. . .

INTERVIU CU ANGELA MANDRAGIU DE LA „FETRU FERMECAT” SI „CREIOANE FERMECATE”

Interviu realizat de Cristina Guraliuc de la Mama Citeste

“Sunt Cristina, mama care scrie câte-n lună și-n stele. Inventez povești de când eram copil, de asta am vrut mereu să fiu “reportajist” când mă fac mare. Și cum în fiecare jurnalist pasionat se ascunde un scriitor gata să iasă din găoace, iată-mă și pe mine scriind povești pentru copii, muza mea fiind Ilinca dragă, pruncul meu de mai bine de 1 an.”

 

O zi de vară în Bali, un pahar mare cu lapte, o lingură generoasă de miere – iată trei lucruri care vorbesc despre Angela Mandragiu mai mult decât ar putea-o face propoziții întregi. Omul pozitiv și încrezător din spatele proiectului Ulciorul cu miere a urmat un drum în viață la care nici nu a visat. Când nu „îmblânzește” albine, Angi decupează cu migală norișori și veverițe din fetru și desenează cu pricepere, căci mai are două proiecte „fermecate” de care se ocupă: „Fetru fermecat” și „Creioane fermecate”. Când mai are timp să respire? Nici ea nu știe prea bine, dar singurul lucru de care este sută la sută sigură, este că a ajuns acolo unde trebuie. Și când te gândești că a fost polițistă… uau! Da, și eu am rămas la fel de surprinsă.

 

Angela, eu când mă gândesc la tine, îmi vine în minte un ulcior pliiin cu miere dulce și lipicioasă, în care să mă scufund. Dar totuși, ai mai multe proiecte la care lucrezi, în afară de „Ulciorul cu miere”. Povestește-mi despre ele.

Bună! Într-adevăr, am mai multe pasiuni cărora încerc să mă dedic cât de bine pot. În afară de Ulciorul cu miere mai am alte două proiecte; Fetru fermecat și Creioane fermecate.

“Fetru fermecat” a luat naștere în urmă cu aproape doi ani dintr-o joacă, iar acum parcă mă mir și eu de cât de frumos a crescut. Iubesc să decupez, să potrivesc și să cos micuțele petice colorate de fetru și sunt fericită să fiu prima care vede rezultatul. Îmi saltă inima de bucurie la fiecare apreciere, la fiecare feedback pozitiv și la fiecare recomandare la adresa mea.
“Creioane fermecate” a început cu mai mult timp în urmă, prin 2014, dar l-am abandonat din motive de “prea puțin timp liber”. Ce glumă bună mi se pare acum! :))) Pe vremea aceea îl aveam doar pe Silviu și tot mi se părea că nu am timp de nimic. Între timp au venit pe lume și Alice și Ailyn și cumva reușesc să le împac pe toate. Am reluat proiectul la începutul anului trecut, desenând portrete după fotografii pe comandă. Acum plănuiesc să fac o serie de tablouri în care să surprind diverse ipostaze din viețile noastre, iar desenele vor fi însoțite de un mic text. Momentan exersez și încerc să îmi îmbunătățesc scrisul caligrafic.

 

Când mai ai și momente de respiro?

Pff… nici nu știu! Iau pauze doar atunci când chiar simt nevoia, când obosela mă împiedică să fac lucrurile bine. Atunci ies cu copiii în parc, le fac ceva bun sau mă uit la un film cu soțul meu. Deși pauzele sunt mereu bine-venite și mă ajută să mai alung oboseala, încerc totuși să le evit căci mi-e greu să reintru în ritm după o zi sau două de repaus. În rest, faptul că alăptez îmi oferă  pauze mici și dese, adevărate momente de relaxare.

 

 

Preferi să meditezi sau să dai muzica tare și să dansezi?

Meditez cu muzica în surdină.

Cu ce îți hrănești creativitatea?

Încerc mereu să creez ceva nou, să am o gamă cât mai variată de produse. Înainte să adorm în mintea mea dansează tot felul de idei și planuri. Aproape de fiecare dată când creez ceva nou, fac o poză și o fac publică. Pot spune că așa îmi hrănesc creativitatea, căci altfel cred că ar pieri încet, fără aprecierea și încurajările celor din jur. Cred că asta se aplică tuturor făuritorilor de frumos.
Spune sincer, te mai înfrupți din mierea ta din când în când? (îmi plouă în gură, pe cuvânt).

Daaa! Îmi place mult să mestec faguri cu miere direct din stup, atunci când albinele clădesc faguri pe unde nu ar trebui (pe capacul stupului, de exemplu). Acești faguri se rup și de cele mai multe ori au deja miere în ei. Sunt delicioși, jur! Uneori la micul dejun îmi place să pun puțină miere pe o felie de pâine cu unt (nostalgii din școala de poliție :))). Din copilărie am amintirea prețiosului borcan cu miere cristalizată pe care părinții mei îl luau periodic de la un vecin și din care aveam fiecare porția de o linguriță pe zi. Nimic nu era mai bun. Încerc să ofer și eu asta copiilor mei și sper ca atunci când vor fi mari să își amintească și ei cu același drag.

 

Wow, ai făcut Școala de Poliție? Mi te și imaginez cu un pistol, așa, femeia rea, hehe.
 Haha, ești haioasă! Nu e chiar așa. Sau poate că așa pare privind din afara sistemului. În realitate nu am avut niciodată duritatea aceea pe care o au polițiștii în filme. Eram chiar de treabă.
 
Cum a început de fapt povestea „ulciorului cu miere”? Adică, e cu totul diferit de lucrul cu fetru…

Am fost atrasă dintotdeauna de tot ce e bun si frumos, de natură, de plante și de toate viețuitoarele. După ce am devenit polițist am realizat foarte repede că nu mi se potrivește meseria, așa că în vara următoare m-am înscris la Facultatea de Zootehnie, la cursuri de zi, ca să devin inginer zootehnist și să lucrez într-o fermă. A fost foarte greu să merg ziua la cursuri și noaptea la serviciu, dar când ești tânăr organismul își poate depăși limitele într-un mod surprinzător. Poate părea amuzant, dar perioada sesiunilor de examene era preferata mea, căci atunci nu trebuia să merg la facultate zilnic. În anul doi de facultate am studiat apicultura și m-am îndrăgostit de lumea fascinantă a albinelor. Norocul a fost ca soțul meu să fie 100% pe aceeași lungime de undă cu mine, fost polițist și inginer agronom la rândul lui. Împreună ne-am făcut curaj să achiziționăm primele familii de albine, fiind hotărăți să facem din asta nu doar un job, ci un stil de viață. Pot să mă laud că formăm o echipă bună în tot ce facem.

 

Deci ați fost predestinați într-un fel care nu poate fi explicat, așa-i?
 
Dacă aș fi superstițioasă aș zice că a fost mâna destinului. Încă ne mirăm și noi când uneori avem aceleași idei sau ne gândim să spunem fix același lucru. Pur și simplu am avut norocul să ne găsim în mulțimea asta de oameni, ca în mitul Androginului care spune că ființa perfectă a fost taiată în două iar în cazurile fericite cele două jumatăți se găsesc și se completează. Suntem unul din cazurile fericite.
 
Dacă ai fi un personaj din film, cine ai fi?
 
Hmm… Nu m-am gândit niciodată la asta. Nu cred că mă regăsesc într-un personaj anume.
 
Imaginează-ți că poți pune degetul pe hartă și să ajungi în locul respectiv cât ai clipi. Unde ar fi?
 
În Bali, pe o plajă cu nisip alb și apă limpede.
 
Cafea dimineața sau ceai îndulcit cu miere?

Un pahar maaare cu lapte rece.
 
Hehe, îmi place și varianta ta. Spune-mi, cum vezi tu prietenia?

Cred că prietenia există acolo unde găsești un umăr pe care să plângi, acolo unde există sinceritate, sprijin reciproc și alinare, o vorbă bună și un sfat din suflet.
 
Mai ai prieteni din copilărie?

Fiind plecată din satul natal imediat după absolvirea clasei a 8-a, a fost greu să păstrez legătura cu prietenele din copilărie. Ne-am mai trimis scrisori o perioadă în primii ani de liceu, dar apoi faptul că ne vedeam doar de 3 ori pe an a făcut ca legăturile să se rupă încet-încet.

Ți-a plăcut perioada liceului?

Da, enorm de mult. Cred că a fost o etapă extrem de importantă din viața mea. Am fost elevă a liceului militar din Câmpulung Moldovenesc și sunt convinsă că regimul pe care l-am avut acolo m-a ajutat cumva să devin omul care sunt azi. Plantoanele, sectoarele, diminețile cu înviorare, după-amiezile cu studiu obligatoriu, orele de instructaj… toate sună dur, dar îmi amintesc de ele cu drag și nostalgie, căci în spatele lor a fost mai mult de atât. Au fost prietenii adevărate, momente minunate petrecute cu colegii mei, în care am descoperit împreună că se pot fierbe cartofi si într-o cană, cu fierbătorul electric, și că o bere are gust mai bun atunci când nu ai voie să o bei.

Astea da amintiri din liceu! Ai știut încă de atunci ce vrei să devii când „te faci mare”?

Ah nu, nici vorbă! Visam să mă fac marinar pe vremea aceea.

Găsește un cuvânt care să descrie viața ta din prezent.

Cinci. Băiețelul meu face mereu “inventarul” – numără câți suntem acasă în diferite momente ale zilei, iar atunci când suntem toți spune foarte fericit: ”Mami, suntem cinci!”. Sunt fericită că le putem oferi asta, o copilărie cu noi alături de ei.

Te invităm să apreciezi și urmărești activitatea noastră prin:

TAGS CLOUD

#wahmvulnerabil #cancerullasan #sevindeca1 iunie - WAHM Piatra Neamt - Ateliere pentru copii1 Iunie alaturi de WAHM Constanta13 aprilie - 31 mai 2018201821 aprilie 20187-9 septembrieABCabc-ul fotografiei de produsacomodarea cu gradinitaactivitati de vacantaalaturi de Andra Todiritaalături de Irina Marangicaleea terapeuticaAlegerea profesionala cu Paula GodeanuAntreprenoriat in 2018 - Mama AntreprenorAradaranjamente floraleAranjamente Florale cu Anamaria HirizescuAroma de lavanda - ArgesArtaarticol dedicat mamelor creativeAspecte esențiale privind implementarea GDPRatelieratelier bijuteriiatelier brioseatelier cosmeticeAtelier creativ de pictat pe tricouri cu Rada Irimiaatelier croitorieAtelier Cu Si Despre LânăAtelier de automachiaj - machiajul de ocazieAtelier de automachiaj - Machiajul in 10 minute cu Ioana BarbuAtelier de confectionat Anemone cu Roxana Listratatelier de confectionat bujoriAtelier de confectionat Bujori cu Roxana ListratAtelier de confecţionat dreamcatcherAtelier de confectionat Narcise si Lalele cu Roxana-Nina ListratAtelier de confectionat Trandafiri cu Roxana ListratAtelier de confectionat Trandafiri cu Roxana-Nina ListratAtelier de construit figurine-soldăței cu Aura RoAtelier de creatie - in cadrul Mama fest MartisorAtelier de creatie si desen UsborneAtelier de fotografie de produsAtelier de impaslit planete alaturi de Crina ManolescuAtelier de impaslit portofele alaturi de Crina Manolescuatelier de impaslit zaneAtelier de împâslit Zâne-ConstanțaAtelier de mărgeluțe japonezeatelier de pictat traistuteAtelier de picturăAtelier de pictură pentru copiiAtelier de povesti cu ac și ață alături de Cusături DobrogeneAtelier de sapunuri naturaleAtelier de Self MakeupAtelier de Self Makeup - Mame CocheteAtelier Decoupage & ReliefAtelier Decoupage Craciun cu Cristina Tutuianuatelier floralatelier globuriatelier haine cu 9 vietiatelier impaslireatelier impaslitatelier impaslit planeteatelier impaslit zaneatelier jucarii reciclateatelier prajituriatelier sapunatelier weavingAtelier Yumeiho (masaj japonez)Ateliere / seminarii la Mama fest - Baia Mareateliere copiiateliere de vara copiiateliere de vara pentru copiiAteliere la Mama FestAteliere la Mama Fest - BucurestiAteliere Mamafest Cluj- Napocaateliere varaateliere wahmAtelierul de împâslit Zâne - ConstanţaAtelierul de Pictat Trăistuţeavioane de hartiebalkanik festBazele planificarii si redactarii unor proiecte de finantarebeautybeauty si rasfatbijuteriiBlogger MomBrăilabrandingBranding personalBrau înflorat cu Irina MarangicbroderieBroderie in relief in 4 pasibroderii voioaseBucurestiBucuresti si IlfovcadouCamara cu veselie - editia a cinceaCateva vorbe despre contractecaut jobcauze și solutiiCe facem cu copiii cand avem de lucru?Ce faci atunci când controlul nu mai e în mâinile tale?cele 12 simturicer lectura copiicerc de lecturaCERC LECTURAcerc lectura copiiClopotei ceramici traditionali cu Aura RoClujCluj-Napocacoditele cu tus- Mame CochetecomunicareComunicare Eficientăconfectionat martisoareconsiliere contabilaconsiliere juridicaconsultanta cosmeticacontabilitateContabilitate - documente primare partea 1copilul interior al omului de succesCoroniță de Crăciun cu Roxana Listratcosmeticecosmetice handmadeCosul cu bunatatiCozonac cu maia la Princess Cake StoreCraiovacreştemcroitoriecroitorie de bazaCroitorie de baza 1 cu Irina MarangicCroitorie de bază 3 - Bluza tip IE alături de Irina MarangicCroitorie de bază 4 - Rochia de varăCroitorie de bază 5 - Tiparul bluzei de damăcrosetatCum arata postarea ideala de prezentare a serviciilor pe Facebook?Cum crestem vizibilitatea paginilor de Facebook?cum infiintam un afterschoolCum iti poti gasi timp pentru tine lucrand de acasa?curs de brodatcurs de croitorieCurs de croitorie 4 produseCurs de croitorie pentru incepatoricurs de graficacurs de prim ajutorcurs fotocurs fotografiecurs inot copiicurs picturaCurs practic marketing onlinecurs vanzaricusaturiDeclaratia unica 2018Decorarea cu sablonDecoraţiuni din pastă de zahărdecoupagedecoupage de iarnaDecoupage de iarna cu Laura Odagiudefilare modaDemo curs de croitorie dedicat Work at Home MomsDespre EtsyDespre mici si mari meseriasidevenimdezvoltare personalaDezvoltare personala in afaceriDigital marketing Mom@WorkDIY: hainute din materiale reciclatedor de doinaechilibru viata profesionala personalaeditia Ieditie de martisorediție de toamnăeducarea simturilorEducația financiară a antreprenorului românEducatie financiaraelefănțelul coloratElza Ilina Elza - bijuterii rupte din iiEvenimente create alaturi de si pentru WAHMs!Expoziție de fotografie ”100 de zile de vară”expoziție de PaștiFacebook ADS cu Daniela BuracFacebook si business dincolo de graniteFacebook si Seofacebook tricksfelicitare craciunFeminitate pentru Super Mame CocheteFestival de Artizanat - Mama FestFestivalul Dacilor BelișFlashmob - Poarta-ma in povestefonduri europeneforma legalafotograffotografiefotografie de produsfotografie produsFrunzarici la Targul de Craciun MamaFestFrunzarim la MamaFest editie de toamna TimisoarafundraisegokidGoogle AdWordsgradinaHai la joaca!handmadehobby afacereHomeschooling și lucrul de acasăhttps://www.facebook.com/events/251647158742775/iarmarocIasiIeșire WAHM Piatra-Neamținaltam zmeeIncepe clasa zero - si acum?infiintare firmeintalnire despre sistemele mlmintalnire wahmInteligenta emotionalaInteligenta emotionala in relatia cu clientii (colaborare WAHM)interviuinterviu cu adriana dumitrascuinterviu cu alexandra cretu de la Chic'n Art DesignInterviu cu Alexandra MotaInterviu cu Andrea Mihaiescu VurdeaINTERVIU CU ANGELA MANDRAGIU DE LA „FETRU FERMECAT” SI „CREIOANE FERMECATE”interviu cu Cris Blackcatinterviu cu cristina ciobaninterviu cu cristina ropotaninterviu cu diana techereInterviu cu Gabriela RusuInterviu cu Georgiana Ropotă de la „Smally”Interviu cu Irina Mitrofaninterviu cu nicoleta nicsan de la fuioru fermecatInterviu cu Oana Georgi- Atelier de maini iscusiteInterviu cu Raluca Purcarea de la Young Academicsinterviu cu svetlana spanuinterviu simona suciuIntroducere in tehnica serveteluluiInvatam sa croimInvatam sa crosetamInvatam sa pictamIubirea - Micuta Particula a UniversuluiIULIE FARĂ PLASTICjocuri din copilariejocurile copilarieijucariiKids Land Festla mama acasaLa mama acasă - Grădiniţa MayaLa mama acasa in Gradina Rustica!La o plimbarela taifas cu un artistlibrartisLicitatie online Work At Home Moms RomaniaLife&Business Coaching - TO GOlifecoach!ligia bosculogo to golucram de acasalucru de acasamake-upmama antreprenoare presiunea rolurilormama antreprenorMama antreprenor - expoziţie de proiecteMama Antreprenor Connect and networkingMama cauta job nou!mama connectMama Connect & Secret SantaMama Connect and Networking Iunie 2018mama connect clujMama Connect Galațimama connect si trocMama connect şi troc - Baia Maremama connect si troc brailamama connect si troc iasimama festMAMA FEST - ConstantaMama Fest - ediţie de toamnă Baia MareMama Fest - Târg de Crăciun Baia Maremama fest baia maremama fest de pastemama fest martisor constantamama fest timisoaramama singuraMama Start-Up Home and DecoMamaFestMamafest - ediţie de primăvară Baia Maremame care ne inspiraMAME CARE NE INSPIRA- EPISOD 10Mame care ne inspira- episod 4Mame care ne inspira- episod 6Mame care ne inspira- episod 7MAME CARE NE INSPIRA- EPISOD 8Mame care ne Inspira. Traditiimame meseriaseMame Meseriaşe în PloieştiMame meseriașe la Centrul Comercial Auchan Titan!Mamele singure au superputeri 1 - Situatii abuziveMamele singure au superputeri 2: Demonstratie cosmetice naturaleMami Relax by Marlen CiucăManagementul timpului cand esti WAHMmandale pictate pe lemnmargeleMarketingmarketing si prMărțișoare realizate de mamele WAHMmentoratMestesugurimindfulnessMirela'S Handmade STOREMom makeup alaturi de Catalina Daniela Aronne personalizam tricoulnicoleta nicsanNLP in Businessnlp pentru mamiciNoile modificari in Codul fiscal (Pfanoutati fiscale 2018 pfaO prietena nouă: croșeta!O zi ploioasaOng)oportunitati de finantareoportunitati finantareOra de ceramica 2 pentru piciOra de ceramica 3 pentru piciOra de ceramica 4 pentru piciOra de ceramica pentru piciParteneriat Site4All si WAHMpermaculturapetrecerePETRECERE WAHMPetrecere WAHM Baia Marepetrecere wahm bucurestiPetrecere Wahm Craiova - Lavender EditionPetrecere WAHM TimișoaraPFAPiatra NeamtpicnicPicnic in gradinapicnic si drumetiePicnic WAHMPictăm un tabloupictura sticlaPitestiplaci basorelief cu aurelia niculaiplan afaceriplan de afaceripoarta-ma in povestePoarta-ma in poveste (3 intalniri succesive)points of youPovesti cu semne romanestiPRprezentare de modaprezentare modaPrezentarea manevrelor de prim ajutorprint to goproiect fotoproiectie de filmProiecție De Film - Orășelul AlandalaProiectie de filmePromovare onlineProtectia drepturilor de proprietate intelectualaPublic speaking Mom@WorkPut Your Hands in the Air - Palatul National al Copiilorraluca dumitrescuramona rosuReciclare si transfer de textrelatia parinte copilRelaționarea în afaceri - dificultățiRelaxare și cunoașteresa invatam contabilitateSa ne imprietenim cu masina de cusutsa pictam figurina preferatasapunsapunulSărbătorim copilăria - Baia Marescoala de arte si meseriiŞcolărimscolarim crestem devenimscrapbookingsecret santaSecret Santa WAHM ConstanţaSeminar de informare - Curs gratuit Competenţe antreprenorialeSeminar despre dezvoltarea copiilor în functie de varstaSeoSEO. Metode de promovare onlineservicii de consultantaSesiune de beauty si rasfat alaturi de Alina Seransezatoaresezatoare BucurestiSezatoare de croitoriesezatoare de fotografieSezatoare de iarna IISezatoare despre sistemele MLMSezatoare despre sistemele MLM - Forever Living si Herbalifesezatoare MLMȘezătoare pentru mici și marishabby chicSharesi tu potiSI TU POTI - Seminar dezvoltare personala Piatra Neamtsocial media trendsSocializareSocializare 3 GalatiSocializare ConstantaSocializare WAHMsoft skillsspecialist HRSprijin emotionalSprijin emotional pentru mamele singureSRLSRL vs. PFASticlă de sărbătoare cu Laura OdagiuStorytelling "Jack and the beanstalk"street deliverySuişuri şi coborâşuri în lucratul de acasăsuport grup pentru mame wahmtargTarg De CraciunTarg de Craciun WAHM Iasitârg de PaștiTarg De Primavara Mama FestTârg De Sărbători- Decembrie De Povestetarg de ziua femeiitarg martisorTargul Mamicilor Creative- ConstantaTârgușor de hainetehnica crapariitehnica serveteluluitehnici cusutterapie beautytime managementTime Management FacebookTimișoaraTobiasTonik WAHMtricotattrocUn exercitiu pentru a exersa claritatea si increderea in propria capacitate de a ne atinge obiectiveleutilizarea uleiurilor esentialevanzari onlineVernisaj „În Joacă“Vine Mos Nicolae- Party WAHMwahmWAHM Brăilawahm se implicaWAHM se implica - august 2017WAHM SE IMPLICA NOIEMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA OCTOMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA SEPTEMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA – FEBRUARIE 2018WAHM SE IMPLICA – IANUARIE 2018wahm vulnerabilwahmvulenrabilwebinarWebinar - Mama Start-Up LocalWebinar despre feminitatewebinar job onlinewebinar oportunitati de finantarework and life balancework at home momwork at home momsWorkshop Fimo MaciWorkshop: Sunt mamaYin YogaZilele Bucurieiziua portilor deschise

LEAVE A COMMENT