Interviu cu Otilia Răduță de la Mică Fiță

Interviu realizat de Olivia Grigore, coordonatoarea WAHM Constanta:

Cine este Otilia?

Sunt prietenă, soție, soră, business woman și, cel mai important …sunt mamă. Iubesc fiecare ipostază, dar cel mai mult îndrăgesc momentele petrecute cu cei dragi.

Ce făceai înainte de a fi mama?

La bază sunt jurnalist. Am o experiență de peste 8 ani în mass media scrisă, radio și tv. Ultimul post pe care l-am ocupat a fost redactor șef la Antena 1 Constanța. Iubesc meseria aceasta și am știut încă din liceu ceea ce vreau să urmez în viață. Este un vis împlinit, însă la 28 de ani am simțit că am un alt scop în viață: de a face minuni. Minunea mea se cheamă Mihai.

Povestește-ne despre proiectul tău. De ce hand made? / Ce te-a inspirat în alegerea numelui proiectului tău MicăFiță?

Povestea mea legată de hand made a început o dată cu a mea copilărie. Cream hăinuțe pentru păpuși și făceam schimb la scară cu alte fetițe: preferatele mele erau costumele de baie. În timp am observat că sunt pricepută la lucru manual și desen, însă nu am fost încurajată în acest sens.

Ani la rând m-am “jucat” de-a designerul confecționând decorațiuni și accesorii vestimentare, însă mereu au rămas aceste lucruri la stadiul de hobby-uri. Ei bine, o dată cu intrarea mea in concediu de creștere al copilului am dat frâu liber creativității și mi-am luat inima în dinți creând tot felul de lucrușoare hand made. A fost și momentul când “s-a născut” proiectul meu de suflet “MicăFiță”.

Provine de la numele băiețelului meu, Mihăiță. El a deschis o nouă pagină în viața mea. Lui trebuie să îi mulțumesc pentru acest lucru. Proiectul presupune multă pasiune, multă răbdare și, cel mai important, dragoste de frumos.

Care sunt sursele tale de inspirație?

Există multe surse de inspirație pe net. Ideea este să cercetezi, să înveți, să aplici și apoi să aduci îmbunătățiri realizând un produs inedit. Trebuie să ne diferențiem între noi, deși e greu să fii unicat.

De unde ideea de tablouri string art?

Bătutul cuielor, lucrul cu lemnul e o pasiune moștenita de la tatăl meu. Era om bun la toate, cum îi spuneam eu, și avea la bază mai multe meserii, printre care și cea de tâmplar. Mobila noastră din locuință era în totalitate realizată de el și îmi aduc aminte că aveam atât de multe mese în casă încât mi se păreau inutile. Ei bine, poate că și educația și faptul că iubeam talentul tatălui meu m-a făcut să mă îndrăgostesc de tehnica Stringart. Mi se potrivește de minune.

Cum se îmbină rolurile de mamă și activitatea pe care o dezvolți?

Sincer, dacă nu aș fi devenit mamă nu cred că ajungeam să creez lucruri handmade la un astfel de nivel. Probabil că rămânea totul la stadiul de hobby. Așa că sunt de părere că se completează reciproc.

Unde te pot găsi clienții? Cine sunt clienții tăi?

Target-ul meu nu are limite. Tablourile mele string art pot rămane o amintire frumoasă atât celor mici cât și adulților sau persoanelor de vârsta a doua. Clienții mă pot găsi pe pagina mea de facebook https://www.facebook.com/MicaFitabyOtiliaRaduta/ .

Te-ar avantaja prezența la târguri?

Cu siguranța da, însă momentan timpul îmi e inamicul nr 1 și asta din cauza faptului că în prezent așteptăm venirea unui nou membru in familie: o prințesă.

Ce planuri de viitor ai?

Îmi doresc ca pe viitor să mă dezvolt. Am realizat, cu ajutorul unor mămici talentate de pe grupul WAHM Constanta și a unei persoane frumoase întâlnite pe grupul WAHM, un logo al paginii, iar in curând doresc să îmi inregistrez numele MicaFiță la OSIM. Doresc să rămân în lumea handmade-ului, însă sunt conștientă că am mult de muncă.

Ai un motto după care te călăuzești?

Soțul meu are un motto și mereu a funcționat în ceea ce mă privește: “Ce e al tău e pus deoparte”. Simt că avem puterea de a ne cunoaște și recunoaște dacă dorim acest lucru. Nu există capăt de drum, ci doar răscruce.

Te rog să transmiți un gând către comunitatea WAHM!

Cred că am intrat în această comunitate din întâmplare. Însă cuvântul “întâmplare” nu e bine ales. Am realizat multe prin prisma acestei comunități și am descoperit că există și oameni frumoși care, în ciuda faptului că nu se cunosc între ei, doresc să ajute și să se lase ajutați. Oameni cu ținte clare: să redescopere bunul simț și frumosul. Vă transmit toate gândurile bune.

Recomanzi articolul acesta?

Îți mulțumim că ești alături de noi!
Poți direcționa 3,5% din impozit către WAHM!

Procentul de 3.5% este parte a impozitului plătit statului pentru salarii. Avem opțiunea de a-l direcționa spre un ONG. Ne-am bucura să fie Asociația Work At Home Moms, acest aprig și temerar ONG! Procedura e foarte simplă! 😁🌸 Poți completa formularul aici! Îți mulțumim!

 

Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns