You are currently viewing Lucrul cu piele

Lucrul cu piele

Tema de azi: lucrul cu piele.
Vă invit sa întrebați aici (www.facebook.com/groups/WAHM.Romania/posts/7184860908269996) despre furnizori, materie primă, instrumente de lucru și invit mamele cu experiență să vă ghideze. 🙂
De asemenea, îmi puteți scrie dacă:
1. aveți un tutorial
2. doriți să realizați un material scris/video despre tips and tricks pentru a-l urca și noi pe site cu semnătura voastră.
Puteți să postați și foto de tip: “Atunci și acum” – prima fotografie cu un produs lucrat din piele acum x ani și una cu un produs lucrat recent. 🙂

 

“Bună, vă las și eu câteva idei aici repede. 🤗
Eu lucrez cu piele și din tot ce am testat până acum, cea mai fină și mai frumoasă este pielea tăbăcită vegetal. Pentru a lipi anumite elemente folosesc adeziv bicomponent Epoxi de la Bison. Atunci când aleg șnururile împletite mă uit să fie vopsite integral (acolo unde e tăiat se vede dacă are culoare și în interior sau doar pe exterior) pentru că se păstrează mai bine în timp și nu arată urât și cojit.

Unul dintre modelele preferate este brățara Wide Strips în noua ei formă, pe care am calculat-o mult timp să o aduc la acest nivel (prima imagine).

De aici (imaginea a doua) am pornit acum câțiva ani.. era și atunci o brațară care stătea bine pe mână, dar ambiția mea era sa fie un statement realizat perfect.

Un proiect drag mie mai este brățara cu inserții (imaginea a treia), pentru că se poate accesa o gamă variată de culori, doar că momentan stă undeva prăfuit prin arhiva. Poate inspira pe cineva. 🙂

Alexandra Dichis de la Dichis Shop
www.facebook.com/DichisShop

“Soțul a început să lucreze cu pielea cu aproximativ 6 ani în urmă, dar până anul trecut când am preluat și eu pasiunea, a fost doar un hobby, acum încercăm să facem un mic business din asta.

Și nouă ne place tot pielea naturală tăbăcită vegetal, ni se pare cea mai faină și ușor de modelat, mai ales că încercăm să creăm obiecte personalizate.

Noi o vopsim manual. Folosim vopsea Fiebing pe baza de alcool și mai nou cochetez cu pictura pe piele și rezonez cu vopseaua Angelus pe bază de apă.
Ne cream propriile ștanțe 3D și mai nou am achiziționat și un aparat pentru gravat.

Unul din cele mai dragi obiecte create este brelocul de la botezul fiului nostru, de acum 5 ani. Brelocurile de acum sunt mult mai reușite ca și design, mod de lucru, dar parcă nu atât de dragi cum este cel legat de amintirea noastră dragă.

În prima fotografie, brelocul de acum 5 ani. În cea de a doua anul trecut. Iar în cea de a treia fotografie, anul acesta.

Aici puteți vedea procesul de crație al unei curele: www.facebook.com/reel/325330190316800.

Și aici procesul de creație al unui portofel: www.facebook.com/reel/419680450397745

Georgiana Donciu de la Crafty Lil Bobber
www.facebook.com/CraftyLilBobber

1 persoană recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor