You are currently viewing Claudia Groza Lazar

Claudia Groza Lazar

#povesteamea

Sunt Claudia Groza Lazăr, mamă de gemeni, profesor de biologie și scriitoare pentru copii. Iubesc la nebunie tot ce am devenit! Îmi place ceea ce fac. Combin cu plăcere poveștile cu biologia, atelierele de creativitate și lectură cu meseria de mamă (gemenii au crescut și mă însoțesc).
Din 2011 am dat viață proiectului de POVEȘTI PERSONALIZATE, unice, create pentru fiecare om în parte. Îmi este atât de drag, pentru că ține de unicitate, de biologie, de codul genetic al fiecăruia. Însă, nu am luat în calcul factorul uman. Da! Sunt om și eu, cu bune și cu rele, cu familie, cu job full time, cu obligații casnice.
Mă bucur că am reușit să ajung aici, să creez povești minunate (au fost și cazuri de nemulțumire), să am comenzi numeroase, să bucur și să emoționez oameni, să culeg amintiri.
Însă, am momente când amân scrierea poveștilor din motive de oboseală, din dorința și nevoia de a sta mai mult cu micuții mei, din necesitatea de a face ceva pentru sufletul meu. Nu îmi place! Ajung să predau poveștile pe ultima sută de metri. Cel mai greu îmi este să alerg între tipografie-curier. Drumurile îmi mănâncă timp și energie.
Mă gândesc dacă e cazul să renunț la acest proiect?!
Mă gândesc să găsesc o soluție de a mă organiza mai bine?
Mă gândesc și la oamenii pe care îi am în echipă, de la grafică și până la tipografie. Îmi e greu să renunț la ei.
Adesea, unii clienți îmi vorbesc autoritar, de parcă sunt slugă la povești, iar tot ce am de făcut este să mă așez la laptop și să scriu după dictare. Nu e ușor! Ideile îmi sosesc pe drum, la volan, în timp ce spăl frenetic aragazul, etc. Imi notez idei în agendă. Am zile când pot scrie cap coadă o poveste, altele când o scrie fragmentat.
Cu toate acestea zise, cer iertare clienților pe care i-am supărat.

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns