You are currently viewing Despre afacerile creative cu mamele WAHM

Despre afacerile creative cu mamele WAHM

Deși lucratul de acasă a devenit o realitate pentru foarte mulți oameni în perioada pandemiei, majoritatea mamelor din comunitatea WAHM și-au construit afacerile din Pasiune! Din pasiune, din drag și din Iubire, cu multă dedicare (și uneori poate cu nopți cu program redus de somn) au pus bazele unor afaceri pornite din sufletele lor.
 
Am întrebat, și am primit răspunsuri. Le poți vedea și tu pe grupul nostru de facebook (www.facebook.com/groups/WAHM.Romania/). 
 
Printre afacerile creative ale WAHMs, am aflat că se numără decorațiuni, cadouri personalizate, hăinuțe și accesorii, picturi, cursuri, coaching, strategii de marketing. WAHMs mai realizează prăjituri, uleiuri presate la rece, produse cosmetice și alte minunății. Toate sunt create cu drag, din frumusețea sufletelor lor!
 
Ce am mai aflat din împărtășirile lor?
 
Ileana Daian-Sova, Consilier Vocațional, Change Facilitator și NLP Coach, ne-a spus “În 2020 am facut cel mai mult coaching de carieră de când mă știu. Cele mai multe persoane care și-au pierdut job-ul sunt femei, mame. Soluția pentru deblocare este în interiorul fiecăreia dintre noi. Odată descoperite abilitățile transferabile se găsesc și oportunitățile. Ceea ce am observat este ca atunci când se instaurează panica soluțiile dispar în ceață. Pot oferi sprijin pentru comunitate cu mare drag.” Întrebată cam de la ce către ce au schimbat mamele respective, a răspuns: “Mai toate schimbările au implicat utilizarea creativității și a hobby-urilor la care renunțaseră și pe care nici nu le considerau ca ar fi potențiale aducătoare de bani. Cea mai extraordinară schimbare la care am fost martoră a fost o mamă care a activat doar în domeniul bancar și s-a apucat de croitorie. Multe mame au ales să-și completeze lista de abilități și s-au înscris la diverse cursuri (majoritatea în social media) sau chiar la facultate.
 
Mihaela Tașulea, Artist Vizual ne-a spus “Cumva experiența din ultimii 5 ani îmi spune că poți face orice acasă… de la cursuri online, la lucruri croșetate, haine, artă de orice fel, totul e să-ți asiguri o publicitate eficientă și să fii în comunitățile potrivite. Deci de acasă faci ce îți place, faci ce iubești mai mult.
 
Despre partea IT, întrebată cum își găsește clienți, Diana ne-a spus că “cei mai mulți prin recomandări (inițial am lucrat pro bono pentru prieteni și cunoscuți și așa am primit primele recomandări), pe grupuri de Facebook (dar nu în România – prefer oricum să colaborez cu clienți din alte țări și ei erau mai deschiși și înainte de pandemie la ideea de a lucra remote) și foarte rar prin a aplica la anunțuri de job de pe net.“
 
Vânzările produselor handmade se pare că au scăzut, odată cu închiderea târgurilor și cum majoritatea dintre noi stăm mai mult pe acasă. Ocazie cu care facem un reminder să ne susținem în comunitate. 
 
Printre WAHMs care se declară împlinite profesional în perioada aceasta, sunt cele care și-au găsit nișa și oferă consultanță sau resurse utile celor care au nevoie de serviciile lor.
 
Ne-a plăcut foarte mult și încurajarea Melaniei “Încerc să mă reinventez mereu, ca să nu mă plictisesc. E greu, dar trebuie să lupți pentru visul tău, indiferent de ce zic cei din jur. Dacă tu crezi în asta, mergi mai departe.“ 
  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor