Tips and tricks – Sa fim frumoase 😍 by Mihaela Maria Make-up

Tips and tricks – Sa fim frumoase 😍 by Mihaela Maria Make-up

Buna eu sunt Mihaela, sunt makeup artist si bine am facut ca mi-am urmat visul ca asa mi-am si intemeiat familia. Eu voi sfatui întotdeauna pe oricine, daca ai un vis mare tine-te de el. Sigur se va implini si va aduce cu el lucruri frumoase!

Imi place sa fac femeile sa se simta bine in pielea lor. Inainte eram pentru transformarile totale, acum sunt all natural 🙂) Frate suntem frumoase si nu o zic de complezenta, chiar suntem.
Suntem mame, femei, sotii, femei de cariera. Suntem ca samponul 5 in 1 si trebuie sa ne mandrim cu asta. Si totusi dimineata in oglinda, vrem sa ii dam un pumn celei din fata noastra. Hmm, hai mai bine sa o facem sa zambeasca 😉.

1: Apa rece pe fata dimineata, ajuta la circulatia sangelui, la trezirea mai rapida din amorteala. Spalatul fetei dimineata cu un gel de curățare inlatura sebumul acumulat peste noapte, improspateaza tenul si il trezeste la viata. Lotiunea tonica nu trebuie sa lipseasca niciodata. Daca nu avem lotiune folosim apa plata in care punem cateva picaturi de lamaie. Ajuta la inchiderea porilor inaine de folosirea cremei hidratante. Orice tip de ten are nevoie de hidratare, chiar si cel mai gras. O crema potrivita tipului de ten face minuni. Important este sa cititi ce scrie pe ea, pentru ce tip de ten este. Tot acest proces nu dureaza mai mult de 5 minute, cu tot mangaiatul pe fata 😉
Daca urmati acesti pasi, deja ziua incepe sa devina mai buna si voi sa va placeti mai mult.

2: Machiajul. Toate suntem ocupate, copii, gradinita, job, mancare, soti etc. Dar 10 minute pentru noi gasim. Credeti-ma am un bebe de 1 an, stiu ce vorbesc 🙂). Aveti oglinda portabila? Una din aceea maricica, zic, care sa poata fi pusa pe masa in bucatarie? Daca da foarte bine, daca nu Cumaparati-va! E 15 lei una. Pentru ce? Pai cat beti cafeaua, in loc sa dati scroll pe Facebook va luati frumos trusa cu “scule” si treceti la treaba. Asa impuscati 2 iepuri deodata 😉 Nu e nevoie sa ne punem, fond de ten sa il raschetam apoi cu spaclul si 5 culori de fard la ochi. E suficient daca dam cu mascara pe gene, sa le alungim si sa evidentiem ochii (mai multe straturi merg de minune si nici de gene false nu avem nevoie). Un blush in obraz care sa improspateze tenul si sa ne dea culoare fetei. Iar eu intotdeauna optez pt 💄. Da, da, rujul in orice nuanta ce ne place si orice textura. Si gata, esti numai buna de plecat pe usa. Asta e asa pentru variante rapide 🙂) Pe cele mai putin rapide cred ca le stim toate (fond de ten, pudra, anticearcan, fard, tus, blush, mascara, 💄) dar clar dureaza mai mult.

3: La job sau in timpul zilei, constatam ca este nevoie de improspatare. Perfect. Nimic mai simplu. In geanta avem mereu servetele demachiante, blush si ruj. Se gasesc si in DM servetele pentru sebum. Atunci cand constatam ca apare sebumul nedorit doar tapotam cu ele si acestea il absorb. Daca se strange mascara pe sub genele inferioare, ne ajuta servetelele demachiante. Un lucru foarte important de precizat este ca mascara sa fie schimbata la 3 luni, chiar daca mai este in termen de valabilitate si folosita doar in scopuri personale. Aceasta dezvolta microbi in acel spatiu inchis. La fel de important este sa nu punem mana pe fata. Pentru ca punem mainile pe birou, cana de apa, hartii etc apoi transferam toti microbii pe fata. Si pentru ca nu are cum sa reziste blush-ul, fondul de ten, pudra, daca noi ne mangaiem toata ziua minunatia de ten 🙂)) Ehh, rujul este ff simplu de reaplicat si este foarte important sa fie verificat sa fie la locul lui mai ales daca folosim rosu. Pai nu cred ca vreti sa mancati o briosa la metrou sau in pauza de masa si sa constatati ca este intins pe dinti, s-a strans doar pe margine de parca este doar contur sau s-a intins pana pe barba 🙂))

4: De la job vrem sa mergem la cafea cu colegii? Nimic mai simplu ( suna ca la teleshoping:))). Pai blushul din geanta poate fi si fard de pleoape, doar sa aveti grija in ce cantitate îl puneți. Nu cred ca vreti sa fiti roz prea bon bon la ochi. Un dermatograf negru, nu este nici mare si nici gros si incape usor in trusa ta magica din geanta. O linie subtila ce contureaza ochii schimba complet filmul. O sa imi ziceti ca se intinde. Da, daca aveti pleoapa cazuta alegeti sa conturati linia apei (in interiorul pleoapei de jos, mai pe romaneste). Si daca se intinde si acolo, pentru asta avem servetelele demachiante in geanta.
Aveti grija cand beti cafeaua, cu rujul rosu si dintii 🙂)) stiti voi de ce, nu este femeie sa nu o pateasca.

5: Cand ajungem deja acasa, incepe nebunia. Copilul, mami, mami, sotul iubita, iubita si nu mai stiti de voi si colac peste pupaza ati uitat sa cumparati demachiant. Nu e bai. Uleiul de masline sau cel de cocos este salvarea noastra. Da, da. O discheta umeda pe care punem cateva picaturi de ulei si o trecem peste fata. Schimbam dischetele pana cand de pe fata nu se mai ia fond de ten sau alte reziduuri de machiaj. Apoi puteti sa va clatiti cu apa calduta si gel de fata, daca va simtiti tenul incarcat, sau puteti sa treceti direct la lotiunea tonica. Asa cum spuneam si la inceput aceasta nu trebuie sa lipseasca. Ultimul pas, hidratarea. Crema de noapte si un ceai cald pentru un somn linistit si odihnitor.

Acum concluzionez cu trusa pe care trebuie sa o avem fiecare in poseta.
Nu va speriati, nu va bag in faliment desi eu asta fac de fiecare data cand trebuie sa imi reinnoiesc trusa personala 🙂))

a: Gasesc foarte important ca borsetuta sa fie transparenta si atat de mare pe cat credeti voi ca aveti nevoie sa fie si grea si va si zic de ce. Inainte sa iesi pe usa o poti verifica foarte usor sa vezi daca ai totul in ea. La job cand esti contra timp, gasesti mult mai usor, rujul sau creionul. Si cu cat aceasta este mai mare cu atat ai tendinta de a pune cat mai multe in ea. Asa facem economie, de spatiu in geanta, efort de a le cara si bani pe cumparaturi ca se umple repede.

b: Noi femeile avem orice in geanta si de aceea este si foarte grea, nu este nevoie sa o ingreunam si mai mult. Am o solutie si pentru asta 😉 Se gasesc variante ale produselor travel size. Mascara, fond de ten, servetele demachiante, creioane dermatografe de diferite marimi, palete de rujuri si blush-uri cu mai multe nuante mai multe marimi. In general produsele travel size le gasim la casele de marcat ale magazinelor Douglas, Sephora, Dm si nu numai.

Spor la cumparaturi si nu uitati sa fiti frumoase, nu pentru sot, copil sau lumea din jur.
Fiti frumoase pentru voi!
Daca noi suntem fericite si ne simtim frumoase si bine in pielea noastra, familia noastra este fericita, jobul merge mai bine si increderea in noi insine creste.

P:S: Voi reveni si cu tips-uri de ingrijire a tenului.

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns