You are currently viewing Interviu cu Roxana Cristache de la Jay Flowers

Interviu cu Roxana Cristache de la Jay Flowers

Interviu realizat de Roxana Leotescu de la Playbuzz.ro

1. Bun găsit, Roxana Cristache! Cum e viața de wahm?
Solicitanta, dar foarte faina, cu satisfactii multe, un vis devenit realitate, o pasiune urmata, viata alaturi de copii, cu urcușuri si coborasuri, luni bune, luni grele, multa munca fizica, psihica.. cu de toate!

2. Dincolo de a fi wahm, care este profesia ta și cum ai luat hotărârea de a deveni work at home mom?
Sunt economist. Lucrez in sistemul bancar din facultate (de vreo 16 ani), insa o data cu noul statul, acela de mama, a venit si schimbarea mea ca om: mi-am dorit mai multa libertate, timp petrecut cu copii, cu familia si wahm imi aduce aceste beneficii de care am nevoie.

3. Cum e drumul antreprenoriatului pentru tine? Cum a luat nastere Jay Flowers (https://www.facebook.com/jayflowersro/)?
Invat in fiecare zi, de la fiecare client, fiecare lucrare, colaborare. Am avut un vis in facultate, l-am cladit impreuna cu prietena mea cea mai buna, acum fina mea, Iuliana Lungescu: acela de a impinge impreuna caruciorele prin parc si de a avea un business impreuna. Am avut o tentativa de business impreuna in facultate, in sectorul economic, nu a fost sa fie, dar nu am renuntat la vis. Cu 4 ani in urma, Iulia a venit si mi-a zis hai sa facem treaba asta si am simtit amandoua ca atunci este momentul si asa a fost. Ea termina cursul de specialitate, designer floral, am facut si eu cursul, ne-am sfatuit si am plecat pe acest drum: al lucrului cu florile.

4. Am observat ca ai o asociata la Jay Flowers, Iuliana. Cum s-a conturat acest parteneriat? Ce ati pus la cale impreună?
Crestem cu fiecare zi, cu pasi siguri, ne completam, invatam împreună si una de la cealalta, nu este doar partenera mea, este prietena mea cea mai buna, iar relatia noastră s-a conturat din primul an de facultate si se bazeaza pe incredere si respect. La început am stabilit sa lucram cu flori naturale proaspete, sa realizam aranjamente pentru evenimente din viata personala (nunti, botezuri, petreceri), dar si evenimente realizate in cadrul corporatiilor (ateliere, amenajarea spatiului, petreceri tematice). O data cu pandemia a trebuit insa sa ne reorientam, sau mai bine zis, sa ne extindem. Am venit cu idea de a ne axa mai mult pe lucrul cu licheni naturali stabilizati. Iulia a fost de acord si din acel moment am inceput sa crestem mult volumul comenzilor. Fiind in timpul pandemiei, multi s-au orientat catre comandarea online de cadouri personalizate, iar noi le-am oferit livrarea direct catre destinatar. Cu timpul am adaugat florile naturale criogenate, plantele uscate si alte elemnte naturale care ne inspira.

5.Cum ai descrie in câteva cuvinte afacerea ta? Cui se adresează produsele voastre- aranjamentele florale, cum ai ales această nișă? Ce fel de flori regăsim la voi?
Design realizat din flori si plante naturale.

Produsele se adreseaza atat persoanelor fizice, dar si companiilor.

Lucram cu flori naturale proaspete, criogenate, plante uscate, licheni naturali stabilizati, muschi, suculente, elemente naturale care ne inspira.

6. Care e rețeta unui aranjament reușit, inspirat, apreciat și cum îl creați?
Colaborarea cu persoana care ne solicita aranjamentul/produsul respectiv: discutam, intrebam, cautam sa aflam cat mai multe detalii legate de persoana caruia ii va fi adresat pentru a-l realiza cat mai aproape de personalitatea si dorinta sa. Inspirația vine din asta, dar si din experienta dobandita in timp prin practica, prin documentare.

7. Care e cea mai mare provocare pe care ați întâmpinat-o de când ați început această afacere?
Cea mai mare provocare a fost realizarea expozitiei florale de primavara din Sun Plaza. A trebuit sa amenajam 2 zone distincte foarte mari (in jur de 30 de mp) exclusiv cu flori proaspete. Totul a fost un adevarat tur de forta, am avut o singura noapte la dispozitie. A fost o experienta inedita, cu emotii, imaginatie, oboseala dar si fericire si implinire pentru lucrul bine facut si apreciat.

8. Cât de mult contează recomandările clienților? Cum vă promovați?
Recomandarile clientilor nostri sunt importante in promovarea noastră, motiv pentru care fiecare lucru care iese din mainile noastre ne dorim sa fie peste asteptarile lor, sa fie unic, personal, sa transmita un mesaj, un gand, o emotie. Asteptam cu entuziasm fiecare reactie din partea lor, atunci cand le primesc.

Ne promovam pe diferite grupuri de pe facebook, in randul cunoscutilor, insa cel mai important grup unde ne-am gasit locul este WAHM, in randul mamelor ca noi.

9. Cui se adresează cadourile tematice din aranjamente? Ați avut cereri mai neobișnuite?
Produsele noastre se adreseaza tuturor: nou nascuti, copii, tineri, prietene/ prieteni, sot/sotie, frati/surori, nasi, fini, bunici, colegi/colege, etc.

Cel mai neobisnuit aranjament a fost realizat in cadrul expozitiei din Sun Plaza, unde am realizat tort din flori, am decorat un pian, am realizat un candelabru, canapele si dulapuri impodobite cu flori naturale proaspete si muschi.

10. Cum se întrețin aranjamentele Jay Flowers, există instrucțiuni speciale?
Noi oferim informatii si sfaturi de intretinere pentru aranjamentele pe care le realizam. La cele din licheni avem carduri in acest sens care insotesc produsul.

11. Am văzut pe pagina superbe aranjamanete pentru botez, in ce măsură se pot personaliza?
Toate produsele JayFlawers sunt unice, personalizate in functie de personalitatea celor pentru care sunt realizate, de solicitările clientilor.

Grafica tablourilor, ceasurilor, culorile, tipul florilor folosite in aranjamentele pentru botez, nunta, zile de nastere, etc., toate se stabilesc împreună cu clientul.

12. Te rog să lași un mesaj scurt, de incurajare pentru mamele la început de drum.
Le incurajez sa isi urmeze visul, nu e usor, dar sentimentul de implinire cand ajungi acolo unde ti-ai propus este de nedescris.

Iți mulțumim din comunitatea WAHM Romania!

5 persoane recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor