. . .

10 idei de organizare a programului pentru mamele care lucreaza de acasa

time management
Să fii mamă care lucrează de acasă reprezintă o binecuvântare și o provocare în același timp. Pe de-o
parte, dispui de flexibilitatea de a-ți stabili propriile ore de lucru și pentru a-ți petrece timpul cu copiii. Pe
de altă parte, jonglezi cu atât de multe responsabilități, încât organizarea programului poate fi o reală problemă de echilibru.

Știm exact prin ce treci. Nu numai că mulți dintre noi ne conducem afacerile și lucrăm de acasă, dar cu toții încercăm să găsim puțin timp pentru a scrie pentru acest proiect frumos. Deși nu suntem tocmai experți, am aflat că ideile de organizare a programului ne-au ajutat să ne îndepărtăm cu un pas de haos și să fim cu un pas mai aproape de productivitate.

1. Ține-te de programul stabilit

Să lucreze de acasă, pentru multe femei înseamnă să îngrămădească „munca” într-un program mult mai amplu. Serios, multe dinte noi nici măcar nu ne dăm seama cât de multe lucruri facem. Între copii și treburile casnice, trebuie să se întâmple multe înainte de a merge seara la culcare, și e important să identifici tot ceea ce trebuie rezolvat, pentru a-l putea rezolva. Având acest lucru în minte, găsește un moment al zilei în care nu poți fi distrasă. Apoi, așează-te și scrie un plan de bază, care include tot ceea ce trebuie să rezolvi. Ce este scris, se și face. Așadar, include orice detaliu, chiar dacă pare insignifiant.

2. Planifica munca. Munceste la planificare

Când spunem „scrie”, suntem conștienți că fiecare are o modalitate preferată pentru a-și planifica munca. Indiferent dacă este vorba de un carnețel, file adezive, o listă digitală sau un calendar, găsește sistemul care funcționează pentru tine și folosește-l! Abia atunci când știi ce lucru trebuie rezolvat, îl vei și putea face. Ne place să considerăm asta drept ”planifică munca și muncește la planificare”. O planificare ante-activități este de lungă durată și îți va economisi timp important.

3. Rezolva lucrurile importante intr-o singura zi

Identifică acele activități pe care le faci lunar, și rezolvă-le pe toate într-o singură zi. Acele activități pot include achitarea facturilor, trimiterea chitanțelor, planificarea lunară, programarea resurselor, etc.

4. Stabileste asteptari reale

Fii realistă în ceea ce privește cât timp ai la dispoziție și câte de multe trebuie să rezolvi în acea perioadă de timp. Șeful tău și clienții mereu îți vor cere mai mult, dar am constatat că dacă stabilești așteptări reale, toată lumea are de câștigat.

De fapt, încearcă să îți acorzi mai mult timp pentru cantitatea de servicii pe care le vei livra într-o anume perioadă de timp. Adaugă chiar și câteva ore de rezervă pentru a acoperi momentele în care ești întreruptă sau când intervine familia. Apoi folosește obiective zilnice pentru a te menține pe linia de plutire. De exemplu, dacă ai promis ca un angajament să fie gata în două săptămâni, livrează-l într-o săptămână. Acordă-ți timp, livrează mai repede!

5. Lucreaza atunci cand ai cea mai mare productivitate

Poate că sună cam ciudat, însă trebuie spus din nou. Așa cum am menționat la primul punct, ai multe de rezolvat înainte de a merge la culcare, așa că este important să profiți de fiecare moment liber pe care îl ai. Cu atât mai bine dacă și coincide cu orele în care ai cea mai mare productivitate.

Cel puțin pentru noi, orele în care copiii sunt la școală, dorm de prânz sau după ora de somn sunt cele mai bune pentru a putea duce treaba la bun sfârșit. Tu poate că ești matinală și te trezești înaintea familiei tale. Dacă așa stau lucrurile, ia-ți cana cu cafea și începe lucrul! Sau, dacă ești mai energică după prânz, atunci lasă cele mai dificile activități pentru acea perioadă.

Dacă este cazul, coordonează-ți programul cu partenerul (sau angajează pe cineva) pentru a putea lucra fără întreruperi în perioada în care ai cea mai mare productivitate.

6. Programeaza-ti verificarea e-mailurilor

Una dintre cele mai întâlnite metode de a pierde timpul este să îți verifici e-mailurile. Foarte mulți oameni consideră că un e-mail are același caracter urgent precum un mesaj sau un apel telefonic. Cu toate acestea, îi poți întârzia pe acei oameni, nerăspunzând imediat. De fapt, programează-ți anumite momente ale zilei în care să îți verifici e-mailurile sau căsuța vocală. Totuși, fă-ți un favor și nu îți verifica e-mailurile la începutul zilei tale de lucru.

De exemplu, când ești în formă și nu apar distrageri, concentrează-te pe acele activități ce necesită cea mai mare energie cerebrală. Să spunem că ziua ta începe la ora 9 dimineața, după ce copiii au plecat la școală. Pentru următoarele două ore, concentrează-te pe obiectivele tale zilnice. Apoi, la ora 11, verifică e-mailurile și răspunde la mesajele vocale. Odată ce ai terminat cu lista de activități, îți poți verifica e-mailurile și re-prioritiza timpul rămas.

7. Opreste notificarile

În aceeași manieră, oprește notificările audio de la telefon, tabletă și calculator. Oprește și notificările de e-mail de pe desktop. Toate acele sunete nu numai că sunt enervante, dar te vor face să îți pierzi și concentrarea.

8. Cursa contracronometru

O cale extraordinară de a lucra într-o anumită perioadă de timp este să folosești un cronometru. Dacă lucrezi în timp ce copilul tău doarme de prânz, ai la dispoziție un cronometru natural grozav. Dacă lucrezi în timp ce copiii tăi sunt treji (și nu îți permiți luxul de a angaja pe cineva să îi supravegheze), atunci gândește-te la modalități prin care să îi ții ocupați pe cei mici pentru perioade de timp rezonabile, apoi folosește acele momente pentru a rezolva sarcinile mărunte.

Poți folosi la propriu un cronometru pentru a-ți împărți timpul mai eficient.

9. Ai nevoie de pauze

Foarte puțini oameni pot lucra 6 sau 8 sau 10 ore pe zi fără să ia o pauză, iar atunci când ești o mamă ce lucrează de acasă, pauzele sunt și mai importante.

În primul rând, motivul principal pentru care lucrezi de acasă este pentru a putea petrece mai mult timp cu copiii, așa că ia pauze periodice pentru a putea face acest lucru. Pe de altă parte, o pauză te va ajuta să îți limpezești mintea și să îți recapeți concentrarea. Când revii din pauză, vei constata că poți fi mult mai productivă.

În același mod, atunci când lucrezi de acasă, este foarte ușor să pierzi noțiunea timpului și să lași munca să îți ocupe fiecare moment liber pe care îl ai. Dacă acest lucru devine o problemă, probabil că trebuie să stabilești câteva ore stricte de lucru (înaintea punctului nostru referitor la e-mailuri).

10. Sarbatoreste

În sfârșit, la finalul fiecărei zile (și ar trebui să existe unul), simte-te bine pentru ce ai reușit să faci, și sărbătorește. Mereu vor mai fi atribuții de îndeplinit, așa că nu trebuie să îți faci griji pentru ce nu ai făcut încă. Pur și simplu eliberează-ți biroul și pregătește-te pentru o nouă zi.

Nu uita că ești stăpânul propriului timp. Nu lăsa pe nimeni să ți-l ia. Concentrează-te pe imaginea de ansamblu, noi am constatat că de obicei, restul se aranjează de la sine.

Sursa: http://dailymom.com/nest/10-time-management-tips-for-work-at-home-moms/

Gabriela Rusu
Traducator autorizat
Usborne Independent Organizer
www.facebook.com/RaisBooks
http://org.usbornebooksathome.co.uk/RaisBooks/

Te invităm să apreciezi și urmărești activitatea noastră prin:

TAGS CLOUD

#wahmvulnerabil #cancerullasan #sevindeca1 iunie - WAHM Piatra Neamt - Ateliere pentru copii1 Iunie alaturi de WAHM Constanta13 aprilie - 31 mai 2018201821 aprilie 20187-9 septembrieABCabc-ul fotografiei de produsacomodarea cu gradinitaactivitati de vacantaalaturi de Andra Todiritaalături de Irina Marangicaleea terapeuticaAlegerea profesionala cu Paula GodeanuAntreprenoriat in 2018 - Mama AntreprenorAradaranjamente floraleAranjamente Florale cu Anamaria HirizescuAroma de lavanda - ArgesArtaarticol dedicat mamelor creativeAspecte esențiale privind implementarea GDPRatelieratelier bijuteriiatelier brioseatelier cosmeticeAtelier creativ de pictat pe tricouri cu Rada Irimiaatelier croitorieAtelier Cu Si Despre LânăAtelier de automachiaj - machiajul de ocazieAtelier de automachiaj - Machiajul in 10 minute cu Ioana BarbuAtelier de confectionat Anemone cu Roxana Listratatelier de confectionat bujoriAtelier de confectionat Bujori cu Roxana ListratAtelier de confecţionat dreamcatcherAtelier de confectionat Narcise si Lalele cu Roxana-Nina ListratAtelier de confectionat Trandafiri cu Roxana ListratAtelier de confectionat Trandafiri cu Roxana-Nina ListratAtelier de construit figurine-soldăței cu Aura RoAtelier de creatie - in cadrul Mama fest MartisorAtelier de creatie si desen UsborneAtelier de fotografie de produsAtelier de impaslit planete alaturi de Crina ManolescuAtelier de impaslit portofele alaturi de Crina Manolescuatelier de impaslit zaneAtelier de împâslit Zâne-ConstanțaAtelier de mărgeluțe japonezeatelier de pictat traistuteAtelier de picturăAtelier de pictură pentru copiiAtelier de povesti cu ac și ață alături de Cusături DobrogeneAtelier de sapunuri naturaleAtelier de Self MakeupAtelier de Self Makeup - Mame CocheteAtelier Decoupage & ReliefAtelier Decoupage Craciun cu Cristina Tutuianuatelier floralatelier globuriatelier haine cu 9 vietiatelier impaslireatelier impaslitatelier impaslit planeteatelier impaslit zaneatelier jucarii reciclateatelier prajituriatelier sapunatelier weavingAtelier Yumeiho (masaj japonez)Ateliere / seminarii la Mama fest - Baia Mareateliere copiiateliere de vara copiiateliere de vara pentru copiiAteliere la Mama FestAteliere la Mama Fest - BucurestiAteliere Mamafest Cluj- Napocaateliere varaateliere wahmAtelierul de împâslit Zâne - ConstanţaAtelierul de Pictat Trăistuţeavioane de hartiebalkanik festBazele planificarii si redactarii unor proiecte de finantarebeautybeauty si rasfatbijuteriiBlogger MomBrăilabrandingBranding personalBrau înflorat cu Irina MarangicbroderieBroderie in relief in 4 pasibroderii voioaseBucurestiBucuresti si IlfovcadouCamara cu veselie - editia a cinceaCateva vorbe despre contractecaut jobcauze și solutiiCe facem cu copiii cand avem de lucru?Ce faci atunci când controlul nu mai e în mâinile tale?cele 12 simturicer lectura copiicerc de lecturaCERC LECTURAcerc lectura copiiClopotei ceramici traditionali cu Aura RoClujCluj-Napocacoditele cu tus- Mame CochetecomunicareComunicare Eficientăconfectionat martisoareconsiliere contabilaconsiliere juridicaconsultanta cosmeticacontabilitateContabilitate - documente primare partea 1copilul interior al omului de succesCoroniță de Crăciun cu Roxana Listratcosmeticecosmetice handmadeCosul cu bunatatiCozonac cu maia la Princess Cake StoreCraiovacreştemcroitoriecroitorie de bazaCroitorie de baza 1 cu Irina MarangicCroitorie de bază 3 - Bluza tip IE alături de Irina MarangicCroitorie de bază 4 - Rochia de varăCroitorie de bază 5 - Tiparul bluzei de damăcrosetatCum arata postarea ideala de prezentare a serviciilor pe Facebook?Cum crestem vizibilitatea paginilor de Facebook?cum infiintam un afterschoolCum iti poti gasi timp pentru tine lucrand de acasa?curs de brodatcurs de croitorieCurs de croitorie 4 produseCurs de croitorie pentru incepatoricurs de graficacurs de prim ajutorcurs fotocurs fotografiecurs inot copiicurs picturaCurs practic marketing onlinecurs vanzaricusaturiDeclaratia unica 2018Decorarea cu sablonDecoraţiuni din pastă de zahărdecoupagedecoupage de iarnaDecoupage de iarna cu Laura Odagiudefilare modaDemo curs de croitorie dedicat Work at Home MomsDespre EtsyDespre mici si mari meseriasidevenimdezvoltare personalaDezvoltare personala in afaceriDigital marketing Mom@WorkDIY: hainute din materiale reciclatedor de doinaechilibru viata profesionala personalaeditia Ieditie de martisorediție de toamnăeducarea simturilorEducația financiară a antreprenorului românEducatie financiaraelefănțelul coloratElza Ilina Elza - bijuterii rupte din iiEvenimente create alaturi de si pentru WAHMs!Expoziție de fotografie ”100 de zile de vară”expoziție de PaștiFacebook ADS cu Daniela BuracFacebook si business dincolo de graniteFacebook si Seofacebook tricksfelicitare craciunFeminitate pentru Super Mame CocheteFestival de Artizanat - Mama FestFestivalul Dacilor BelișFlashmob - Poarta-ma in povestefonduri europeneforma legalafotograffotografiefotografie de produsfotografie produsFrunzarici la Targul de Craciun MamaFestFrunzarim la MamaFest editie de toamna TimisoarafundraisegokidGoogle AdWordsgradinaHai la joaca!handmadehobby afacereHomeschooling și lucrul de acasăhttps://www.facebook.com/events/251647158742775/iarmarocIasiIeșire WAHM Piatra-Neamținaltam zmeeIncepe clasa zero - si acum?infiintare firmeintalnire despre sistemele mlmintalnire wahmInteligenta emotionalaInteligenta emotionala in relatia cu clientii (colaborare WAHM)interviuinterviu cu adriana dumitrascuinterviu cu alexandra cretu de la Chic'n Art DesignInterviu cu Alexandra MotaInterviu cu Andrea Mihaiescu VurdeaINTERVIU CU ANGELA MANDRAGIU DE LA „FETRU FERMECAT” SI „CREIOANE FERMECATE”interviu cu Cris Blackcatinterviu cu cristina ciobaninterviu cu cristina ropotaninterviu cu diana techereInterviu cu Gabriela RusuInterviu cu Georgiana Ropotă de la „Smally”Interviu cu Irina Mitrofaninterviu cu nicoleta nicsan de la fuioru fermecatInterviu cu Oana Georgi- Atelier de maini iscusiteInterviu cu Raluca Purcarea de la Young Academicsinterviu cu svetlana spanuinterviu simona suciuIntroducere in tehnica serveteluluiInvatam sa croimInvatam sa crosetamInvatam sa pictamIubirea - Micuta Particula a UniversuluiIULIE FARĂ PLASTICjocuri din copilariejocurile copilarieijucariiKids Land Festla mama acasaLa mama acasă - Grădiniţa MayaLa mama acasa in Gradina Rustica!La o plimbarela taifas cu un artistlibrartisLicitatie online Work At Home Moms RomaniaLife&Business Coaching - TO GOlifecoach!ligia bosculogo to golucram de acasalucru de acasamake-upmama antreprenoare presiunea rolurilormama antreprenorMama antreprenor - expoziţie de proiecteMama Antreprenor Connect and networkingMama cauta job nou!mama connectMama Connect & Secret SantaMama Connect and Networking Iunie 2018mama connect clujMama Connect Galațimama connect si trocMama connect şi troc - Baia Maremama connect si troc brailamama connect si troc iasimama festMAMA FEST - ConstantaMama Fest - ediţie de toamnă Baia MareMama Fest - Târg de Crăciun Baia Maremama fest baia maremama fest de pastemama fest martisor constantamama fest timisoaramama singuraMama Start-Up Home and DecoMamaFestMamafest - ediţie de primăvară Baia Maremame care ne inspiraMAME CARE NE INSPIRA- EPISOD 10Mame care ne inspira- episod 4Mame care ne inspira- episod 6Mame care ne inspira- episod 7MAME CARE NE INSPIRA- EPISOD 8Mame care ne Inspira. Traditiimame meseriaseMame Meseriaşe în PloieştiMame meseriașe la Centrul Comercial Auchan Titan!Mamele singure au superputeri 1 - Situatii abuziveMamele singure au superputeri 2: Demonstratie cosmetice naturaleMami Relax by Marlen CiucăManagementul timpului cand esti WAHMmandale pictate pe lemnmargeleMarketingmarketing si prMărțișoare realizate de mamele WAHMmentoratMestesugurimindfulnessMirela'S Handmade STOREMom makeup alaturi de Catalina Daniela Aronne personalizam tricoulnicoleta nicsanNLP in Businessnlp pentru mamiciNoile modificari in Codul fiscal (Pfanoutati fiscale 2018 pfaO prietena nouă: croșeta!O zi ploioasaOng)oportunitati de finantareoportunitati finantareOra de ceramica 2 pentru piciOra de ceramica 3 pentru piciOra de ceramica 4 pentru piciOra de ceramica pentru piciParteneriat Site4All si WAHMpermaculturapetrecerePETRECERE WAHMPetrecere WAHM Baia Marepetrecere wahm bucurestiPetrecere Wahm Craiova - Lavender EditionPetrecere WAHM TimișoaraPFAPiatra NeamtpicnicPicnic in gradinapicnic si drumetiePicnic WAHMPictăm un tabloupictura sticlaPitestiplaci basorelief cu aurelia niculaiplan afaceriplan de afaceripoarta-ma in povestePoarta-ma in poveste (3 intalniri succesive)points of youPovesti cu semne romanestiPRprezentare de modaprezentare modaPrezentarea manevrelor de prim ajutorprint to goproiect fotoproiectie de filmProiecție De Film - Orășelul AlandalaProiectie de filmePromovare onlineProtectia drepturilor de proprietate intelectualaPublic speaking Mom@WorkPut Your Hands in the Air - Palatul National al Copiilorraluca dumitrescuramona rosuReciclare si transfer de textrelatia parinte copilRelaționarea în afaceri - dificultățiRelaxare și cunoașteresa invatam contabilitateSa ne imprietenim cu masina de cusutsa pictam figurina preferatasapunsapunulSărbătorim copilăria - Baia Marescoala de arte si meseriiŞcolărimscolarim crestem devenimscrapbookingsecret santaSecret Santa WAHM ConstanţaSeminar de informare - Curs gratuit Competenţe antreprenorialeSeminar despre dezvoltarea copiilor în functie de varstaSeoSEO. Metode de promovare onlineservicii de consultantaSesiune de beauty si rasfat alaturi de Alina Seransezatoaresezatoare BucurestiSezatoare de croitoriesezatoare de fotografieSezatoare de iarna IISezatoare despre sistemele MLMSezatoare despre sistemele MLM - Forever Living si Herbalifesezatoare MLMȘezătoare pentru mici și marishabby chicSharesi tu potiSI TU POTI - Seminar dezvoltare personala Piatra Neamtsocial media trendsSocializareSocializare 3 GalatiSocializare ConstantaSocializare WAHMsoft skillsspecialist HRSprijin emotionalSprijin emotional pentru mamele singureSRLSRL vs. PFASticlă de sărbătoare cu Laura OdagiuStorytelling "Jack and the beanstalk"street deliverySuişuri şi coborâşuri în lucratul de acasăsuport grup pentru mame wahmtargTarg De CraciunTarg de Craciun WAHM Iasitârg de PaștiTarg De Primavara Mama FestTârg De Sărbători- Decembrie De Povestetarg de ziua femeiitarg martisorTargul Mamicilor Creative- ConstantaTârgușor de hainetehnica crapariitehnica serveteluluitehnici cusutterapie beautytime managementTime Management FacebookTimișoaraTobiasTonik WAHMtricotattrocUn exercitiu pentru a exersa claritatea si increderea in propria capacitate de a ne atinge obiectiveleutilizarea uleiurilor esentialevanzari onlineVernisaj „În Joacă“Vine Mos Nicolae- Party WAHMwahmWAHM Brăilawahm se implicaWAHM se implica - august 2017WAHM SE IMPLICA NOIEMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA OCTOMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA SEPTEMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA – FEBRUARIE 2018WAHM SE IMPLICA – IANUARIE 2018webinarWebinar - Mama Start-Up LocalWebinar despre feminitatewebinar job onlinewebinar oportunitati de finantarework and life balancework at home momwork at home momsWorkshop Fimo MaciWorkshop: Sunt mamaYin YogaZilele Bucurieiziua portilor deschise

LEAVE A COMMENT