor mentorat și cursuri gratuite, în baza fondurilor disponibile.
Detalii despre program aici:
http://wahm.ro/mentorat-antreprenorial-pentru-mame-m-a-m/

Agenda:
Cum sa-mi pornesc in mod legal business-ul, de ce am nevoie ca sa construiesc o afacere solida?
Care este cea mai potrivita forma juridica pentru
activitatea mea, de ce coduri CAEN am nevoie si ce alte conditii trebuie sa indeplinesc?

La aceste intrebari si multe altele pregatite de participante, vom raspunde in cadrul evenimentului.

Despre Legalway:
Legalway – „Legal services done right by creative and enthusiastic lawyers”.
Legalway este un brand promovat de o echipa de tineri avocati si antreprenori, care si-a propus, in primul rand, un scop educativ: acela de a schimba mentalitatea mediului antreprenorial romanesc in vederea prevenirii riscurilor din punct de vedere juridic pentru business-urile inovative.
Legalway este un concept care promoveaza un comportament legal corect si bazat pe preventie in activitatea de business a antreprenorilor, in special a celor din online si tehnologie. Acestia se lovesc permanent de faptul ca nu cunosc exact cadrul legal al afacerii lor, se loveau, la inceput, de decizii de business cu o componenta legala pe care efectiv nu o puteau adresa cu succes, neavand cunostintele necesare. Astfel, noi ne adresam celor exact ca noi: tinerilor antreprenori, nu numai “tineri” ca varsta, ci si ca domeniu de activitate, IT-ul fiind un domeniu inovativ si nu foarte bine reglementat din punct de vedere legislativ.
Am decis ca paleta de servicii pe care o oferim sa nu fie paleta clasica a avocatilor, ci “sa vorbim pe limba clientilor”. Astfel, oferta noastra de servicii am structurat-o pe patru domenii:
1. Infiintarea si organizarea firmei tale;
2. Relatia firmei tale cu angajatii;
3. Relatia firmei cu clientii si furnizorii;
4. Relatia firmei tale cu statul.
In domeniile mai sus-mentionate, avocatii Legalway ofera atat consultanta juridica privind deciziile de business, oportunitatea lor, contractele incheiate, felul in care sunt angajati, promovati sau concediati angajatii firmei, recuperari de creante, operatiuni la Registrul Comertului, precum si contestarea diverselor amenzi sau decizii ale institutiilor statului.
Totodata, Legalway are si o componeta educativa importanta, prin conturarea unei mentalitati de securizarea a riscurilor legale pentru antreprenori, prin campanii de promovare a educatiei juridice in mediul antreprenorial.
Obiectivul Legalway consta si in tratarea problemelor juridice anticipate si a celor descoperite in urma auditului juridic, intitulat “Half-day Legalway”, care consta in deplasarea la sediul societatii auditate a unui sau mai multor membri ai echipei care sa auditeze documentele si situatia de fapt si de drept a firmei si sa realizeze un raport constand intr-un “diagnostic” juridic al societatii, cu recomandari punctuale de imbunatatire a activitatii din punct de vedere juridic, fara niciun fel de cost.
Valori: eficienta, flexibilitate, deschidere, corectitudine.
Misiune: Ne focusam pe piata business a Romaniei cu intentia de a acorda consultanta si asistenta juridica de calitate atat firmelor aflate la inceput de drum cat si firmelor mature. Misiunea noastra este sa ajutam companiile, prin consultanta legala dedicata, sa construiasca si consolideze un business sanatos si scalabil.
Servicii oferite:
consultanta cu privire la mersul curent al afacerii;
revizuire si elaborare contracte care sa protejeze interesele companiei;
asistenta si reprezentare in litigii;
asistenta in identificarea riscurilor unei operatiuni si alegerea strategiei corecte;
asistenta cu privire la dezvoltarea business-ului in domeniul online (termeni si conditii site- uri, politici de confidentialitate etc);
asistenta in derularea relatiilor cu investitorii straini.
Echipa antreprenoriala Legalway, in formula sa de start este formata din doua persoane:
Shirina-Maria Stefanescu, ca Managing Partner si Irina Iliescu, ca Partener Co-fondator.
Amandoua suntem avocate definitive si avem o experienta similara din punct de vedere profesional, amandoua lucrand in firme de avocatura din top 10 din Romania. Experienta-cheie putem spune, astfel, ca este impartita, intrucat domeniile de drept in care ne-am specializat fiecare se completeaza. Noua ni s-a alaturat o echipa tanara de juristi care in fiecare zi isi dedica tot timpul gasirii celor mai bune solutii creative pentru clientii nostri inovativi.
Echipa Legalway pune la dispozitia clientilor sai o experienta cumulata de 14 ani de zile in domeniul juridic, cunostintele noastre radiind in jurul celor patru ramuri ale activitatii Firmei, precum si in domenii precum litigii, drept comercial si civil, drept administrativ, energie regenerabila, achizitii publice, drept penal.
Cateva proiecte majore din experienta noastra:
asistenta si reprezentare pentru Statul Roman in litigiile rezultate din exproprierea terenurilor necesare pentru realizarea Autostrazii Bucuresti – Ploiesti;
asistarea Ministerului Afacerilor Externe din Bulgaria in vederea realizarii raportului de tip due-dilligence referitor constructia podului Calafat-Vidin;
consultanta pentru liderul pietei de microcredite din Bulgaria cu privirea la infiintarea si autorizarea de catre BNR a unui IFN;
asistenta si reprezentare pentru un important lant de benzinarii intr-un litigiu fiscal in valoare de 1 milion euro;
asistenta si consultanta pentru un dezvoltator imobiliar in vederea obtinerii autorizatiilor necesare pentru construirea unui Mall;
asistenta si reprezentare pentru un lant de hypermarketuri cu privire la recuperarea sumelor datorate de catre chiriasii galeriilor comerciale;
Din portofoliul de clienti :
www.microjoburi.ro, www.traderion.ro (Serious Games S.R.L.),www.transporturban.ro, www.transitdirector.com (Concept Apps Development S.R.L.), www.rently.ro, Real Room Escape, Asociatia SAMAS, Real Estate Business Solutions S.R.L., Agentia de Print si Tipar S.R.L. (primul borker de tipar din Romania), Asociatia S.T.U.P. (cu proiectul lor green, Uleiosul), La Jie Boutique (primul salon cu produse cosmetice 100% naturale), A.G. PETZETAKIS ROMANIA S.R.L.,Girls Who Code Romania, WebGear Software SRL, Firmele din grupul BIDEPA (cea mai veche firma de paza si protectie din Romania) etc.
Parteneriate notabile:
Impact Hub Bucharest;
Universitatea Alternativa;
Startup weekend Brasov;
ASE Start-Up;
Asociatia Voluntari in Idei si Proiecte;
Firma de contabilitate Consult Conta S.R.L.;
Asociatia Romania Civica.
De ce sa lucrezi cu noi:
pentru ca suntem deschisi in abordarea problemelor si gandit out of the box;
pentru ca suntem flexibili si ne deplasam oricand, oriunde este nevoie pentru solutionarea problemei clientului;
pentru ca practicam onorarii transparente, care sa reflecte valoarea oferita prin serviciile juridice clientului;
pentru ca suntem analitici si gandim intai de toate strategia necesara pentru rezolvarea problemei clientului;
pentru ca avem energie si entuziasm si ne dedicam problemelor clientului.

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns