You are currently viewing Interviu cu Alina Diță — Agenda Viselor

Interviu cu Alina Diță — Agenda Viselor

Bună, Alina, ne bucurăm că avem prilejul să povestim pe îndelete alături de tine!

1. Te invităm să te prezinți și să ne împărtășești care sunt proiectele tale, precum și cum ai ajuns să le înfăptuiești.

Sunt Alina Diță,
Coach și Antreprenor.  Cred cu tărie în puterea oamenilor de a-și împlini visele iar misiunea mea este de a trezi Visul Creator în fiecare persoană pe care o întâlnesc direct sau prin proiectul Agenda de Vise.

Fost manager cu o carieră promițătoare, după o experiență de peste 12 ani în vânzări, management și training în companii autohtone și multinaționale, am decis să mă reinventez cu ocazia unui moment important în viața mea, acela în care am devenit mamă! Pentru că sunt etape în viata unui om și vine un timp când, să dăruiești mai departe din ceea ce tu ai primit, este un pas natural și implicit. Căci doar fiindu-ne mai bine tuturor, le va fi mult mai bine și copiilor mei.
Mă recomand cu bucurie ca fiind Avocatul Viselor Autentice și asta mă aduce mereu alături de oameni frumoși, de calitate care vor să facă o diferență în viața lor și a celor dragi!

2. Am citit pe siteul tău următorul paragraf care mi-a plăcut foarte mult.
Este dovedit științific că fericirea stă în acțiune, doar în acțiune suntem fericiți. Când ai auzit sau ai spus ultima dată aș face orice să… sau am făcut tot ce am putut pentru…? Tu ai face orice pentru a-ți împlini visul? Scrie-ți visul! Cunoaște-ți visul! Clarifica-ți visul! Stabilește-ți priorități, dar nu pierde din vedere! Fă-ți ordine în viață! Ce reprezintă Agenda de Vise și care e rolul acesteia?

Agenda de Vise s-a născut din dorința de a dărui. Căutam o agendă deosebită și specială să o dăruiesc prietenei mele pentru a o încuraja să-și scrie dorințele, Visele! Deoarece eu am testat și am văzut că funcționează, iar scrierea a ceea ce îmi doream în viața mea, a ajutat materializarea. Și pentru că nu am găsit acea agendă specială am conceput eu una… așa a apărut cartea jurnal Agenda de Vise SMART.
Deoarece toți oamenii de success spun că și-au scris Visul lor!
Agenda de Vise – este un instrument SMART de dezvoltare personală.
–       132 pagi cu un format SMART care îndeamnă la introspecție
–       7 page insert-uri despre misiunea si De Ce-ul Agendei de Vise
–       70 citate care să te inspire și motiveze la acțiune
–       exercițiul Scrie un Cec pentru tine inspirat de povestea lui Jim Carrey.
Absolut toate situațile și lucrurile ivite în viață au fost create prin Vis și prin Energia Gândului. Visurile ne modelează viitorul. Eficiența scrierii viselor este deja dovedită, scrisul este prima formă de materializare.  Și pentru mine a funcționat, scrierea Visului meu m-a ajutat să-l trăiesc! Am dat buzna atunci printre toate agendele, notițele mele și m-am lăsat purtată de emoție. Vroiam să adun toate bilețelele pe care am scris frânturi din visul meu și le-am rătăcit, vroiam să le pun laolaltă.
Pentru a crește cât mai multe vise mari este nevoie sa le ți aproape, să le uzi zilnic, așa că am reinventat panoul de obiective în cartea jurnal Agenda de Vise SMART.

Pentru că visele ne modelează viitorul!
Pentru că fiecare avem cel puțin un Vis!
Și pentru a împlini vis după vis e important să le ți aproape, să le uzi zilnic!
Agenda de Vise e locul unde visele tale sunt la ele …acasă!

3. Ne poți destăinui cum ai reușit să îți clarifici viziunea? Ne-ar ajuta și exemple despre ce faci tu zilnic pentru visul tău pentru a ne inspira și motiva.

Pasionată de domeniul dezvoltării personale și al comunicării, am căutat ceva care să mă provoace constant și să-mi ofere posibilitatea de a-mi testa potențialul maxim și m-am întors la ceea ce-mi doream copil fiind să devin când voi crește, Om Mare. Visul copilariei mele a fost de a deveni profesor, doctor și apoi avocat, așa că am căutat un job, o activitate care să le cuprindă pe toate, astfel:
În calitate de Teacher și Coach certificat John Maxwell Team împărtășesc cu bucurie metode și principii de dezvoltare personală și profesională, optând pentru educația nonformală.
Îmi doream să devin doctor pentru a alina suferințele celor dragi și în timp am învățat că poți face asta, în primul rând, prin cuvânt și ascultandu-i. Am învățat că nu e necesar să-ți fie rău ca să-ți fie mai bine și am optat pentru calificarea de tehnician nutriționist promovând un Stil de Viață Sănătos ca principiu fundamental al existenței de zi cu zi.
Mi-au spus să mă fac avocat deoarece vorbeam mult și m-a încântat ideea de a face un job din ceea ce iubești să faci, iar astăzi mă recomand cu bucurie ca fiind Avocatul Viselor Autentice și asta mă aduce mereu alături de oameni frumoși, de calitate care vor să facă o diferență în viața lor și a celor dragi!
Am aflat Ce caut eu în viața mea răspunzând și găsindu-mi ”De CE”-urile mele. E o întrebare de care m-am îndrăgostit și din nevoie, deoarece….în rolul de mamă a doi copii o aud de foarte, foarte, foarte multe ori (părinții știu de ce!) și la care Andrei și Sofia se așteaptă să am mereu răspunsurile, …iar când nu le am, găsim răspunsurile împreună!
Cred că perioada copilăriei este una foarte intuitivă și importantă.
Ar trebui să avem fiecare un jurnal cu răspunsurile la întrebarea Ce vrei să te faci când vei fi mare,  deoarece în acele răspunsuri stă esența misiunii noastre.
Pentru mine a fost important să mă întreb și De Ce îmi doream să devin Profesor, Doctor, Avocat. Doar așa am ajuns la profunzimea misiunii mele. Deoarece, copii fiind, avem o paletă limitată de “joburi” și opțiuni, însă intenția din spatele răspunsului, acel De Ce este cel care va oferi Calea mai târziu și va ghida către Misiunea Personală.
Viziunea copilăriei mele a devenit ghid și reper pentru activitatea mea actuală.

4. Te invităm să ne povestești despre obiectivele tale pentru anul 2022.

Cartea Jurnal Agenda de Vise este proiectul meu de suflet și este parte din misiunea mea, aceea de a fi Avocatul Viselor Autentice.
Este deja un proiect internațional, Agenda de Vise fiind disponibilă și în limba engleză, pe amazon.
 Îmi doresc parteneriate la nivel național și internațional pentru pentru a fi tradusă în mai multe limbi de circulație internațională.
În anul 2022 vom relansa și aplicația pentru telefon, un tool complementar Agendei de Vise tipărite.

Varianta tipărită a Agendei de Vise va avea câteva versiuni noi în 2022:
–       dedicată femeilor, cu citate doar de femei celebre și semn de carte parfumat
–       dedicată copiilor și preșcolarilor cu citatele eroilor preferați ai copilăriei lor
–       dedicată unei țări, cu mesajul: Tu ce faci azi pentru țara ta? – disponibilă deja cu precomandă.

5. Cum ai încheiat anul 2021, a fost peste așteptări, sub ce îți propusesei sau neașteptat de surprinzător?

2021 a fost un an bun cu multe semințe plantate pentru un 2022 peste așteptări.

6. Știu că ești și speaker la John Maxwell Team. Ce presupune exact?

În calitate de Teacher și Coach certificat John Maxwell Team împărtășesc cu bucurie metode și principii de dezvoltare personală și profesională. Ofer workshopuri, seminarii, mastermind-uri şi coaching pentru creșterea personală şi profesională prin intermediul studierii şi aplicării practice a metodelor de leadership dovedite.

Principiile de leadership învățate prin Universitatea John Maxwell Team Romania au adăugat valoare experienței mele și vreau să pun toate resursele la care am acces prin  Programul de Certificare John Maxwell Team și în slujba celor care caută raspunsuri, soluții, ghidare, pentru că am verificat și funcționează!

7. Dacă ar fi să poți sfătui o persoană la început de drum în tainele antreprenoriatului, ce sfaturi i-ai da?

Sfatul meu este să-și ia timp cu ea pentru introspecție și mai ales, să-și răspundă la întrebarea De Ce. Fiecare De Ce reprezintă motivația personală și sursa de energie să o iei de la capăt pentru și atunci când nu ai câștigat o provocare cu Viața. Eforturile noastre sunt mici sau mari prin comparație, iar dacă ai un De Ce imens, orice effort va fi mic în comparație cu De Ce-ul tău.
Al doilea sfat este despre a îndrăzni să cereți. Cereți celor care știu cum să vă învețe, cereți celor care au fost acolo să vă spună cum au reușit, cereți Universului. Cere și ți se va da! Învață cum să ceri astfel încât să primești.

8. Ce ai face diferit și ce nu ai face din parcursul tău de până acum?

Am învățat că uneori câștigi, uneori înveți. Nu am regrete semnificative, poate doar să fi învățat mai repede și mai mult! Dar sunt Aici și Acum și știu ca depinde de mine și asta mă bucură!

9. Ce te motivează în momentele de răscruce și cum reușești să le depășești?

Am învățat să-mi transform scuzele în motivație pentru a scoate ce e mai bun din existența mea.
Eu mi-am definit bine De Ce si l-am ancorat puternic. Știu că doar fiindu-ne tuturor mai bine, le va fi bine și copiilor mei, iar contribuția mea la Mai Binele celor din jur vreau să fie marea moștenire ce o las copiilor mei.
Visez la o lume în care noi și copiii noștri să vrem să trăim cu bucurie și recunoștință și știu că asta depinde de fiecare dintre noi.

10. Este vreo persoană care te inspiră? Sau vreo carte pe care ne-o recomanzi? Poate chiar un audiobook.

Sunt mai multe cărți și persoane care m-au inspirat și ghidat în călătoria mea de până acum. Dar cei mai mari maeștrii și ghizi în viața mea, au fost și rămân Andrei și Sofia, copiii mei și credința într-un viitor luminos pe care îl putem făuri împreună.

11. Cum îți poate fi alături comunitatea WAHM?

Aceasta deja se întâmplă. Sunt membru activ al comunității și am spus imediat da invitației acestui interviu din recunoștința pentru comunitate și munca celor implicați!
Sunt recunoscătoare întregii comunități WAHM.

12. Ar fi binevenit și un gând pentru Work At Home Moms care ne citesc.

Mihai Eminescu ne-a spus: “Lumea-i Visul sufletului nostru” și subscriu acestui mesaj.
Visez la o lume în care noi și copiii nostri să vrem să trăim cu bucurie și recunoștință și știu că asta depinde de fiecare dintre noi.
Vă invit să visăm împreună și să facem pași mici astăzi pentru un mâine mai bun.

www.facebook.com/alina.dita.54

www.facebook.com/agendadevise/shop/

https://agendadevise.ro

https://www.amazon.com/dp/B0975C2R2J

16 persoane recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor