Cine e Claudia si care este visul ei?
Claudia este o persoană veselă, optimistă și ambițioasă, care crede în ea și în visele ei. Claudia este fiică, soră, profesor de biologie, scriitoare de literatură pentru copii, soție și mamă de gemeni (fată și băiat).
Visul mei este de a scrie extraordinar de bine, astfel încât să fiu publicată și în alte țări.
Care au fost primele randuri asternute pe hartie, de care sa iti amintesti si pe care sa le fi impartasit cuiva?
Mi-am dorit de mică să scriu. Viața m-a purtat pe alte drumuri până când, intrând în șomaj tehnic am vrut să fructific timpul și am ales să particip la un atelier de scriere creativă. Acolo am scris primele mele rânduri și acolo a luat naștere elefănțelul colorat,Tobias.
Sunt anumite persoane, situatii, concepte care te inspira?
Da. Am avut povești inspirate de oameni dragi, prieteni sau elevi, și situațiile lor: relația cu o mamă vitregă, pasiunea pentru un sport, imposibilitatea unei educații, etc. În rest mă inspiră absolute tot ce mă înconjoară: obiecte, natura, fotografii, cuvinte rostite, jocurile cu micuții mei.
Ce titluri ai publicat pana acum si despre ce scrii?
Cărțile pe care le-am publicat sunt:
Povești cu pilde pentru copii isteți – editura Reprograph,2009, Craiova
Tolba cu povești – ed. Cadrelor Didactice, 2009, Bacău
Tobias, elefănțelul colorat, ed. Aramis
Dorințe călătoare în trei povestioare, ed. Zorio
Sanătate la îndemână (broșură)
Bubu în lumea bebelușilor – ed. InfopArt
Avionul Năzdrăvan – editura A.T.U
Povești cu îngeri – editura Integral (nu este o carte religioasă!)
„Grădina de legume” la editura Nomina
Am și colaborări cu revistele: DOXI, Rici Arici și în trecut cu Mekki junior.
Am texte în manualul de clasa a IV-a de la editura CD Press.
În 2016 am scris povești scurte pentru o serie de auxiliare pentru învățământul primar (clasele a 2-a, a 3-a și a 4-a) „O călătorie în Europa” la editura Nomina.
Am un caiet de zoologie la editura Booklet (clasa a 6-a) și am fost autor la două culegeri pentru evaluare de matematică și științe de clasa a VI-a (ed. Niculescu și ed. Booklet).
Scriu despre emoții,despre prietenie, despre curaj, despre cuvintele „magice”:
te rog și mulțumesc, despre plante și animale, despre importanța faptelor bune și a vorbei blânde, despre culori, despre timp, despre emoții, despre muzică, despre cărți și lectură, despre relația copil-părinte, despre invenții și inventatori, despre orice… (de exemplu la revista DOXI mi se cer povești pe o anumită temă).
Cine sunt cititorii tai fideli?
Cititorii mei fideli sunt elevi și foști elevi, prietene care au copii. Băiețelul unei prietene din facultate a fost primul meu critic. Avea 6 ani când am început să scriu. Chiar a scris o compunere la școală despre mine „scriitoarea”. Apoi nepoțica mea, căreia i-am scris o carte cu ea bebeluș și pentru ea: „Bubu în lumea bebelușilor”.
Unde au calatorit cartile tale? Ai primit comenzi si din afara tarii?
Cărțile mele au călătorit în țară (Giurgiu, Brăila, Buzău, Costești- Vâlcea, Călărași unde am realizat ateliere de lectură și diferite activități pornind de la tema poveștii). Prin intermediul vostru Tobias a ajuns la Timișoara. Am mai organizat concursuri și cărțile au ajuns prin zone diferite ale României.
Am primit o singură comandă din afara țării, din Finlanda, de la o profesoară din România stabilită acolo, care realiza ateliere cu românii de acolo. Mai am un proiect foarte drag sufletului meu, intitulat „Povești personalizate”, cu totul altceva decât varianta „Carte personalizată”. Pornind de la câteva informații despre copilul/adultul căruia i se cere povestea, eu scriu o poveste UNICĂ.
Astfel de povești personalizate au călătorit în Egipt, Anglia, America.
Cum ai ales sa promovezi proiectul tau si ce a functionat?
Proiectul meu nu prea l-am promovat. În ultima perioadă am mai acordat câteva interviuri. Nu sunt bună la promovat. Nu știu să vând. Sunt norocoasă că mai întâlnesc și oameni buni care mă ajută printr-un concurs organizat pe blogul personal sau printr-un interviu sau recenzii la cărțile mele.
Am vazut ilustratii frumoase, colaborezi cu aceeasi persoana?
Tobias, elefănțelul colorat și Tolba cu povești au același grafician, celelalte cu alți ilustratori.
Ai pregatit un nou titlu in curand? Daca da, ne poti dezvalui cat de putin?
Da. Am pregătit un nou titlu. „Întâmplările detectivului Curios”, o carte foarte colorată, foarte interesantă pentru copiii de peste 6 ani (chiar 5 pot spune), care cuprinde povești scurte pornind de la curiozități din diverse domenii.
Unde putem gasi cartile tale?
Cărțile mele pot fi găsite în librăriile online sau pe site-urile editurilor Integral („Povești cu îngeri”) sau editura ATU („Avionul Năzdrăvan” ). „Tolba cu povești” se găsește în format pdf pe mai multe site-uri/bloguri online și mai sunt două cărți tot în format pdf pe pagina mea de autor: Claudia Groza.
Siteul meu este: https://claudiagrozalazar.ro. Aici gasiti: cărți, puzzle, jocuri (unul este în lucru), ateliere, diverse material educaționale (CD cu povești audio).
Ai fi dispusa sa initiezi colaborari cu alte mame? Daca da, scrie-ne de ce ai avea
nevoie.
Da. Sunt dispusă la colaborări: în primul rând am nevoie de vizibilitate, așa că aștept propuneri de modalități de promovare (poate ceva materiale flyere, obiecte personalizate cu personaje sau titlurile cărților/jocurilor mele – calendare, pixuri, caiete), să am recenzii la cărțile și jocurile mele pe diferite bloguri de mămici, iar eu pot fi și sponsor al unor activități (premii cu diverse ocazii pentru copii).
Un gand pentru comunitatea WAHM!
Multă sănătate, putere și o deosebită încredere în talentul și forțele proprii.
Să nu uitați nicio clipă, mămici frumoase și talentate, că visele se împlinesc!
Important este SĂ CREDEM!
Zâmbete și bucurii zi de zi!
Recomanzi articolul acesta?