You are currently viewing Interviu cu Irina — Epic Prints

Interviu cu Irina — Epic Prints

Bună, Irina!
Am descoperit recent pagina ta Epic Prints și mă întrebam cine este oare creatoarea cu un vibe atât de fresh?

1.Te invit astfel să ne povestești despre tine, despre pasiunile tale, despre cum îți petreci timpul liber, despre familia ta, ce îți dorești pe plan personal.

Bună, Elena!
Aș vrea să încep prin a vă mulțumi pentru oportunitatea de a face parte din comunitatea WAHM.

Eu sunt Irina Dumitrescu, mama lui Matei și îmi place să mă descriu ca fiind „the extroverted introvert”. Iubesc tot ceea ce fac: să muncesc, să petrec timp cu familia și apropiații și să merg cu bicicleta.
Îmi place să cred că mă aflu în cea mai frumoasă și împlinită perioadă a vieții mele, iar de aici nu îmi doresc decât să mă dezvolt către mai bine.

2. Cum ai decis să pornești pe calea antreprenoriatului? Sunt membri în familia ta sau în cercul de prieteni care te-au inspirat?

Drumul meu către antreprenoriat a fost inspirat de către părinții mei.

Am avut șansa să văd asta la ei, am crescut acolo, în afacerea lor, am luat parte la evenimentele bune și rele și consider că a fost un training bun de „așa da” și „așa nu”.

M-au susținut necondiționat în toate deciziile pe care le-am luat, chiar dacă una dintre ele a fost să renunț la Facultatea de Medicină Dentară în anul 3.

3. Povestește-ne despre afacerea ta. Când ai început, cu ce investiție, cu ce planuri, care sunt serviciile/produsele pe care le oferi. Ne-ar bucura să aflăm din dinamica acesteia.

Am început cu pași mici în 2015, la 24 de ani, printr-o oportunitate de asociere într-o firmă cu care urma să accesăm fonduri europene.

Am luat echipamente pentru producție publicitară și materiale promoționale, pe care habar nu aveam să le folosim. A trebuit să învăț de la contabilitate primară pentru producție, la graphic design și mentenanță pentru echipamente.

Mi-am dat seama că îmi place să fiu creativă, să găsesc soluții pentru clienții mei astfel încât să le ofer cea mai bună experiență de cumpărare.

Un an mai târziu, drumurile noastre s-au separat, urmând ca eu să fac în continuare lucrurile de care mă îndrăgostisem.

Până în prezent am reușit să facem fericiți sute de oameni. I-am transformat din clienți în prieteni și le-am fost alături în procesul lor de creștere prin sfaturi legate de identitate vizuală, promovare și strategie de marketing.

Am pus amprenta în stilul nostru, mai mult sau mai puțin neconvențional și am dobândit experiența necesară prin încrederea și loialitatea partenerilor noștri.

4. Ai demarat pe cont propriu sau alături de o echipa? Cine te susține, preia frâiele când ești obosită sau realizează acele minunate și grăitoare fotografii?

În 2015 am demarat cu o echipă.

Am fost asociați cu încă o familie și am avut alți doi colegi, apoi am avut perioade când nu am avut pe nimeni și am lucrat doar eu, cu ajutorul soțului în perioadele aglomerate. În momentul de față suntem trei.

Am avut norocul să am susținere din partea familiei și nu de puține ori au fost acolo, lângă mine, pentru ca eu să pot lucra la visul meu și chiar ajutându-mă la partea de producție.

5. Cum se desfășoară plasarea unei comenzi, care sunt informațiile de care ai nevoie de la client, care este durata de execuție etc.

Cele mai multe comenzi le primim pe pagina de Facebook sau pe mail.

În funcție de tipul de client, business sau privat, stabilim nevoile acestora pentru a-i putea consilia în alegerea celor mai bune soluții.

Pentru că avem foarte multe produse care pot fi personalizate, încă nu am pus la punct un formular de comandă foarte bine definit încât să le cuprindă pe toate.

De multe ori, lucrăm și pe materiale clienților, lucru care îngreunează standardizarea unor astfel de proceduri.

Timpul de execuție este în general de 2-3 zile lucrătoare, în funcție de tipul comenzii.

6. Ne poți povesti despre unul dintre cele mai provocatoare proiecte pe care le-ai lucrat la Epic Prints?

Cel mai provocator proiect derivat din Epic Prints este Irize.

În ideea de a contribui la sustenabilitate, am creat din materialele care ne rămân în urma comenzilor (lemn, plexiglas etc) accesorii sub formă de cercei și pin-uri personalizate sau modele standard.

Astfel, anul acesta am avut primul nostru Mărțișor, care a fost un succes, la doar o lună jumătate de când a luat viață Irize.

Aici am avut suportul prietenei mele de suflet, Imelda, care m-a ajutat cu alegerea numelui și cu textele magice pe care ea le creează.

7. Epic Prints acum 1 an, în prezent și peste încă un an. Care ar fi elementele comune și ce s-a schimbat sau vei schimba?

Exact acum aproximativ un an s-a născut Epic Prints.

Am trecut printr-o rebranduire, pentru ca am vrut ceva care să exprime exact ceea ce facem noi acum. Am pus un unicorn în logo-ul nostru pentru a întări ideea de magie, poveste, transformate în realitate.

Consider că diferențiatorul nostru este legătura pe care o creăm în raport cu fiecare client și dedicarea noastră în totalitate ca acesta să fie mulțumit.

Suntem într-o continuă dezvoltare și lucrăm la fiecare aspect pentru a ne îmbunătăți, însă ce nu s-a schimbat și nu îmi doresc să se schimbe este entuziasmul și deschiderea către feedback atât pozitiv cât și negativ.

8. Ne poți arata o foto sau chiar un video din atelierul/spațiul tău de lucru?

Sigur! Îmi place să surprind mereu lucrările noastre „in the making” pentru a le arăta clienților și celor care ne urmăresc procesul prin care trece produsul final.

9. Ai un ritual prezent în fiecare zi de lucru? De pildă, cum începi ziua de muncă?

Pentru mine fiecare zi este o zi minunată.
Sunt recunoscătoare că mă aflu la birou și că avem mult de lucru, asta îmi validează că facem ceva bine și că oamenii sunt alături de noi.

Îmi place să simt mirosul de cerneală din camerele de producție, îmi place să beau cafeaua în liniște totală și să organizez ziua în curs, îmi place să citesc în zilele mai libere și să pun în practică idei, să experimentez.
Îmi place că pot să fiu așa cum sunt, că este locul în care am libertate deplină și că am parte mereu de provocări, lucruri noi de învățat și nu am timp să ma plictisesc.

10. Cum te poate sprijini comunitatea WAHM?

Comunitatea WAHM îmi oferă sprijin în primul rând prin simplu fapt că există și a strâns la un loc atâtea femei minunate unde am găsit suport de fiecare dată.

Îmi doresc să avem mai multe întâlniri offline WAHM, pentru că energia voastră mă încarcă mereu pozitiv și îmi aduce un plus valoare de fiecare dată.

11. Te invităm să ne transmiți și un mesaj pentru aceasta.

Dragi WAHMs,

Vă mulțumesc că existați și că sunteți suport pentru atâtea mame, unele dintre ele mai greu încercate de viață.

Nu de puține ori am preluat comenzi de pe grup în momente cheie și am construit relații puternice de prietenie și business, fapt pentru care sunt profund recunoscătoare și vă voi fi alături necondiționat.

Sunteți frumoase, puternice și cred cu tărie că mamele chiar pot muta munții din loc!

Vă mulțumesc!

Îți mulțumim!

 

www.facebook.com/epicprints21/

 

24 persoane recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor