. . .

Interviu cu Irina Mitrofan. Mama, blogger și coordonator local al WAHM Piatra Neamț

Interviu realizat de Cristina Guraliuc de la Mama Citeste

“Sunt Cristina, mama care scrie câte-n lună și-n stele. Inventez povești de când eram copil, de asta am vrut mereu să fiu “reportajist” când mă fac mare. Și cum în fiecare jurnalist pasionat se ascunde un scriitor gata să iasă din găoace, iată-mă și pe mine scriind povești pentru copii, muza mea fiind Ilinca dragă, pruncul meu de mai bine de 1 an.”

Pe Irina mi-o imaginez stând la o masă din mahon, tastând cu spor la o mașină de scris Olympia, cu ochelarii pe nas și grămezi-grămăjoare de bulgări din hârtie prin toată camera ei, doar a ei. Cea în care își scrie romanul de suflet, pe care îl plănuiește de mult timp, dar pe care timpul nu o lasă să îl aștearnă pe hârtie. Irina are doi copii, iar al treilea este blogul său, pe care îl îngrijește ca pe o floare prețioasă. Un munte de energie, un om făcut din vise dintre cele mai frumoase. Multe vise care se vor îndeplini pe rând, pentru că, așa cum spune Irina, visele sunt făcute ca să devină realitate.

 

Irina, ce te face să zâmbești cel mai des?

Cel mai des zâmbesc emoțiilor care ne înconjoară la orice pas. Râd de-a dreptul de giumbușlucurile pisicii, de perlele copiilor mei, de absurdul situației din țară (n.r.: România trece în momentul de față, ianuarie 2018, printr-o criză politică). Glumesc, sunt multe lucruri care merită sa ne facă mai optimiști, să ne bucurăm, iar eu aleg, de fiecare dată, să văd partea plină a paharului.

Cu alte cuvinte, ești o optimistă convinsă.

Da, iubesc oamenii din jur atât de tare încât le acord credit total, în toate situaţiile. Cred că fiecare situaţie are un „ceva” bun. Trebuie să fie bine, uneori e doar puţin mai greu de descoperit.

Cum e colțul tău de lectură?

Colțul meu de lectură nu este încă, fizic, nicăieri. În dremboardul pentru 2018 mi-am propus un colț de lectură micuț, cu o canapea mare, cu o măsuță de laptop/tabletă și musai cu o pătură pufoasă și o cană mare de ceai. Hidratarea corpului este extrem de importantă, mai ales când citești și te cam ia valul… Deocamdată, până va deveni realitate acest colț, citesc oricunde și oricând. Pe pat (cu pisica la picioare), în sălile de așteptare, în sufrageria plină de jucării și veselie, în bucătărie „păzind” vreo mâncare necomplicată, în parc, pe bancă – oriunde se poate.

Care sunt cărțile care au „colorat existența” ta?

Frumos gând! Da, cred foarte tare că vine multă și frumoasă culoare a vieții din lectură. Sunt multe cărți de suflet, pe care le-am citit și gustat pe îndelete sau, dimpotrivă, dintr-o gură, înghițindu-le aproape pe nemestecate, cum s-ar spune. Mi-a plăcut mult „Citadela lui Exupery”, „Fluturii” Irinei Binder, îmi plac mai nou cărțile lui Musso, gust iarăși scriitura Corinei Ozon. O parte dintre ceea ce își lasă amprenta asupra sufletului meu își găsește locul în recenzii (deși cred că e mult spus, mai degrabă sunt note de lectură pentru că sunt destul de personale) scrise cu sufeltul, pe blogul meu.

Cine este, de fapt, Irina?

Irina este mamă de doi minunați, blogger și coordonator local al WAHM Piatra Neamț. Irina este angajat de la 8 la 16:30 și cu jumătate de norma la un centru de nutriție și sănătate. Irina este femeie și este, mai presus de toate acestea, o sumă de experiențe de toate culorile. Irina este un om ca toți oamenii, doar că este destul de vocală, foarte pasionată și pasională, da 119% din tot ce este pentru proiectele în care crede. Mai spun?

Mai spune, te rog.

Sunt, în funcţie de situaţie, adaptabilă oamenilor şi locului. Sunt zile în care scriu poezie şi îmi plâng dorurile, pe care fiecare le are, fie că recunoaşte sau nu. La fel cum pot fi zile în care sunt intransigentă şi ţin cu dinţii de lege şi de reguli. Dar, de fiecare dată, sclipirea jucăuşa din ochi e acolo, deci sunt tot eu, Irina cea adevărată.

Scrii, scrii și iar scrii. Cum e contabilul, care vede doar cifre. Nu îți vine să îți iei lumea în cap, cum se spune?

O, ba da, sigur ca da. Și chiar mai fac asta, din când în când. Scrisul mă relaxează și mă „curăță” cumva, am astfel ocazia să vărs din preaplinul sufletului meu. Dar uneori, devine obositor. Uneori, mă întreb și eu (ca fiecare) care este sensul și dacă merită… Mai plec și eu, mai fug de realitate, mai abandonez lupta asta continuă și petrec timp eu cu mine. Asta ajută de fiecare dată. Așa se echilibrează balanța. Oricât ar dura, mă întorc. Și uit. Și o iau de la început, cu energie sporită.

Când ai o oră liberă, cum îți place să o petreci?

Citesc, scriu, mai nou fac sport. Uneori ascult muzică. Lucruri simple.

Când scrii și o carte?

Cartea este de mult, în gând. Inițial a fost o idee de roman. Apoi, o carte de poezii. Am și căutat câteva informații referitoare la întreaga procedură. Am înțeles insa că primul pas este ca o editură să îmi facă puțină curte pe tema asta… Glumesc, evident! Nimic nu este imposibil, îmi doresc o carte. Cred că aștept să se cristalizeze foarte bine ideea.

Despre ce era romanul? Sau nu poți să îmi spui?

Era o poveste despre şi pentru oameni. Un soi de carte de vizită a omului care sunt azi. În timp, ideea s-a mai rafinat. Mi-ar plăcea ideea de a scrie o altfel de carte, cu două voci diferite. Nu e secret, dar încă lucrez la idee, eu şi vocile mele.

Faci și multă mișcare, copiii tăi sunt la fel de energici?

Copiii mei? Sigur! Copiii din ziua de azi se nasc atât de conectați la toate din jur, au o energie formidabilă, un tonus care pe noi, cei mari, ne obosește de multe ori. Încerc să țin pasul cu ei, îmi doresc să fie mândri de mine și aș vrea să crească purtând în suflet convingerea că pot reuși orice își doresc, că visele devin realitate și că e important să cadă, dar e vital să se ridice.

Cum este o zi obișnuită din viața ta?

Mă trezesc la 6.30. Îmi beau apa cu aloe și pregătesc micul dejun și pachetul soțului. Pregătesc hainele copiilor, mai casc, haha. După ce se trezesc băieții, începe nebunia. Până ieșim din casă trece o veșnicie, dar după ce ei rămân la grădi îmi reintru în ritm. Uneori am programări la Centrul de Nutriție în prima parte a zilei, dar de obicei, sunt la birou până la 16.30. Îmi organizez timpul încercând să fac multe, să răspund tuturor exigențelor, să păstrez limita între ceea ce trebuie să fac și ceea ce îmi doresc să fac. Sună telefoanele, vin situații de rezolvat, scriu mailuri, mai socializez, fur câteva clipe de lectură când îmi beau ceaiul. După-amiaza fac sport, de două ori pe săptămână. Mai sunt zilele cu evenimente marca WAHM – cu și pentru mamele care lucrează de acasă.

Seara, când ajung acasă, îmi iau cartea și mai citesc măcar 15 minute. Înainte de culcare există măcar o poveste și puțin timp de alintare, pe rând, împreună, separat, depinde de dispoziție. Sunt zile pline, dar mi-e bine așa. Probabil sunt în acel moment din viață în care îmi dau seama că am multă energie și îmi place să cred că o folosesc înțelept. Iar aici „înțelept” înseamnă că o investesc în lucururile și activitățile care îmi plac/mă pasionează/mă animă.

Nu am putut să nu observ că te trezești cu apă și aloe, nu cu cafea, care este un fel de „must” al dimineților noastre boeme. Cum se face?

Da, mă trezesc în fiecare dimineață cu un pahar de apă cu aloe (este un concentrat care ajuta la curățarea intestinului, restabilirea procesului de absorbtie si de asimilare a hranei in intestinul subtire, de asemenea îmbunătățește digestia). Apoi, urmează un pahar de ceai (conține diferite tipuri de ceai, îmi dă multaă energie și revigorează organismul). Urmeaza micul dejun – simplu, ușor și rapid – cocktail nutritiv ce constituie o masă delicioasă şi sănătoasă cu o combinaţie excelentă de proteine şi substanţe hrănitoare esenţiale pentru un aport constant de energie. Fiecare dimineață începe la fel, aroma diferă.

Care este visul tău cel mai de preț?

Wow! Asta chiar e o întrebare grea. Îmi doresc o grămadă de „chestii”, nu musai lucruri, cât experiențe. Îmi doresc foarte mult să lucrez la întreaga mea capacitate, adică să fac lucruri provocatoare, din punct de vedere profesional. Să învăț, să cresc, să mă dezvolt, să conduc o echipă, să scriu o carte … tot ma întrebai mai sus de asta… Visez mult și colorat. Visez să călătoresc, visez să ajung să trăiesc din scris. Îmi doresc să cresc frumos cei doi pui de om pentru că ei sunt bucățica mea de creație, pe Pământ. Uite, e o întrebare la care mă voi mai gândi…

Îmi plac visele tale. Și, cum le spui și tu copiilor, ele se îndeplinesc.

Ceea ce vă doresc și vouă, tuturor.

Te invităm să apreciezi și urmărești activitatea noastră prin:

TAGS CLOUD

#wahmvulnerabil #cancerullasan #sevindeca1 iunie - WAHM Piatra Neamt - Ateliere pentru copii1 Iunie alaturi de WAHM Constanta13 aprilie - 31 mai 2018201821 aprilie 20187-9 septembrieABCabc-ul fotografiei de produsacomodarea cu gradinitaactivitati de vacantaalaturi de Andra Todiritaalături de Irina Marangicaleea terapeuticaAlegerea profesionala cu Paula GodeanuAntreprenoriat in 2018 - Mama AntreprenorAradaranjamente floraleAranjamente Florale cu Anamaria HirizescuAroma de lavanda - ArgesArtaarticol dedicat mamelor creativeAspecte esențiale privind implementarea GDPRatelieratelier bijuteriiatelier brioseatelier cosmeticeAtelier creativ de pictat pe tricouri cu Rada Irimiaatelier croitorieAtelier Cu Si Despre LânăAtelier de automachiaj - machiajul de ocazieAtelier de automachiaj - Machiajul in 10 minute cu Ioana BarbuAtelier de confectionat Anemone cu Roxana Listratatelier de confectionat bujoriAtelier de confectionat Bujori cu Roxana ListratAtelier de confecţionat dreamcatcherAtelier de confectionat Narcise si Lalele cu Roxana-Nina ListratAtelier de confectionat Trandafiri cu Roxana ListratAtelier de confectionat Trandafiri cu Roxana-Nina ListratAtelier de construit figurine-soldăței cu Aura RoAtelier de creatie - in cadrul Mama fest MartisorAtelier de creatie si desen UsborneAtelier de fotografie de produsAtelier de impaslit planete alaturi de Crina ManolescuAtelier de impaslit portofele alaturi de Crina Manolescuatelier de impaslit zaneAtelier de împâslit Zâne-ConstanțaAtelier de mărgeluțe japonezeatelier de pictat traistuteAtelier de picturăAtelier de pictură pentru copiiAtelier de povesti cu ac și ață alături de Cusături DobrogeneAtelier de sapunuri naturaleAtelier de Self MakeupAtelier de Self Makeup - Mame CocheteAtelier Decoupage & ReliefAtelier Decoupage Craciun cu Cristina Tutuianuatelier floralatelier globuriatelier haine cu 9 vietiatelier impaslireatelier impaslitatelier impaslit planeteatelier impaslit zaneatelier jucarii reciclateatelier prajituriatelier sapunatelier weavingAtelier Yumeiho (masaj japonez)Ateliere / seminarii la Mama fest - Baia Mareateliere copiiateliere de vara copiiateliere de vara pentru copiiAteliere la Mama FestAteliere la Mama Fest - BucurestiAteliere Mamafest Cluj- Napocaateliere varaateliere wahmAtelierul de împâslit Zâne - ConstanţaAtelierul de Pictat Trăistuţeavioane de hartiebalkanik festBazele planificarii si redactarii unor proiecte de finantarebeautybeauty si rasfatbijuteriiBlogger MomBrăilabrandingBranding personalBrau înflorat cu Irina MarangicbroderieBroderie in relief in 4 pasibroderii voioaseBucurestiBucuresti si IlfovcadouCamara cu veselie - editia a cinceaCateva vorbe despre contractecaut jobcauze și solutiiCe facem cu copiii cand avem de lucru?Ce faci atunci când controlul nu mai e în mâinile tale?cele 12 simturicer lectura copiicerc de lecturaCERC LECTURAcerc lectura copiiClopotei ceramici traditionali cu Aura RoClujCluj-Napocacoditele cu tus- Mame CochetecomunicareComunicare Eficientăconfectionat martisoareconsiliere contabilaconsiliere juridicaconsultanta cosmeticacontabilitateContabilitate - documente primare partea 1copilul interior al omului de succesCoroniță de Crăciun cu Roxana Listratcosmeticecosmetice handmadeCosul cu bunatatiCozonac cu maia la Princess Cake StoreCraiovacreştemcroitoriecroitorie de bazaCroitorie de baza 1 cu Irina MarangicCroitorie de bază 3 - Bluza tip IE alături de Irina MarangicCroitorie de bază 4 - Rochia de varăCroitorie de bază 5 - Tiparul bluzei de damăcrosetatCum arata postarea ideala de prezentare a serviciilor pe Facebook?Cum crestem vizibilitatea paginilor de Facebook?cum infiintam un afterschoolCum iti poti gasi timp pentru tine lucrand de acasa?curs de brodatcurs de croitorieCurs de croitorie 4 produseCurs de croitorie pentru incepatoricurs de graficacurs de prim ajutorcurs fotocurs fotografiecurs inot copiicurs picturaCurs practic marketing onlinecurs vanzaricusaturiDeclaratia unica 2018Decorarea cu sablonDecoraţiuni din pastă de zahărdecoupagedecoupage de iarnaDecoupage de iarna cu Laura Odagiudefilare modaDemo curs de croitorie dedicat Work at Home MomsDespre EtsyDespre mici si mari meseriasidevenimdezvoltare personalaDezvoltare personala in afaceriDigital marketing Mom@WorkDIY: hainute din materiale reciclatedor de doinaechilibru viata profesionala personalaeditia Ieditie de martisorediție de toamnăeducarea simturilorEducația financiară a antreprenorului românEducatie financiaraelefănțelul coloratElza Ilina Elza - bijuterii rupte din iiEvenimente create alaturi de si pentru WAHMs!Expoziție de fotografie ”100 de zile de vară”expoziție de PaștiFacebook ADS cu Daniela BuracFacebook si business dincolo de graniteFacebook si Seofacebook tricksfelicitare craciunFeminitate pentru Super Mame CocheteFestival de Artizanat - Mama FestFestivalul Dacilor BelișFlashmob - Poarta-ma in povestefonduri europeneforma legalafotograffotografiefotografie de produsfotografie produsFrunzarici la Targul de Craciun MamaFestFrunzarim la MamaFest editie de toamna TimisoarafundraisegokidGoogle AdWordsgradinaHai la joaca!handmadehobby afacereHomeschooling și lucrul de acasăhttps://www.facebook.com/events/251647158742775/iarmarocIasiIeșire WAHM Piatra-Neamținaltam zmeeIncepe clasa zero - si acum?infiintare firmeintalnire despre sistemele mlmintalnire wahmInteligenta emotionalaInteligenta emotionala in relatia cu clientii (colaborare WAHM)interviuinterviu cu adriana dumitrascuinterviu cu alexandra cretu de la Chic'n Art DesignInterviu cu Alexandra MotaInterviu cu Andrea Mihaiescu VurdeaINTERVIU CU ANGELA MANDRAGIU DE LA „FETRU FERMECAT” SI „CREIOANE FERMECATE”interviu cu Cris Blackcatinterviu cu cristina ciobaninterviu cu cristina ropotaninterviu cu diana techereInterviu cu Gabriela RusuInterviu cu Georgiana Ropotă de la „Smally”Interviu cu Irina Mitrofaninterviu cu nicoleta nicsan de la fuioru fermecatInterviu cu Oana Georgi- Atelier de maini iscusiteInterviu cu Raluca Purcarea de la Young Academicsinterviu cu svetlana spanuinterviu simona suciuIntroducere in tehnica serveteluluiInvatam sa croimInvatam sa crosetamInvatam sa pictamIubirea - Micuta Particula a UniversuluiIULIE FARĂ PLASTICjocuri din copilariejocurile copilarieijucariiKids Land Festla mama acasaLa mama acasă - Grădiniţa MayaLa mama acasa in Gradina Rustica!La o plimbarela taifas cu un artistlibrartisLicitatie online Work At Home Moms RomaniaLife&Business Coaching - TO GOlifecoach!ligia bosculogo to golucram de acasalucru de acasamake-upmama antreprenoare presiunea rolurilormama antreprenorMama antreprenor - expoziţie de proiecteMama Antreprenor Connect and networkingMama cauta job nou!mama connectMama Connect & Secret SantaMama Connect and Networking Iunie 2018mama connect clujMama Connect Galațimama connect si trocMama connect şi troc - Baia Maremama connect si troc brailamama connect si troc iasimama festMAMA FEST - ConstantaMama Fest - ediţie de toamnă Baia MareMama Fest - Târg de Crăciun Baia Maremama fest baia maremama fest de pastemama fest martisor constantamama fest timisoaramama singuraMama Start-Up Home and DecoMamaFestMamafest - ediţie de primăvară Baia Maremame care ne inspiraMAME CARE NE INSPIRA- EPISOD 10Mame care ne inspira- episod 4Mame care ne inspira- episod 6Mame care ne inspira- episod 7MAME CARE NE INSPIRA- EPISOD 8Mame care ne Inspira. Traditiimame meseriaseMame Meseriaşe în PloieştiMame meseriașe la Centrul Comercial Auchan Titan!Mamele singure au superputeri 1 - Situatii abuziveMamele singure au superputeri 2: Demonstratie cosmetice naturaleMami Relax by Marlen CiucăManagementul timpului cand esti WAHMmandale pictate pe lemnmargeleMarketingmarketing si prMărțișoare realizate de mamele WAHMmentoratMestesugurimindfulnessMirela'S Handmade STOREMom makeup alaturi de Catalina Daniela Aronne personalizam tricoulnicoleta nicsanNLP in Businessnlp pentru mamiciNoile modificari in Codul fiscal (Pfanoutati fiscale 2018 pfaO prietena nouă: croșeta!O zi ploioasaOng)oportunitati de finantareoportunitati finantareOra de ceramica 2 pentru piciOra de ceramica 3 pentru piciOra de ceramica 4 pentru piciOra de ceramica pentru piciParteneriat Site4All si WAHMpermaculturapetrecerePETRECERE WAHMPetrecere WAHM Baia Marepetrecere wahm bucurestiPetrecere Wahm Craiova - Lavender EditionPetrecere WAHM TimișoaraPFAPiatra NeamtpicnicPicnic in gradinapicnic si drumetiePicnic WAHMPictăm un tabloupictura sticlaPitestiplaci basorelief cu aurelia niculaiplan afaceriplan de afaceripoarta-ma in povestePoarta-ma in poveste (3 intalniri succesive)points of youPovesti cu semne romanestiPRprezentare de modaprezentare modaPrezentarea manevrelor de prim ajutorprint to goproiect fotoproiectie de filmProiecție De Film - Orășelul AlandalaProiectie de filmePromovare onlineProtectia drepturilor de proprietate intelectualaPublic speaking Mom@WorkPut Your Hands in the Air - Palatul National al Copiilorraluca dumitrescuramona rosuReciclare si transfer de textrelatia parinte copilRelaționarea în afaceri - dificultățiRelaxare și cunoașteresa invatam contabilitateSa ne imprietenim cu masina de cusutsa pictam figurina preferatasapunsapunulSărbătorim copilăria - Baia Marescoala de arte si meseriiŞcolărimscolarim crestem devenimscrapbookingsecret santaSecret Santa WAHM ConstanţaSeminar de informare - Curs gratuit Competenţe antreprenorialeSeminar despre dezvoltarea copiilor în functie de varstaSeoSEO. Metode de promovare onlineservicii de consultantaSesiune de beauty si rasfat alaturi de Alina Seransezatoaresezatoare BucurestiSezatoare de croitoriesezatoare de fotografieSezatoare de iarna IISezatoare despre sistemele MLMSezatoare despre sistemele MLM - Forever Living si Herbalifesezatoare MLMȘezătoare pentru mici și marishabby chicSharesi tu potiSI TU POTI - Seminar dezvoltare personala Piatra Neamtsocial media trendsSocializareSocializare 3 GalatiSocializare ConstantaSocializare WAHMsoft skillsspecialist HRSprijin emotionalSprijin emotional pentru mamele singureSRLSRL vs. PFASticlă de sărbătoare cu Laura OdagiuStorytelling "Jack and the beanstalk"street deliverySuişuri şi coborâşuri în lucratul de acasăsuport grup pentru mame wahmtargTarg De CraciunTarg de Craciun WAHM Iasitârg de PaștiTarg De Primavara Mama FestTârg De Sărbători- Decembrie De Povestetarg de ziua femeiitarg martisorTargul Mamicilor Creative- ConstantaTârgușor de hainetehnica crapariitehnica serveteluluitehnici cusutterapie beautytime managementTime Management FacebookTimișoaraTobiasTonik WAHMtricotattrocUn exercitiu pentru a exersa claritatea si increderea in propria capacitate de a ne atinge obiectiveleutilizarea uleiurilor esentialevanzari onlineVernisaj „În Joacă“Vine Mos Nicolae- Party WAHMwahmWAHM Brăilawahm se implicaWAHM se implica - august 2017WAHM SE IMPLICA NOIEMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA OCTOMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA SEPTEMBRIE 2017WAHM SE IMPLICA – FEBRUARIE 2018WAHM SE IMPLICA – IANUARIE 2018webinarWebinar - Mama Start-Up LocalWebinar despre feminitatewebinar job onlinewebinar oportunitati de finantarework and life balancework at home momwork at home momsWorkshop Fimo MaciWorkshop: Sunt mamaYin YogaZilele Bucurieiziua portilor deschise

LEAVE A COMMENT