Reinventare 1

Cu sprijinul si permisiunea Dr. Nadya Zhexembayeva, @Chief Reinvention Officer numită ‘Guru al reinventării’ (revista Ventures) and ‘Regina Reinventarii’ (TEDx Navasink), va aducem cate un sfat care sa va ajute la reinventare, in special in aceasta perioada.

#mamasereinventeaza #wahmsimpreuna

Chief Reinvention Officer
Summit-ul de reinventare 2020
Foaia de lucru #1

Transformă frica în acțiune productivă

În mijlocul crizei, este tentant pentru lideri să se îndrepte înspre soluții raționale – dar creierul nostru nu poate funcționa rațional până nu rezolvăm o problemă emoțională: FRICA!

Pentru a trece cu bine peste această încercare, exercițiul propus vă permite ție, echipei tale, clienților tăi și familiei să:

1. Devii mai conștient cu privire la emoțiile care pot fi încă ascunse – și să le oferi atenție.
2. Lucrezi cu acele emoții pentru a focusa și prioritiza posibilele răspunsuri.
3. Organizezi acțiuni relevante

Pasul 1

Scrie într-o singură listă toate temerile. Aceasta te va ajuta să devii mai conștient de ceea ce simți și de ce. Des, oamenii nu sunt capabili să vocalizeze pe deplin natura fricilor lor. De aceea, este necesar să le vizualizezi pentru a putea înțelege impactul și riscurile aferente.

Nu este momentul să judecăm fricile, ci pur și simplu să le notăm. Vei remarca faptul că îți este teamă de puține lucruri, dar că le dai nume diferite, ceea ce crează impresia că sunt multe lucruri de care îți e teamă.

FRICI: Îmi e teamă de …
IMPACT: Dacă frica mea se materializează, se va întâmpla …

Pasul 2

Sortează fricile în 3 tipuri:

· Lucruri pe care le putem controla în mod direct,
· Lucruri pe care le putem influența doar parțial și
· Lucruri pe care nu le putem influența sub nicio formă.

De exemplu, putem influența starea emoțională a echipei sau ajusta vânzările, dar nu avem control asupra vântului.

Pasul 3

Stabilește acțiuni concrete care sunt sub controlul sau influența ta. Ce este de făcut? Cine e coordonatorul, cine participă? Care e termenul?

Acesta este momentul să îți canalizezi energia spre ceva concret și să îi ajuți pe cei din jur să folosească frica în mod productiv.

Ce
Cine
Până când

Dacă muncești în echipă, dar de acasă, există 2 opțiuni gratuite pentru a organiza acest exercițiu comun: Trello și Miro – aplicatii.

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns