You are currently viewing Interviu cu Melania Manole de la Mel’s Gifts

Interviu cu Melania Manole de la Mel’s Gifts

Interviu realizat de Roxana Leotescu de la Playbuzz.ro

1.Bun găsit, Melania! Asadar, cine e Melania Manole si cum a devenit work at home mom?
Melania este mama unei fetite de 2 ani si jumatate si am devenit work at home mom cand cea mica avea 3 luni. Nebunie totala. 😊) 

2. Mel’s Gifts (https://www.facebook.com/Cadouripecomanda) este afacerea ta, un loc vesel, cu o mulțime de cadouri inspirate. Cum a pornit ideea ta și ce te motivează zi de zi?
Multumesc frumos! Intr-adevar, Mel’s Gifts este locul unde ideea ta de cadou devine realitate, iar daca nu ai timp sa te gandesti, o fac eu pentru tine. Ideea a pornit de la nevoia de a oferi un cadou in semn de recunostinta fata de doctorul care m-a insotit pe drumul frumos al sarcinii si apoi al nasterii. Trebuia sa merg la controlul de rutina de dupa nastere si, efectiv, nu aveam timp sa caut sau sa merg in magazine. Na, cea mica era mica  si ma miscam mai greu.:))) Asa ca, stand eu si gandidu-ma cum sa fac sa ajung sa cumpar ceva, mi-a trecut prin cap ca ce bine ar fi fost daca exista cineva care ar fi facut asta in locul meu si mi l-ar fi dus acasa. Asa s-a nascut ideea mea de business.

Ce ma motiveaza? Ohhh…multe, dar cel mai important reactia celui care primeste cadoul. E asa frumos sa vezi cum oamenii raman „muti” de uimire si bucurie. Au fost momente in care nu voiau sa accepte cadoul, pentru ca stiau ca nu au comandat nimic, iar cand aflau de fapt ce este, totul se schimba. Si este minunat cand poti face pe cineva sa zambeasca poate si in cea mai proasta zi a lui. 

3. Am descoperit pe paggina ta niste cadouri tematice foarte interesante si apetisante. Cum le potrivești si cum te ghidezi in a le pune împreună?
In momentul in care creez cadoul, pronesc de la descrierea facuta de cel/cea care doreste sa ofere acel cadou. Daca nu vin ei cu idei, vin eu si impreuna, facem cadoul. Incerc ca la fiecare cadou sa aduc ceva „al lui”, sa fie unic si incerc sa combin elementele, ca apoi sa combin hartia de cadou cu fundele si celelalte elemente, astfel incat sa aiba o imagine de cadou. 😊
 
4. Povesteste-ne o super provocare, o cerință ieșită din tipare, un client mai atipic?
Au fost mai multe, dar una mi-a ramas in cap si ori de cate ori vad pozele cu respectivul cadou, zambesc. Zambes pentru indrazneala pe care a avut-o cand a alcatuit acel cadou. A fost cadoul unei doamne pentru partenerul sau si a dorit, pe langa componentele „usuale” sa zic  niste zaruri kamasutra. Nici nu stiam ca exista. 😊) 
 
5. In ce măsură se pot personaliza seturile cadou? 
Asa cum spuneam si mai sus, incerc ca la fiecare cadou sa aduc o doza de unicitate, prin urmare, cine comanda are libertatea deplina sa isi puna in practica imaginatia si sa isi creeze cadoul perfect.
 
6. Dincolo de pandemie, cum ai resimțit ultima perioadă? Cum sunt clienții tăi? Cum te găsesc și cum se intorc la tine?
Pentru mine a fost un an bun, contrar a ceea ce s-a intamplat. Au fost foarte multe zambete primite in perioada pandemiei si asta pentru ca cei care au comandat nu puteau fi alaturi de cei dragi lor, iar Mel’s Gifts a fost acolo pentru ei  si pentru a face o bucurie. 
Cei care apeleaza la noi sunt oameni care isi doresc un altfel de cadou pentru cei dragi, oameni care vor sa surprinda. Majoritatea clientilor sunt din mediul online (Facebook, Instagram) si sunt activi pe retelele de socializare. De ce se intorc la mine sau cum se intorc la mine? Pentru ca au gasit in mine un om care este, in primul rand, om, nu antreprenor, nu sunt doar un om cu o afacere. Sunt un om care investeste sufleteste in fiecare cadou pe care il fac. Un om care greseste ceva, isi asuma si repara. Un om care incearca sa ajute de fiecare data cand i se cere ajutorul, pentru ca stim cat de stresant poate fi sa nu gasesti cadoul potrivit in timp util.
 
7. De unde vine inspirația mesajelor haioase? Le primești de la clienți sau vii și tu cu idei, sugestii?
De la clienti, de la mine putere 😊) sau vin cu sugestii din online.
 
8. Ce ne poți spune despre rezistența desenelor de pe tricouri? Eu mărturisesc că in afară de grafică, mă interesez cand cumpar un tricou să fie rezistent la  mai multe spălări.
Exact acesta a fost si gandul meu cand mi-am achizitionat aparatura pentru personalizarea obiectelor. Exact asa am si prezentat furnizorului: doresc aparatura care sa produca calitate, nu cantitate, chiar daca asta a presupus, poate un pret mai mare. Primul tricou pe care l-am facut, ca proba, a „suferit” destul de multe spalari tocmai ca sa vad cum rezista… Si inca rezista. 😊)
 
9. Cum te promovezi online, cum se prezintă nișa ta?
Incerc sa fiu cat pot de activa pe Facebook, in grupurile de mamici, pe Instagram. Incerc sa postez cat pot de des ceea ce fac si cum fac, insa nu mereu imi iese. 🙂
 
10. In câteva cuvinte, cum e să fii mic antreprenor in Romănia, activitatea ta este una care poate susține parțial familia?
Nu e usor, dar nici imposibil. E mult de munca si te enervezi cand gresesti, cand vezi ca e ora 2 dimineata si tu inca nu dormi, desi ochii nu te mai asculta. 😊) Insa, satisfactiile sunt pe masura cand primesti multumiri si feedback-uri pozitive de la clientii tai si vezi ca ei, la randul lor, te recomanda si/sau se reintorc catre tine pentru un nou cadou.
 
11. Te-ai gândit vreodată să renunți? De ce nu ai făcut-o?
Nu, deloc chiar. Ma gandesc cum sa cresc si sa imi imbunatatesc serviciile. De ce nu m-am gandit? Pentru ca stiu ca ceea ce fac este un lucru extraordinar, este un lucru care imi aduce implinire si nu voi renunta la el.
 
12.  Ce mesaj ai pentru mamele wahm, care vor să pornească o afacere?
Pot sa zic nu stiu 😊)? Nu, nu pot. Pot doar sa zic ca daca tu crezi in ceva, incearca, risca. Incepi cu pasi  mici si fa totul ca si cand faci pentru tine, nu face rabat de la calitate. Fii ingaduitoare cu tine, nu te certa daca gresesti si ai incredere in ceea ce faci.
 
Mulțumim, succes și să auzim de bine!
 
4 persoane recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor