You are currently viewing Interviu cu Alina Pitigoi de la BUNi ne gateste

Interviu cu Alina Pitigoi de la BUNi ne gateste

Interviu realizat de Roxana Leotescu de la Playbuzz.ro.

1.Ziua bună, doamna Alina Pitigoi (Buni 😊) Ne bucurăm de întălnire și vă invităm să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Bună ziua! Sunt Alina sau de vreo aproape 6 ani Buni , și sunt o bunică ușor… atipică. Atipică în sensul bun, pentru că în ciuda provocărilor vieții, eu încă sunt în proces de redescoperire și de dezvoltare personală. Practic, așa a luat naștere și proiectul https://www.facebook.com/BUNigateste, pentru că într-o perioadă care ne-a pus pe toți la încercare, lăsându-ne triști, fără job-uri sau așteptări, eu mi-am propus să schimb tot ce știam până acum.

Lucrez de la 16 ani, am curs și calificare de bucătar și de brutar, iar de-a lungul timpului am lucrat ca bucătăreasă în câteva grădinițe private și la o firma de catering. Pandemia însă mi-a deschis oportunitatea de a lucra de acasă, un lucru pentru care sunt recunoscătoare.

2.Cum resimțiți viața de work at home mom? Sau mai bine spus, cum este să lucrezi de acasă în aceste vremuri? Ce v-a determinat să alegeți lucrul de acasă? 

Așa cum am menționat, poate cumva obligată de contextul pandemic am fost obligată să fac trecerea la work at home. Nu pot spune că nu îmi place, ci aș spune de fapt că e un lucru nou, pe care îl experimentez și de care încerc să mă bucur. Recunosc însă că îmi place mai mult interacțiunea fizică și tocmai de aceea am ales și acest tip de muncă,  ce presupune și ideea de a găti la domiciliul clientului.

Nu este tocmai ușor în această perioadă însă, deoarece pandemia ne-a oprit puțin din libertatea cu care eram obișnuiți, însă cu siguranță dacă vrei să faci ceva, dacă ai un țel, există și calea de a-l duce la îndeplinire.

3.Am privit cu poftă pagina dvs BUNi ne gătește (https://www.facebook.com/BUNigateste) și am dori să vă felicităm pentru această inițiativă sănătoasă și delicioasă! Cui se adresează serviciile dvs?

Mulțumesc pentru apreciere. Serviciile mele se adresează gurmanzilor care nu au timp să gătească sau care își doresc preparate speciale, ca la mama acasă. Experiența pe care o am în domeniul culinar mă ajută să pot realiza aproape orice preparat, iar dacă nu știu, mă documentez.

Sunt disponibilă oricărui tip de colaborare, fie că este o zi de naștere, ”închirierea” unei bunici pentru o mamă care abia a născut, sau o bucătăresă pentru o familie în care se muncește mult, iar timpul nu este suficient și pentru a găti.

4. Dacă o familie dorește ceva bun, bun de tot de la BUNi ne gătește, cum procedează?

Am stabilit pe pagina mea o modalitate eficientă de contact, tocmai pentru a fi mereu în legătură cu pofticioșii care văd preparatele mele. Pot prepara aproape orice mi se solicită, iar din acest motiv am și numărul de telefon de contact adăugat, pentru a putea comunica în timp real.

După ce programam, eu merg și gătesc conform specificațiilor (preferințe de gust, alergii etc.).

5. Care sunt beneficiile serviciilor dvs? 

Aș vrea să cred despre mine și despre ceea ce ofer că de fapt este timp. Timp pentru familie, timp pentru ceea ce contează cu adevărat, timp pentru distracție, pentru copii… De asemenea, ingredientul meu secret este bucuria. Bucuria gustului, bucuria de a avea un ajutor, bucuria de a elimina presiunea gătitului și chiar bucuria de a dărui, pentru că există și posibilitatea de a oferi un voucher cadou cuiva drag. Adică dacă vreți să oferiți cuiva timp, eu îmi fac timp și gătesc. J

6. Cum alegeți ingredientele? Dar rețetele? Ne puteți da exemplu de un meniu pregătit pentru o familie? Cum decurge pregătirea?

Ingredientele le aleg în cea mai mare parte în funcție de preferințele beneficiarilor. Trăim vremuri în care alergiile sunt mai prezente ca oricând, iar domeniul alimentar trebuie să respecte aceste cerințe.așa că adaptez rețetele la cerințe, iar unde mi se dă mână liberă reușesc să aduc culoare în oale aparent gri.

Pregătirile încep cu ingredientele, cu buna dispoziție și pe alocuri chiar cu implicarea celor prezenți în proces. În definitiv, chiar dacă gătim, creăm momente speciale, nu-i așa?

7. Luați măsuri suplimentare in perioada pandemiei? 

Desigur. Fără ele nu se poate. Sunt foarte atentă la igienă, încă de la primul contact și până la finalizarea meniului. Spălarea fructelor, a legumelor, igienizarea caserolelor sau a pungilor, folosirea mănușilor și a măștii sunt foarte importante, pentru că îmi doresc ca cei pentru care gătesc să fie protejați.

8. Dacă ar fi să alegeți 3 cuvinte cheie care să diferențieze serviciile dvs de ale altora, care ar fi acestea?

Timp, calitate, dragoste.

9.Primiți și cereri mai speciale, de exemplu pregătirea meniurilor pentru persoane cu diabet sau intoleranțe la diferite alimente?

Da, iar la acestea lucrăm îndeaproape pentru a ști exact care sunt cerințele și exigențele din punct de vedere medical. În cazul în care există totuși situații speciale, de care nu ne mă pot ocupa, explic clienților pe îndelete motivația.

10. Cine vă susține in activitatea dvs? Cum vă promovați? 

Sunt susținută de copiii mei, care se ocupă la rândul lor de o afacere de familie, în domeniul foto-video. Mă promovez prin intermediul paginii de Facebook și mă ajută și ei. În plus, nepoții mei sunt de multe ori imaginea mea în online.

11. Care este cea mai mare satisfacție legată de BUNi ne gătește? Cum vă mulțumesc clienții dvs?

Zâmbetul. Știți cum e când luați prima lingură din ciorba favorită? Sau prima gură din prăjitura aceea pe care nu ați mai gustat-o demult? Ei bine zâmbetul acela care spune: ”oau, e ca la mama acasă!” sau ”nu am mai gustat niciodată așa ceva!”. Zâmbetul e cea mai mare mulțumire.

12. Cum se conturează anul 2021? Ce planuri aveți?

Mi-aș dori ca în 2021 să putem să ne vedem mai des. Să ofer mai multe zâmbete și să fiu sănătoasă ca să pot găti mai mult. Și da, să petrec timp cu familia.

13. Aveți un mesaj de încurajare pentru mamele care lucrează de acasă?

Dragilor, să nu vă temeți de eșec, de provocări sau de schimbare. Succesul nu vine peste noapte, nici veniturile. Fiți curajoase! Dați-vă șansa!

1 persoană recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns