You are currently viewing Despre “O idee și multă sare” cu Andreea Tatiana Niculae

Despre “O idee și multă sare” cu Andreea Tatiana Niculae

Interviu realizat de Roxana Leotescu de la Playbuzz.ro
 

1. Bun găsit Andreea, cu bucurie că avem acest dialog, te invităm să ne spui câteva cuvinte despre tine.
Bun găsit, dragă comunitate WAHM. Vă mulțumesc mult pentru acest interviu.

2. Cum este viața de mamă-antreprenor în această perioadă?

Aglomerată, plină de activități, având în vedere că micuță mea are 1 an și jumătate, mă solicită din plin. Timpul petrecut cu ea este cel mai important în acest moment, partea de antreprenoriat o las pentru orele ei de somn. Profit la maximum de fiecare moment pe care îl am liber pentru a îmbina antreprenoriatul ,cu viața de familie și restul activităților casnice.

3. Ce ne poți dezvălui despre “O idee și multă sare”?

“O idee și multă sare “ sau varianta în engleza “This could be your story: why no one talks about failure anymore” este un short read (o scurtă povestioară) despre o experiență personală, greșeli, efortul de a pune pe picioare un mic business, modul în care antreprenoriatul îți afectează viață de familie. Să fii antreprenor la început de drum, fară economii pe care să fii dispus să le pierzi, fără buget considerabil pentru marketing, fară cunoștinte “sus-puse” este o adevărată provocare în prezent. Este o carte scrisă atât pentru cei care sunt la început de drum în ale antreprenoriatului cât și pentru cei cărora le place să citească povești de viață, reale, scrise simplu și direct.

4. De unde poate fi procurată cartea?

Ambele versiuni sunt încărcate pe Amazon
eBook în limba română: https://www.amazon.com/dp/B0894TFVQC sau https://storytotell.onlineweb.shop/
eBook în limba engleză: https://www.amazon.com/dp/B08DDL7QRY
Având în vedere că colaborarea cu o editură și varianta de print sunt mult prea costisitoare în acest moment, varianta de carte online a fost cea mai accesibilă. Nu este nevoie de eBook reader pentru a le citi, se pot citi de pe orice dispozitiv: telefon, tabletă, laptop.

5. Care este mesajul pe care dorește să îl transmită?

În primul rand, faptul că este în regula să vorbești despre eșec, să-ți recunoști greșelile, să le împărtășești și cu ceilalți și să-I ajuți, măcar puțin, să nu le repete și ei. În al doilea rând, nu-ți garantează nimeni succesul imediat, succesul venit peste noapte, în schimb eșecul este mai prezent în viață noastră decât un success fulminant. Este o poveste reală, despre o salină artificiala, născută din dorința de a oferi comunității un loc sănătos, în care adulții să se relaxeze, iar copiii să se joace.

6. Cum ai resimțit perioada de pandemie?

Din fericire pe noi nu ne-a afectat, eu fiind oricum în concediu de creștere copil, iar soțul a început să lucreze de acasă, aspect care ne-a sudat și mai mult ca familie, iar Iris este cea mai fericita că îi are zilnic pe mami și pe tati lângă ea.

7. O amintire frumoasă legată de activitatea ta este…

Fericirea din ochii copiilor când intrau pentru prima dată în salină, și descopereau o cameră plină cu sare (tavan, pereți, podea) și jucării de nisip. Erau atât de entuziasmați și atât de surprinși de ceea ce vedeau că plângeau de fiecare dată când erau nevoiți să iasă și să plece. Acel entuziasam era confirmarea noastră că oferim un loc și un serviciu important pentru cei de lângă noi.

8. Dacă ai schimba ceva la începutul activității tale, aceasta ar fi…?

Aș aștepta să economisim banii necesari deschiderii afacerii, și nu aș mai apela la credit bancar.

9. Care sunt planurile tale în viitorul apropiat?

În ianuarie va trebui să revin la job, dar îmi doresc foarte mult să continui cu scrisul și să încerc să-i inspir și ajut și pe alții.

10. Dacă ai schimba ceva la mentalitatea antreprenorilor români, aceasta ar fi…

Să se susțină reciproc, să nu se vadă că rivali, să apeleze cu încredere la un “coleg de breaslă” și nu la “cei de afară”. Concurența este bună pentru că ne ajută să ne dezvoltăm, să inovăm, să creăm servicii și produse mai bune pentru clienți.

11. Dorești să le transmiți un mesaj de încurajare mamelor antreprenor la început de drum?

Nu renunțați la visul vostru din teama de eșec! Cu cât vei semănă mai mult și constant cu atât vei culege mai mult în viitor!

Îți mulțumim. Și eu vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat.

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns