Interviu – Bella Isa- Papusa cu tutu

Un proiect inedit, inspirat de maternitate – Bella Isa – Papusa cu tutu 

⦁ Cine este Raluca si ce ne invita sa descoperim?

Buna, sunt mamica celei mai adorabile fetite, Isa Bella si a celei mai frumoase pisici albe, pe nume Luna. Sunt un spirit de copil in trupul unui adult de aproape 30 de ani si ma bucur nespus ca am acum sansa sa retraiesc copilaria cot la cot cu fetita mea.
Va invit sa redescoperiti alaturi de mine joaca, emotia si bucuria copilariei prin papusile textile pe care le realizez si va ofer ocazia sa transformati amintirea unui moment intr-o papusa personalizata.

bella isa project

⦁ Ce te inspira si motiveaza? Cum ai ales numele proiectului tau?

Isa Bella, fetita mea, este inspiratia pentru acest proiect. Iar fotografia cu ea de cand avea doar 6 zile costumata in balerina a fost inspiratia pentru numele proiectului: Bella Isa – Papusa cu tutu. Am simtit ca trebuie imortalizate si altfel toata dragalasenia, puritatea si delicatetea acelui moment.

⦁ Cand au poposit papusile “Bella Isa” in viata ta?:)

De cand ma stiu, am indragit papusile textile, am citit tot ce am prins despre ele, am salvat fiecare poza care mi-a iesit in cale. Le iubeam, mi le doream pe toate, dar nu am visat vreodata ca voi putea face chiar eu una. Odata cu Isa Bella a venit si inspiratia si determinarea de a invata sa folosesc masina de cusut pe care o primisem cadou de la sotul meu. Cand cea mica avea cateva luni am invatat sa fac primele cusaturi si am facut prima papusa din resturi de materiale. A iesit caraghioasa, plina de imperfectiuni, dar o pastrez cu drag pentru ca a fost primul pas care m-a condus pe drumul frumos pe care il strabat acum. Sunt opt luni de cand am realizat prima papusa personalizata.

papusi personalizate cu numele

⦁ Ce aduce nou proiectul tau? Vorbeste-ne despre personalizarea papusilor.

Inca de la primele papusi, am mers pe aceasta idee si am incercat sa duc conceptul de personalizare la cel mai inalt nivel.
Papusile le realizez dupa chipul si asemanarea copiilor. Incerc sa respect toate elementele distinctive ale fizionomiei si sa reproduc cat mai fidel hainutele. Le pot realiza si cu broderie cu numele.
Majoritatea comenzilor sunt pentru evenimentele speciale din viata celor mici.
Trusoul de botez este completat acum cu o papusica asortata cu tinuta fetitei, iar la aniversari, copiii pot primi varianta lor in miniatura. Chiar asa am denumit gama aceasta de papusi: „Mini Me”. Sunt amintirea unui moment, transformata intr-o jucarie.

papusi personalizate

⦁ Cat dureaza realizarea unei papusi? Cat de mult timp pe zi aloci proiectului tau?

Greu de contorizat. In principal, lucrez mai mult noaptea. Ziua imi e aproape imposibil sa ma ating de tipare, de materiale sau de masina de cusut pentru ca ele se transforma imediat in cele mai interesante jucarii pentru nazdravana mica.
Croitul si cusutul imi iau cateva ore bune. Au fost papusi la care am lucrat chiar si 4-5 zile.
Pe langa lucrul efectiv la papusa, mai sunt drumurile dupa materiale potrivite si accesorii. Este o provocare destul de mare sa le gasesc cat mai asemanatoare cu cele ale hainutelor pe care le poarta copiii. Cred ca aceasta este partea cea mai grea a muncii mele. Se mai adauga timpul pe care il petrec facandu-le fotografii si cel pe care il aloc paginii de facebook pentru postari si mesaje.

⦁ Ai incercat colaborari si cu alte mame? Ne poti detalia daca da?

Am avut ocazia sa lucrez la cateva proiecte comune cu alte mame din comunitatea wahm. De exemplu, la cadoul unei fetite am lucrat chiar cu doua mame deodata, fara sa fi planuit. Eu a trebuit sa reproduc desenul de pe bluzita fetitei si m-am consultat cu cea care l-a pictat, iar de la mamica cealalta am procurat materialul pentru mini tutu-ul papusii.
Mai am in plan o colaborare cu o mamica designer, ce urmeaza sa faca o colectie de hainute pentru copii. Si vrem sa completam colectia cu papusi asortate.

papusi textile

⦁ Care este frecventa comenzilor pentru papusi? Poti spune ca exista o cerere constanta, ascendenta sau fluctueaza? Daca fluctueaza, in functie de ce anume ai identificat tu?

Tinand cont ca nu a trecut nici macar un an de cand am realizat prima papusa, imi e greu sa trag vreo concluzie privind frecventa comenzilor. Nu am identificat inca vreun tipar. Cert e ca majoritatea comenzilor le-am avut pentru aniversari si, cum minunile se nasc in fecare zi a anului, comenzile se pliaza pe calendarul personal al fiecarui client.

⦁ Ai avut momente de descurajare? Cum te-ai incurajat?

Nu pot sa zic ca am avut momente de descurajare. Doar ca este putin greu cand vezi ca urmeaza sa rasara soarele si esti in fata masinii de cusut, in loc sa fii cu capul pe perna. Dar cand e gata o noua papusa, dupa ce o imbrac si o parfumez, o strang tare in brate si atunci satisfactia lucrului dus la bun sfarsit invinge orice gand de descurajare. Am reusit sa realizez fiecare provocare si am avut reactii foarte bune de la cei pentru care am lucrat fiecare papusa.

⦁ Ne poti arata o fotografie cu papusile in atelierul tau?

Visez la un atelier in toata regula, dar mai e drum lung pana acolo. Deocamdata am doar masina de cusut si, mai nou, masina mea de brodat plus cateva sertare pline cu materiale, accesorii si umplutura.
Cand ma apuc de lucru, iau ce am nevoie si ma retrag la o masuta mica, departe de camera unde doarme cea mica. Papusile nu zabovesc mult in atelier, majoritatea fiind pe comanda. Imediat ce sunt gata, se duc la noii lor prieteni.

papusi balerine

 

⦁ Cine sunt clientii tai?

Pana acum numai femei si majoritatea mamici. Persoane care apreciaza handmade-ul, il sustin si indragesc sa aiba sau sa faca cadouri deosebite.

⦁ Ce sfaturi ai pentru o mama WAHM?

Viseaza, indrazneste, lucreaza si persevereaza! Fa ceea ce iti place pentru a nu simti ca lucrezi nicio clipa!
Ma bucur mult ca fac parte din comunitatea mamelor care lucreaza de acasa, am gasit aici o multime de persoane extrem de talentate si pline de idei frumoase. Multumesc WAHM!

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

This Post Has 0 Comments

  1. Lavinia

    Raluca esti minunata, faci papusi magice! Mi-ar fi placut copil fiind sa primesc o minune din mainile tale!

Lasă un răspuns