Una și cu una = un proiect cu mame de poveste  

  • Cine sunt mamele de poveste?

Mame(le) de Poveste sunt două mame cucuiete. Una-i Alexandra, mama lui Ionuț și Work at Home Mom de ceva vreme. Scriitorașul cel viteaz al echipei, fata care trăiește pe o insulă, în Grecia și care scrie povești pentru cei mici dar și pentru cei mari.

10410549_382020891977018_3494851569292900015_n

Vera-i cealaltă, mama Dariei și mâna talentată din spatele proiectului. Țese idei, le așterne pe hârtie și apoi, în joacă, le croiește, le coase și le dă viață. Ea e graficianul și croitorașul cel viteaz al echipei.

vera

  1. Cum lucreaza ele impreuna si cand?

Împreună efectiv lucrăm … tot timpul. Mai mereu zbârnâie căsuța cu mesaje dintr-o parte-n alta. Zi și noapte. Colaborăm foarte bine, Vera e cea care are nevoie de cineva care s-o organizeze și Alexandrei îi place la nebunie rolul ăsta. Alexandra trăiește în lumea agendelor și a post it-urilor în timp ce Vera e artistă. Și bine face, pentru că se completează și se susțin una pe alta.

 

  1. Care sunt principalele cai de comunicare pe care le folositi ca work at home moms data fiind distanta? Si intre voi si cu publicul interesat.

Internetul. Cu tot ce înseamnă el – e-mail-uri, skype, facebook. Vera duce greul – ea expediază săculeții cu jucării, Alexandra se ocupă cu ce știe ea mai bine. Să dea vestea despre proiect departe, cât mai departe. Să ajungă la cât mai mulți! Dar nu-i exclusivă împărțirea responsabilităților. Vera joacă și ea rol de porumbel cu mesaje în timp ce Alexandra se ocupă de distribuția jucăriilor în țara adoptivă, Grecia.

 

  1. Ce presupune aparitia unui nou personaj?

Apariția unui personaj înseamnă câteva zile bune, chiar până la 2 săptămâni de lucru. La început, ideea. De cele mai multe ori, dacă nu chiar de fiecare dată, Vera scoate la lumină personaje din mintea ei. Apoi, tot ea, le croiește imaginea și Alexandra le scrie povestea. Avem textul, urmează ilustrațiile (tot domeniul Verei și ăsta), și croitul. Și între toate ăstea, discuții, despre cum le putem face mai atractive, despre cum le putem promova mai bine. În prezent avem patru personaje și alte patru care-si vor face apariția rând pe rând. Că ăsta ne e planul, să nu apucați să vă plictisiți.

MAX 1

  1. In ce stadiu este proiectul vostru? A inceput sa se autosustina?

Proiectul a luat un avânt neașteptat. Avem încă nevoie de ajutor – gândim mereu cum să-l promovăm și cum să-l facem mai cunoscut. Pentru că pentru noi, asta înseamnă succesul. Clienți fericiți și cât mai mulți. În ordinea asta de idei, ne-am gândit și la publicul mai … larg. Așa ne-am apucat de tradus poveștile în engleză, urmează în germană, franceză și greacă.

gasca2

  1. Rolul promovarii in piata rece si rolul implicarii prietenilor.

Asta-i partea cea mai grea dar și cea mai frumoasă în același timp. Prieteni buni ne-au dat o mână de ajutor și din vorbă-n vorbă am ajuns să fim cunoscute. Evident, la nivel mic, dar lucrăm la asta. Alexandra se ocupă “oficial” de partea de promovare, dar nu-i ușor de la distanță. E drept, nouă ne cam merge vestea de la un client fericit la altul. Și așa, încet încet se formează și publicul și li se deschide și pofta.

 

  1. Cum decideti care sa fie urmatorul personaj?

Păi nu decidem. Se întâmplă. Vedem ceva ce ne place și-i dăm viață. Poveștile noastre toate-s cu tâlc. Cu mesaje în care noi credem. Nu există jucării pentru fetițe și pentru băieți. Există jucării pentru copii. Culorile-s culori, rozu-i roz, albastru-i albastru, nu spun nimic despre cine le alege. Jucăriile noastre aduc în față și pun în cuvinte gândurile noastre. Suntem liberi să alegem ce vrem să fim. Să creștem copii puternici care nu se tem să se definească, poate, altfel decât restul.

 

  1. Sugestii pentru alte work at home moms?

Nu există o rețetă a succesului sau un proiect care să meargă din prima. Asta-i sigur! Orice început are nevoie de un imbold, de o investiție (financiară) dar și de mult timp dedicat. Proiectul Mame de Poveste a prins aripi în momentul în care i-am dat prioritate și ne-am asumat mai multe responsabilități.

Alexandra a pus mult suflet în proiectul ăsta (doar e copilul ei) și s-a nimerit ca și Vera să-i împărtășească entuziasmul. Și Doamne, ce bine ne mai completăm una pe alta! Avem amândouă critici de excepție: Daria, fetița Verei a încurajat-o de la început, cu toate că a trecut de vârsta căreia i se adresează (Mame de Poveste e gândită pentru copii între 2 și 5 ani). Se pare că ideea e bună, foarte bună și că toate jucăriile cu poveste sunt mai “tari” decât restul opțiunilor ce se găsesc prin magazinele de jucării.

Ionuț, băiatul Alexandrei e primul ascultător al textului. Dacă el spune că merge mai departe, merge, altfel mami Alexandra se reașează la computer și mai încearcă o dată.

Un gând pentru toate mamele? Să creadă că se poate și chiar se poate!

Pe Mamele de Poveste le găsiți aici:

https://www.facebook.com/mamedepoveste?fref=ts

Pe Alexandra o mai găsiți și aici:

http://ouzoland.com/

Pe Vera, aici:

https://www.facebook.com/adrianaartizanat?ref=ts&fref=ts

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns