Semnele satului, un proiect plin de bucurie neaosa!

Va invitam intr-o calatorie incantatoare vizual, emotional si spiritual:

Semnele satului – traditie si arta alaturi de Dana Tila

 

1.Cine este Dana Tila si ce proiect ne propune?

Sunt o argeseanca stabilita in Bucuresti, mama de 2 baieti nazdravani si antreprenoare la inceput de drum.
Semnele Satului este locul unde imi expun articolele lucrate, dar si unde visez frumos! Lucrez manual cadouri cu motive traditionale romanesti si alte mestesugareli purtabile.
Mi-am propus sa imbrac cat mai multe gospodine in sorturile mele de bucatarie elegante si retro, personalizate cu motive traditionale sau cu texte simpatice! Ca doar un lucru este stiut: romancele sunt si frumoase si gospodine!
Cos pentru iubitorii de frumos! Original. Unicat. Personalizat.

 

poza eu

 

2.In ce domeniu activai inainte de acest proiect frumos?

Oho…aici e ceva de mentionat.
Am terminat Facultatea de Drept si m-am angajat ca si consilier juridic in cadrul administratiei publice locale Topoloveni, jud. Arges.
Pentru ca salariul de bugetar nu imi permitea sa ma intretin singura, si considerand ca anii de facultate merita mai mult, am plecat in Bucuresti. Aici am lucrat o perioada ca jurist in cadrul unor companii mai mari si mai mici, apoi am decis sa fac o schimbare in cariera.
M-am angajat in cadrul unei companii de telefonie mobila, in cadrul departamentului colectare debite, unde am stat 4 ani, pana la nasterea primului copil.
Am ramas apoi acasa pentru ca a aparut si cel de-al doilea copil, iar in acest timp, am inceput sa ma gandesc ca ar trebui sa incerc sa pasesc pe drumul antreprenoriatului, astfel incat sa ma pot ocupa mai mult de copii, sa am un program mai flexibil si sa fac… iarasi altceva decat pentru ce m-am pregatit in facultate.
As vrea sa subliniez ca peste tot unde am lucrat, am avut parte de colective minunate si de colegi minunati! Trebuie sa recunosc ca, acum duc dorul zilelor de socializare de la birou.

 

3.Ce anume te-a inspirat?

Elementul de plecare al intregului proiect Semnele Satului l-a constituit sortul de bucatarie. Pentru ca asa am vazut-o eu pe bunica mea unguroaica, cu sort, iar mie mi-a placut tare mult!
Asta, plus faptul ca mie imi place sa gatesc si sunt o gurmanda.
Asa am ajuns sa creez sorturi de bucatarie elegante personalizate cu motive traditionale romanesti si texte haioase.

 

sort de bucatarie cu motive traditionale florale

 

4.Ne poti spune care sunt atuurile proiectului tau? Cum l-ai descrie?

Originalitatea ideilor, faptul ca imi place sa vin cu articole noi pe piata si faptul ca am incercat sa cos exact ceea ce clientii mei isi doresc!
Este un proiect in care lucrez atat cu mainile dar si cu sufletul, cu bucurie!
Implic persoana care apeleaza la mine in rezultatul final. Eu vin cu propuneri, dar clientul este cel care hotaraste ce anume voi lucra si cum voi lucra. In marea majoritate a cazurilor am cusut articole unicat si personalizate. Ma concentrez pe fiecare comanda, ascult cu atentie ce vrea clientul, analizez si abia apoi trec la cusut.

felicitare motive oltenesti2 (2)

 

5.Ce provocari intampini in calitate de mama antreprenor?

Este greu. Cu mana pe inima o spun, ca este mai greu decat un job in care esti platit si la finalul programului pleci acasa.
Ca antreprenor nu exista program fix, poti munci ziua, noaptea, poti munci la 5 dimineata, cand esti cu copiii, cand esti in vacanta. Cand esti la inceput de drum, desigur! Poate pe parcursul dezvoltarii proiectului va fi altfel, nu stiu…cu toate ca ma cam indoiesc.
Ca mama care lucreaza de acasa, e si mai greu! Un lucru pe care la birou il faci intr-o ora, acasa daca mai sunt si copiii, este posibil sa nu il poti face nici in cateva ore bune… Ca sa lucrezi de acasa, trebuie sa fii mai organizat decat atunci cand esti la birou, caci altfel nu razbesti.
Trebuie sa te poti adapta oricarei situatii si sa crezi in tine! Si nu in ultimul rand, sa ai sprijinul familiei, caci daca esti mama antrprenoare care lucreaza de acasa, orice ajutor este binevenit.

 

6.Ce investitie initiala ai facut si in ce aspecte ale proiectului continui sa investesti (grafica, forma legala etc.)?

Investitia initiala in cadrul proiectul Semnele Satului a fost minima, aproape de zero. Totul a pornit dintr-o joaca, nici prin gand nu-mi trecea sa ajunga la stadiu de afacere. Eu coseam ca sa ma relaxez. Si imi placea… Incet, incet insa, cu venirea comenzilor, treaba se impunea conturata. Cel mai mult am investit pana acum in crearea brand-ului in Semnele Satului si in conturarea unei identitati vizuale.
In cazul meu, forma legala exista deja, inca de la un proiect anterior din care am avut multe de invatat.
Probabil ca la acest moment se impune a se investi in promovare si de ce nu, in dezvoltarea afacerii.
Cea mai mare provocare in momentul de fata consta in a gasi persoanele care sa rezoneze cu acest proiect si care sa mi se alature.

 

Semn Cristiana motive argesene

 

7.Cum te promovezi?

Fiind abia la inceput de drum, m-am focusat pe crearea identitatii vizuale, pe brand.
Site-ul www.semnelesatului.ro fost lansat de doar 3 zile si probabil ca aspectul promovarii va trebui abordat cat de curand. Deviza mea este sa imi aduc aproape profesionisti in domeniile in care ma simt depasita, iar eu sa ma concentrez pe crearea articolelor.
Uite, acum stau sa ma gandesc, ca alaturandu-ma Comunitatii mamelor care lucreaza de acasa (Wahm) a fost si ea o forma de promovare. Mai multe persoane din cadrul grupului au comandat de la mine, dar si eu la randul meu, am apelat pe parte de identitate vizuala tot la mame din cadrul comunitatii sau care lucrau cu mame din comunitatea Wahm. Ne-am promovat reciproc, ne-am recomandat, am participat la targuri, etc.

 

8.Cat de importanta este pentru tine prezenta fizica la targuri, in magazine, etc.?

Este foarte importanta. Nu este de ajuns sa creezi articole frumoase, trebuie sa si ajungi cu ele acolo unde sunt apreciate si cerute. Participarea mea la targuri pana acum nu a fost foarte mare, dar pe viitor am in vedere sa particip la mai multe.

 

9.Care e echipa acestui proiect? Lucrezi singura sau ai implicat familia?

Am inceput prin a coase singura, dar cand am fost depasita, ca sa zic asa, am apelat la mama mea, care coase si ea cu mine. M-a bucurat foarte mult ca am reusit sa o implic in acest proiect!
Pe langa noi doua, colaborez si cu o croitoreasa.

 

10.Te-ai gandit si la deschidere pe piata internationala?

Da, m-am gandit si acest lucru va deveni chiar realizabil.

 

11.Iei in calcul oportunitati de finantare pentru proiectul tau?

Da, de curand mi-a incoltit si aceasta idee.

 

12.Cine sunt clientii tai?

Iubitorii de frumos si de motive traditionale romanesti, cu venituri medii sau peste.
Tin pe aceasta cale sa le multumesc ca au apelat la mine pentru a coase un cadou sau un articol deosebit!

 

13.Cateva cuvinte pentru mamele la inceput de drum.

Nu va fie teama sa incercati sa faceti ceea ce va place! Lucrati cu suflteul la fel de mult ca si cu mainile si veti realiza lucruri deosebite si apreciate!
Inconjurati-va de profesionisti si invatati de la ei!
Orice ajutor din partea familiei este binevenit!
Alaturati-va Comunitatii mamelor care lucreaza de acasa- Wahm, aici veti gasi sustinere, promovare, oportunitati si mame minunate!

Va multumesc ca ati facut ca Semnele Satului sa prinda aripi!

Logo final 2 Semnele Satului

 

Daca doriti un cadou lucrat manual si personalizat, cum ar fi: sorturi de bucatarie originale, felicitari, semne de carte si alte cadouri mestesugite cu motive traditionale romanesti puteti arunca un ochi pe pagina mea: www.semnelesatului.ro , ne puteti aprecia sau distribui pagina de facebook https://www.facebook.com/SemneleSatului/
De asemenea, daca rezonati cu proiectul nostru si sunteti in cautarea unei colaborari frumoase, nu ezitati sa ne scrieti un email la adresa:
Va sunt recunoscatoare!

Cu drag,
Daniela Tila

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

This Post Has 0 Comments

  1. Lazar Adrian

    Iti doresc succes!

Lasă un răspuns