You are currently viewing Părinte și profesor? Atelier Metoda Montessori

Părinte și profesor? Atelier Metoda Montessori

Părinte și profesor? Atelier Metoda Montessori

Iți dorești să ai o comunicare vie, plăcută și creativă cu copiii tăi, fie că ești părinte, fie că te ocupi si de educația lor?
Atelier Metoda Montessori
Marți, 9 februarie 2021 de la ora 18:00
Inscrieri:
sau (pentru adresele de email yahoo)
Atelierul va avea loc pe ZOOM.
Se poate participa in baza unei donatii libere sau prin alegerea de a directiona formularul 230 din impozitul pe veniturile din 2020. Este un mod de a sustine activitatile Asociatiei Work At Home Moms.
Vrei să afli tehnici facile de a-l sprijini să scrie și să citească, conform metodei Montessori? Află care sunt cheile pentru a aplica această metodă acasă. Atelierul este recomandat părinților cu copii între 4-7 ani.
Metoda Montessori este concretă,vizuală, clară si ușor de pus în practică, prin intermediul materialelor Montessori. Veți participa la prezentări concrete despre scriere și citire.
CU CINE?
Magda Crihan este ghid Montessori 3-6, 6-12 ani, cu o experiență în alternativele educaționale de aproape 20 de ani.
A obținut certificare internațională AMI pentru segmentul 3-6 ani/ 6-12 ani.
A colaborat cu Institutul Montessori din București pentru primele două cursuri AMI organizate în Romania, pentru segmentul de vârstă 3-6 ani. Se află printre oamenii cu cea mai îndelungată experienţă practică pe Montessori la acest moment, în țară și inițiatoarea site ului www.insideoutmontessori.ro.
A participat la cursuri de formare în comunicarea Espere. Este implicată în acțiuni caritabile și de voluntariat.
Despre MARIA MONTESSORI și METODA MONTESSORI
Maria Montessori este una dintre
personalitățile de marcă ale istoriei. Ea a introdus concepte educaționale revoluționare de învățare, marcante pentru secolul XX bazate pe observare și pe planuri de dezvoltare psihologică.
Principalul aspect în metoda Mariei Montessori a fost crearea unui mediu pregătit pentru dezvoltarea copilului.
Pentru prima dată metoda a fost pusă în practică într-o suburbie a Romei, precum și în câteva spitale de copii cu dizabilități. Motivul implicării ei în această direcție a fost credința în obținerea unor performanțe în capacitățile limitate ale copiilor, datorită modelului de dezvoltare integrală, care aveau în vedere creșterea fizică, intelectuală și spirituală a elevului prin intermediul materialelor Montessori și ghidajul adultului.
Datorită rezultatelor FOARTE BUNE obținute, membrii societăților academice au propus ca metoda să fie aplicată nu doar pentru copiii cu risc de excludere socială, ci și în școlile de masă.
Metoda MONTESSORI. Metoda de predare Montessori are la bază o filozofie a educației: respectul pentru copil, recunoașterea etapelor de dezvoltare psihologică, crearea unui mediu de învățare stimulator prin intermediul unor materiale analitice, atractive și care includ, în mare parte, controlul
erorii.
SCOPUL atelierului prin Metoda Montessori este de a face cunoscute tehnicile specifice și de a populariza avantajele metodei, în vederea împlinirii rolului de co-autori educaționali în arhitectura societății românești.
FEEDBACK-URI ALE PARTICIPANȚILOR LA atelierele MONTESSORI:
„De curând aplic sistemul homeschooling pentru copiii mei de 4 și 7 ani. Îndrumările primite de la un ghid Montessori cu multă experiență în crearea unui mediu potrivit de învățare acasă și în aplicarea curriculei
Montessori m-au ajutat foarte mult. Recunoștință!”
„Mulțumesc Magda Crihan pentru cele câteva ore de consultanta în aplicarea Curriculei Montessori acasă cu copiii de 3-6 ani. Sfaturile tale au fost foarte utile și cu rezultate imediate. Mult succes!”
„Recomand cu încredere serviciile și materialele oferite de echipa InsideOutMontessori. Copiii sunt
fascinați de ele și le folosesc cu plăcere. În perioada în care am stat cu toții în casă, Poveștile Montessori ne-au fost de un real folos în păstrarea unei conexiuni cu educația de calitate.”
  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns