Interviu cu Daniela Gruia – Minialbum.ro

Povesteste-ne despre proiectul tau

eu1

MiniAlbum este un proiect de suflet si evident, foarte drag mie! Lucrez de aproximativ un an de zile la realizarea lui si crede-ma nu a fost deloc usor!

Sunt o persoana foarte activa si iubesc antreprenoriatul dar, inainte de a ajunge aici, mi-am facut “scoala” in doua mari coorporatii! Cand esti foarte tanar, tentatiile corporatiste suna foarte bine si intr-adevar, am invatat enorm,de aceea o si numesc scoala iar pe langa ceea ce am invatat, de necontestat sunt oamenii remarcabili pe care i-am cunoscut, cu care am lucrat si care “m-au urcat pe umerii lor sa vad lumea”! Cred ca asta este marea mea pasiune, imi plac oamenii, toti de toate felurile si ajung sa-i “citesc” cu usurinta! Acesti oameni minunati au fost cu totii la un loc ,acel “click” al meu care-mi urla in ceafa ca viata inseamna mai mult decat munca, targete, bani si bonusuri!

Am decis astfel ca este cazul sa-mi ascult instinctul si ca ma pot implica in ceva mai “important” de-atat! Am demisionat cu zambetul pe buze si m-am alaturat, pe-atunci viitoarei mele familii, care detine un atelier de productie albume digitale si tot ce tine de ramura foto!

Mi-am dorit foarte mult sa aduc un plus valoare acestei afaceri de familie, ceea ce s-a si intamplat, insa la scurt timp a aparut in viata noastra micuta Anastasia!

noi doua 2

Bucurie nemarginita iar munca a ajuns pe multe locuri in urma, doar ca o data cu venirea Anastasiei in viata mea ca mama, mi-a trezit multe alte sentimente de empatie si iubire fata de toate celelalte mame! Asa s-a nascut samburele MiniAlbum, stiind cat de tare isi doresc mamele sa aiba si ele macar un albumas cu minunea ei!

Aici a intervenit partea cea mai dificila, in a-mi convinge familia de ceea ce se nascuse in capul meu, in a gasi o modalitate de a produce aceste albume, dedicate lor (si nu numai..dar ele erau tinta) la aceeasi calitate,cu editare inclusa si la un cost absolut decent pentru ca fiecare mamica sa si-l poata permite, chiar si cele care-si cresc copilasii singure ( ma preaplec in fata lor, sunteti niste eroine!!) Lucru care a durat cateva luni bune insa dupa ce am adus argumentele necesare si toata lumea a inteles impactul proiectului, lucrurile au mers ca pe roate: s-au facut primele mostre, le-am fotografiat,s-a facut siteul si de-aici sunt in forma actuala!

Care este principala motivatie?

Dupa cum spuneam, principala motivatie s-a nascut din dorinta de a ma implica cumva in viata mamicilor si de a le aduce o bucurie, incomparabil mai mica decat bucuria propriului copil sanatos insa mai departe de asta, le-am privit reactiile in momentul in care si-au primit albumele! Acest proiect a calatorit in toata tara si sunt mamici care m-au sunat cu lacrimi in ochi de bucurie sa-mi multumeasca si sa-mi spuna ca sunt “atat de fericita ca am in mana toate acele momente pretioase care pana acum au zacut intr-un hard si pe care niciodata nu le gaseam la nevoie”.

De sarbatori, foarte multe familii au achizitionat aceste albume pentru a le darui celor apropiati si cum “bunicii sunt cea mai minunata inventie a Lui Dumnezeu” ,m-au sunat mamicile sa-mi spuna ca bunicii au plans efectiv de bucurie si emotie la revederea primelor realizari din viata nepotilor!

Cred ca ma hranesc cu aceste emotii si mai mult decat atat cred cu tarie ca ma ajuta la fericirea mea interioara ca om!

eu2

In ce domeniu lucrai inainte de maternitate?

Zambesc! Imi place intrebarea asta! Imi place sa spun ca lucram in vanzari doar ca nu o simt neaparat ca apartinand trecutului! Pentru ca sunt o fire activa si pentru ca-mi plac oamenii, partea de vanzari m-a ajutat enorm si da, asta am facut si asta fac in continuare! In domeniul financiar bancar am vandut produse de creditare, 7 ani pentru doua dintre cele mai mari banci din Romania, apoi pentru atelierul nostru in industria fotografica iar acum in aceeasi industrie ma ocup direct de promovarea MiniAlbum! Este adevarat ca nu mai reusesc sa ma implic direct in procesul de productie dar tind sa cred ca fara o promovare activa, oricat de mare ar fi motivatia mea interioara, proiectul nu s-ar fi putut mentine in viata!

In ce stadiu se afla afacerea ta?

In fasa! Sa zicem ca perioada necesara punerii lui in practica a fost mai mare decat perioada de cand functioneaza efectiv, i-am dat drumul in luna noiembrie a anului 2015! Este la foarte inceput dar cu foarte mari sanse de realizare tinand cont ca in spatele lui se ascunde experienta de o viata a familiei noastre si a echipei care munceste alaturi de noi zi de zi! Sunt increzatoare in legile Universului si stiu ca o data ce angajezi foarta multa energie intr-un proiect,este imposibil sa nu functioneze! Mai devreme sau mai tarziu, roadele muncii se vor vedea!

chitaristul din spatele proiectului

Ne poti arata o fotografie cu “biroul” tau de acasa?

Mai multe chiar! Ma amuz pentru ca “biroul” meu depinde de spatiul in care Anastasia isi desfasoara activitatile,astfel incat ajung sa ma plimb cu laptopul in toata casa! Fiind ”atractia ei fatala”, daca ea are treaba in bucatarie, eu ma zbor in sufragerie si tot asa pentru ca momentan refuz sa-i las accesul la calculator!

IMG_0564

IMG_0561 IMG_0562

De curand, avem si o zana buna care se ocupa de diminetile ei, ieri dimineata de exemplu au modelat aluat in bucatarie…evident eu mi-am continuat treaba in sufragerie!

Nefiind un produs pe care sa-l pot realiza acasa, aici ma ocup de variantele online,la calculator cand sta cu bona si pe telefon cand suntem singure.

Cand lucrezi?

Duminica este singura zi in care aleg sa raman conectata strict in cadrul familiei si in care nu raspund la mail-uri, mesaje sau telefoane (mda, duminica nu raspund la telefon).

De curand, de cand avem bona, sunt bucuroasa sa ma pot ocupa de asta intr-un program oarecum organizat, diminetile 2-3 ore le aloc acestei activitati, in rest printre picatele si cam non-stop :)) exceptie facand ziua de duminica.

Afacerea ta este pe plus? Daca da, dupa cat timp si ce investitie?

Adevar sau minciuna? :))) Glumesc dar adevarul este ca nu stiu sa-ti raspund la aceasta intrebare! Hai sa-ti spun si de ce?! 3 luni de activitate nu-mi sunt suficiente sa fac un calcul dar la cum functioneaza pana acum, imi place sa cred ca nu sunt pe pierdere!

Feedback-ul pietii este unul pozitiv, cat despre profit lucrurile stau in felul urmator: daca as fi pornit afacerea asta de la 0, daca n-as fi avut utilajele necesare, echipa de editare etc etc , nici nu as fi putut sa o incep niciodata sau niciodata in conditiile actuale! Se lucreaza pe doua masinarii de print, care doar una singura a costat la vremea ei 25.000 euro la mana a doua iar a doua masinarie care permite un print si un tiraj mult mai mare, evident a costat mult mai mult, ca sa nu mai vorbim de costul aparatelor auxiliare necesare, mana de lucru, editori etc! In conditiile in care functioneaza acum, in care toate aceste beneficii exista iar eu doar ma folosesc de ele, profitul calculat initial pe un album este extrem de mic, spre deloc la cum creste moneda euro, iar acest profit si o data cu el sustinerea proiectului, depind direct de comenzile ce vor urma! Cu cat se vor implica mai multe cereri, cu atat el va supravietui! Daca eu ca mama imi achizitionez un astfel de produs, asigur la randul meu accesul altor mame sa si-l cumpere! Este simplu!

Un mesaj pentru mamele din comunitatea WAHM

Pfff, grea cerinta vrei de la mine :))) ! Pentru ca sunt multe de spus si toate de suflet. Apreciez cu adevarat existenta mamelor ce lucreaza de-acasa, in primul rand pentru ca au ales sa fie alaturi de copiii lor, iar asta pentru mine se traduce intr-o urmatoare generatie mai echilbrata, o Romanie mai buna pentru copiii nostri!

Este nevoie de curaj si de indrazneala, este nevoie de nervi de otel si este nevoie de multa incredere in ceea ce fac, iar in zilele noastre, aceste virtuti sunt foarte mult inabusite cu toate acestea consider ca suntem norocoase, Romania fiind printre putinele tari europene unde beneficiem de luxul de a sta acasa 2 ani de zile langa uriasii nostri, timp suficient in care sa ne descoperim ca fiinte perfecte, iubitoare si creatoare!

Ce le-as transmite pe scurt, ar fi sa lase teama (pentru ca este cel mai mare dusman al sufletului nostru) sa nu se gandeasca prea mult atunci cand le vine o idee, si sa treaca la treaba! Sa aiba incredere in ele si sa-si asculte interiorul,pentru ca le va vorbi intr-un maaare fel, chiar daca asta inseamna sa asculte mai putin de gura lumii. Aproape niciodata, sfatuitorii nostri de bine nu vin sa ne plateasca facturile sau sa ne mangaie copiii cand au o problema… Doar in noi sta forta, magia si geniul!

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

This Post Has 0 Comments

  1. mihaela

    frumos spus frumos scris

Lasă un răspuns