Investitia de 38 de lire si bucurii nemarginite intr-un proiect demarat de Gabriela Rusu

Interviu alaturi de Gabriela Rusu – initiatoare Raisa’s Books

  1. Ce te-a inspirat să pornești pe drumul antreprenoriatului?

Sinceră să fiu, conjunctura. Eram în concediu de îngrijire a celui de-al doilea copil, și când cea mică avea trei luni, am fost sunată de la resurse umane, cerându-mi-se să mă întorc la birou. Întrucât am refuzat, au profitat de faptul că firma era în insolvență și mi-ai desființat postul. În acel moment mi-am calculat opțiunile, iar ideea de a-mi fi propriul șef, de a lucra de acasă pentru a fi disponibilă pentru familia mea, a ieșit câștigătoare.

G rusu 12. Care este proiectul tău?

Eu am două proiecte, amândouă de suflet. Unul ar fi faptul că sunt traducător, ceea ce mi-am dorit încă de când aveam 8 ani, motiv pentru care am devenit traducător autorizat de Ministerul de Justiție, și am obținut și certificare pentru traduceri în domeniul tehnic de la Ministerul Culturii. În prezent colaborez cu un studio de dublaje, pentru care traduc diverse scripturi pentru filme și desene animate, o colaborare care îmi aduce foarte multe bucurii.

Celălalt proiect, care îmi aduce la fel de multe satisfacții, atât personale cât și materiale, este reprezentat de cărțile pentru copii. Dintotdeauna am iubit cărțile, iar de când am copii, am devenit mult mai strictă în ceea ce prezintă conținutul acestora. O bună prietenă mi-a făcut cunoștință cu cărțile Usborne, astfel introducându-mă într-o lume absolut fascinantă, și de la prima întâlnire am decis că vreau să devin Reprezentant Usborne. Această decizie mi s-a potrivit mânușă.

G Rusu 23. Îl poți numi business?

Cu siguranță îl pot numi business. Bucuria de pe fața copiilor, mulțumirile și feedback-ul primit de la părinți îmi încarcă bateriile cu gânduri pozitive, și mă determină să îmi doresc mai mult. A trecut aproape un an de când sunt Reprezentant Usborne, timp în care am evoluat mult, în care am putut trece prin atingerea mâinilor peste 1000 de titluri din cele 2500 pe care le are editura, în care am avut parte de clienți fideli și de bucurii nemărginite. De curând am devenit Team Leader, și am o echipa de 20 de oameni absolut minunați, alături de care împărtășesc pasiunea pentru cărți, precum și strategii de vânzare și promovare.

4. Care este investiția cu care ai pornit?

Investiția a fost una foarte mică, însemnând costul pachetului de început de numai 38 de lire, care conținea cărți și materiale destinate vânzării, perfecte pentru ce aveam eu nevoie. Am pus și răul înainte, am zis că în cel mai rău caz rămân cărțile copiilor mei, în a căror bibliotecă oricum investeam destul de mult. Însa nu mică mi-a fost mirarea să constat că aceste cărți sunt atât de minunate încât devii efectiv dependent de ele. Pentru mine reprezintă un „viciu” minunat.

G Rusu 3

5. Ce satisfacții îți oferă proiectul tău?

Trebuie să recunosc că satisfacțiile personale primează în proiectul Usborne. Desigur, nici satisfacțiile materiale nu sunt de neglijat, iar atunci când cele două se îmbină, rezultatul este absolut minunat. Satisfacția că pot lucra de acasă, că pot lucra când și cât doresc, că pot fi disponibilă pentru copiii mei, că simt bucuria clienților ca și cum ar fi a mea nu poate fi exprimată în cuvinte; trebuie simțită.

G Rusu 4

6. Cine sunt clienții tăi? Ai deja clienți fideli? Ce crezi că îi motivează să revină?

Majoritatea clienților mei sunt mame, dornice să investească în educația copiilor lor, mame care apreciază calitatea acestor cărți și care consideră că sistemul alternativ de învățământ oferit de cărțile Usborne se mulează cu principiile personale. Am deja cliente fidele care urmăresc postările, care sunt abonate la newsletter, care mă roagă să le țin la curent cu noutățile, și mai ales care au încerede în recomandările făcute de mine, în funcție de vârsta și de preferințele celor mici.

G RUsu 57. Ce rol joacă familia ta în demersul inițiat de tine?

Familia mea joacă cel mai important rol în acest proiect, deoarece fără susținerea soțului și fără entuziasmul copiilor nu aș fi putut ajunge atât de departe. Soțul mă ajută cu idei de marketing, mă ajută cu coletele, cu absolut tot ce am nevoie. Cei mici sunt cei mai critici, ca să spun așa, și cei care mă fac să înțeleg cât de importantă este o carte bună în mâna lor. Am trecut peste momentul în care doreau să le păstreze pe toate, avem o înțelegere ca la fiecare comandă ei să primească câte o carte, pe care o răsfoiesc cu sete de cunoaștere și pe care apoi o pun cu mândrie în biblioteca lor personală, amplasată la îndemână.

8. Un sfat pentru alte mame antreprenoare sau în căutare de un nou drum profesional.

Primul sfat și cred că cel mai important, este să aibă încredere în ele și în puterile pe care le au. Resursele unei mame sunt nebănuite, trebuie doar descoperite și „exploatate”. De asemenea este necesar curaj pentru a începe ceva nou, de a schimba lucrurile la 180 de grade. Însă odată făcut pasul, bătălia este pe jumătate câștigată. Nu este ușor să lucrezi de acasă, unde în afară de proiecte mai există și responsabilitățile casnice, încă cu puțină organizare, totul este posibil. Când crezi în ceea ce faci, când pui suflet în ceea ce faci și când entuziasmul este contagios, lucrurile merg, iar satisfacțiile sunt pe măsură. Cine își dorește să încerce experiența Usborne, o poate face aici ( http://org.usbornebooksathome.co.uk/RaisBooks/join-my-team/join-today.aspx ) sau mă poate contacta oricând la

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns