Interviu cu Angela Mandragiu de la Fetru Fermecat

Suntem tare curioase cum te-ai descrie.

Sunt mândră că mă număr printre cei care văd partea plină a paharului. Sunt o optimistă, o visătoare, și îmi place să fac multe planuri inainte. Optimismul îmi dă încredere în oameni, fără de care n-aș fi reușit să răzbat. Apariția celor doi copii în viața mea (Silviu și Alice) a adus o serie de aspirații și visuri noi.

Care este proiectul la care lucrezi?

Proiectul meu de suflet se numește “Fetru fermecat” și este deja o parte din mine. Aș putea spune că îmi este al treilea copil, cel mai mic chiar. L-am botezat așa pentru ca fetrul e cu adevarat fermecat, transformându-se în orice, de la litere și până la animăluțe, bărcuțe și norișori.

Cum a apărut acesta în viața ta? A venit în continuarea experienței profesionale?

Nuuu, nici vorbă! Niciodata nu am fost 100% hotărâtă în privința profesiei. Am urmat un liceu militar, apoi o școală de poliție. În paralel cu munca de polițist, mergeam la cursurile Facultății de Zootehnie, fiindu-mi clar că încă nu găsisem ceea ce mi se potrivea. Acum fac în sfârșit ceva ce iubesc cu adevărat. Pe lângă alte minunate avantaje ale vieții de mamă, concediul de creștere a copilului mi-a dat ocazia să-mi găsesc chemarea.

Ideea de handmade era implantată în mintea mea de mult. Cam de pe vremea în care am început concediul de creștere a primului copil, când aveam mai mult timp de descoperit minuni pe Internet. Vedeam ceva frumos și deja în mintea mea era: “Wow, genial! Cred că aș putea să fac și eu!”. Aveam această încredere în mine pentru ca am avut dintotdeauna înclinații către lucrul de mână. Îmi amintesc că în clasele primare eram cea mai bună la lucru manual.

În 2015 mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut ornamentele pentru bradul de Crăciun. Am folosit mai multe tehnici, dar fetrul m-a cucerit total. După o pauză de câteva luni, în care am fost ocupată să nasc al doilea copil si să mă acomodez cu viața de mamă de doi, am făcut un nume din fetru pentru fetița mea. Am fost mulțumită de ceea ce mi-a ieșit așa că am postat fotografii pe profilul meu de Facebook și în aceeași zi am avut și prima comandă.

Au mai urmat câteva comenzi, modelele realizate deveneau din ce în ce mai multe și mai diversificate așa că am hotărât să fac pagina “Fetru fermecat”.

Familia ta se implică alături de tine? Dacă da, cum ai “împărțit” rolurile?

Soțul mă susține 100%. Nu se pricepe la handmade și nici nu îl tentează, dar în schimb e cel mai bun critic al meu. De fiecare dată când creez ceva el este primul căruia îi cer părerea. Și este un critic foarte critic, ceea ce nu este un lucru rău deloc, ci mă ajută să cresc mereu și mereu.

Pe lângă asta, el mi-a compus și câteva versuri pentru “Fetru fermecat”, care acum sunt la loc de cinste pe peretele paginii. Restul familiei nu prea a avut vreun aport în activitatea mea. Mama încă se miră că fac asta, iar tata nici nu cred că știe ce înseamnă „fetru”.

Cu ce resurse ai pornit la drum?

Bună întrebare! Aveam un set de coli din fetru pe care mi-l luasem din Jumbo doar pentru că erau frumoase, fără un scop precis. Cu ele am făcut primele litere. Erau atât de puține culori! Acum mi se pare imposibil să fac ceva dacă nu am fetru din toata gama de culori existentă pe piață.

Panglica îmi rămăsese de la mărturiile pentru botezul fetiței mele, pe care le-am făcut singură.

Dacă ai da timpul înapoi, ai face lucrurile altfel?

Hmm… nu. Bine, poate aș reface primele litere pe care le-am vândut; acum nu-mi mai par atât de reușite!

Ai inițiat colaborări cu alte mame wahm?

Da, am colaborat cu o mămică wahm, Marina Adina Bejan, care lucrează cu ipsos. Ea m-a abordat chiar de prima dată când am postat în grupul WAHM, plăcându-i mult ideea tablourilor mele din fetru. S-a oferit să îmi facă rame din ipsos. Este un om cald, o persoană minunată, cu care îți este mai mare dragul să interacționezi. Este și grafician dar și decorator floral, așa că ne-am tot ajutat de-a lungul timpului: eu i-am facut câteva decorațiuni pentru aranjamentele ei florale, ea mi-a făcut logo-ul pentru “Fetru fermecat”. Cred că a fost mai mult un fel de troc decât o colaborare propriu-zisă.

Pe viitor mai am în plan o colaborare cu o mamă care croșetează, pentru a folosi și articole croșetate la decorarea lumânărilor de botez.

Ai un motto preferat? Sau un model, un film care te inspiră etc.?

Ooo, am o colecție întreagă de citate care mă motivează și mă inspiră când am nevoie. Unul dintre preferatele mele este acesta: “Ca să evoluezi, trebuie să fii dispus să-ti faci prezentul și viitorul diferit de trecut. Istoria ta nu este destinul tau.” – Alan Cohen. Mă regăsesc în el întru totul.

Un gând pentru comunitatea Work At Home Moms?

Work at Home Moms… o comunitate minunată, care m-a luat sub aripa ei, alături de alte mii de mame minunate. Vă apreciez enorm și vă doresc să creșteți mereu, frumos, armonios, ca și până acum. Am încredere în toate mamele din comunitate.

Când mă gândesc la WAHM îmi vin în minte cuvintele Mariei Tereza: “Tu poți face lucruri pe care eu nu le pot face. Eu pot face lucruri pe care tu nu le poți face. Împreună putem face lucruri minunate.”

Recomanzi articolul acesta?

Îți mulțumim că ești alături de noi!
Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!

Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!

 

Trimite și prietenilor

This Post Has 0 Comments

  1. AVINI

    Angela, esti deosebita, si lucrezi minunat, ma bucur ca te-am cunoscut in grupul WHAM . Ador lucrarile tale din fetru !

Lasă un răspuns