Interviu cu Alexandra Crețu de la Chic’n Art

Te invitam sa ne scrii cateva cuvinte despre tine.

Cine esti si cu ce proiect ne incanti?

Sunt Alexandra Crețu, neliniștită și veșnic în căutare de bine. Din fericire, acest bine il gasesc in lucrurile simple: o imbrățișare a fiicei mele, o lucrare reușită, aroma ceaiului din flori de munte, o zi cu soare . De mai bine de 7 ani mă joc cu tehnici si materiale, alternand decoupage-ul si Powertex-ul, Scrapbooking-ul cu Easy painting-ul. Proiectul meu se numește Chic’n Art Design si s-a nascut cand nici prin minte nu-mi trecea că o joaca cu adeziv mă va aduce in fata importurilor, contabilității, facturilor si a cifrelor. Nu acesta a fost scopul meu. Totul a venit natural, pas cu pas, fără eforturi si sacrificii prea mari.

Chic’n Art este un atelier de creatie, unde iau naștere lucrari facute in stiluri diferite, cu tehnici multiple. Chic’n Art este si o mică “scoală” de decoupage si Powertex. Datorită cursurilor pe care le-am urmat, diplomelor pe care le-am obținut prin marile ateliere din Europa si a recomandărilor profesorilor mei, am hotărat sa impartașesc cunoștințele mele oricui dorește sa invete sa creeze lucruri frumoase. De asemenea, Chic’n Art este un magazin online in care comercializez toate materialele pe care le folosesc la cursurile mele si cu care imi creez lucrarile.

 

Care a fost drumul formarii tale si cum, de unde s-a ivit inspiratia? Dar motivatia?

Totul a inceput din curiozitate. Prin 2009 am incercat sa fac primele lucrari de decoupage, singură, acasa. Pe vremea aceea nu prea existau tutoriale pe YouTube, iar in Romania nici nu se auzise despre hartia de orez. Dar eram convinsa că-i floare la ureche!!! Insă, surpriză: lucrarile nu ieșeau nici pe departe asa cum vazusem in vitrina magazinului de unde imi cumpăram materialele, asa ca am inceput a frecventa cursurile Mayei. Unul, două, nouă, douazeci. Ani buni, chiar si acum, cand are ceva nou, eu sunt la cursuri.  Maya a fost inceputul. Dar cum Atena are multe ateliere de handmade, imi este foarte greu sa mă abtin și sa nu mă duc să mai invat cate ceva nou. Apoi am vrut să invat Easy si Country Painting, drept pentru care atelierele lui Tommy, in Milano, au fost tot ce mi-am dorit! In 2012, dupa ce m-am murdarit din cap pana-n picioare cateva luni, am obtinut diploma de Romania Powertex Trainer.

Inspiratia vine pur si simplu. Nu exista ceva care sa o starneasca, pot trece zile intregi in care sa stau cu materialele in față  și nu se leagă nimic. Sau, dimpotrivă, zile in care imi notez ideile pentru a nu le uita.

Placerea este singura motivatie. Pur si simplu imi place ce fac. Nu lucrez in serie, foarte rar lucrez la comandă, sunt foarte selectivă in ceea ce priveste comercializarea lucrarilor mele. Daca nu ar fi plăcerea, nimic altceva nu m-ar determina sa lucrez…. Uite, de exemplu, la cursurile pe care le organizez  accept un numar limitat de participanti pentru că ideea lor este sa invățam petrecand frumos si mă laud spunand ca aceste cursuri au nascut prietenii minunate. Și chiar asa este!!!

 

Cine sunt clientii tai si ce produse sunt in top vanzari ?

Clienții mei sunt oamenii care apreciază lucrul facut manual, care știu cată muncă se află in spatele cuvantului “handmade”, care se respectă  pe ei insisi cumpărand ceva de calitate. Clientii mei sunt aceia care mă caută chiar dacă “dincolo este mai ieftin.

In ceea ce privește partea de cursuri, clientii mei sunt persoane care chiar isi doresc sa facă un lucru asa cum trebuie. Vin oameni din toata tara in atelierul meu, fac eforturi mari si mă simt foarte flatată cand aud ca stau la hotel 2-3 nopti doar pentru a participa la atelierele mele. II ințeleg perfect, eu insămi cutreier atelierele din diverse orase europene pentru a invata de la oameni care chiar știu ceea ce fac.

 

Cum ii fidelizezi? Te ajuta anumite instrumente de promovare mai pregnant decat altele?

Trebuie să recunosc că cea mai bună metodă de promovare este insăsi calitatea lucrarilor. O fotografie bună, o descriere frumoasă,  cuvinte alese, orginalitatea si diversitatea. Lucrez doar ce imi place, nu ce se vinde. Pentru comercializarea creatiilor mele, de departe, o prefer pe cea in care am contact direct cu clientul: expozițiile, targurile, invitațiile in atelierul meu. După cativa ani de postat pe site-ul si  pe pagina de Facebook a atelierului meu, am ajuns la concluzia că cea mai bună promovare este cand interacționezi face to face cu clientul.

In ceea ce privește cursurile, din nou impactul vizual este cel mai important. O lucrare frumoasă, cu tehnici bine realizate, mereu va atrage persoane care doresc  să invete.

 

Ai putea numi ce te inspira sa continui zi de zi? Ai momente de rascruce? Daca da, cum le depasesti?

Nu am cum sa nu continui. Este parte din mine ceea ce fac. In fiecare lucrare este o bucatică din mine. Momente de rascruce? Ohoooo… ele sunt atunci cand observ că nu am timp să fac cat de multe imi doresc. Dar mă adun, pun totul pe hartiută, cu liniuțe, bulinuțe si randuri colorate. Organizarea m-a scăpat din multe asemenea momente. Cand esti mamă, cand lucrezi si acasă si in atelier, cand te plimbi cu “rata” intre Atena si Bucuresti, fara organizare esti la o rascurce continua! ))))

 

Ai initiat colaborari cu alte wahms? Daca da, ne-o poti prezenta pe cea cu durata cea mai lunga?:)

Nu.

Cum si de unde lucrezi?

Lucrez peste tot si la orice oră. Locuiesc in Atena si cat este copila la scoală, casa devine atelier. Apoi mă transform in mama cu norma intreaga (lectii, plimbari in parc si joacă “ca intre fete”, discutii despre viata si iubiri ))) ), insă cum adoarme Sara…sar direct in sortul meu colorat si incepe măzgaleala!

Lucrez in Bucuresti, acolo imi este atelierul in care organizez cursuri de decoupage si Powertex.

Da. Eu fac naveta: Atena- Bucuresti. Mult mai des decat mă duc la Mall! )))

 

 

Implici si alte persoane in managementul proiectului tau? Eu am invatat destul de anevoios arta de a delega dar m-a ajutat fantastic. De fapt, a dus proiectul in puncte imposibil de atins sau de anticipat de unul singur.

Greu mi-a fost! Dar era singura modalitate! Deși, incă as avea nevoie de ajutor! In acest moment incă sunt in faza “eu centrez, eu dau cu capul”, deși sunt pe drumul bun si incep să ma tratez! Nu le pot face eu chiar pe toate, iar in jurul meu sunt oameni care chiar isi doresc să mă ajute si ar face unele lucruri chiar mai bine decat mine!

 

Unde te gasim?

In atelier, lucrand! Care atelier? Chic’n Art Design se numește (www.chicnart.ro si https://www.facebook.com/ChicnArt/ ).

 

Un sfat pentru comunitatea WAHM!

Universul nu are limite, noi ni le punem. Invață să te iubești, să te respecti, să te bucuri, să crezi in tine si restul vine de la sine! ( și uite așa se nasc poetii))) ) .

Multumesc pentru incă un interviu, Elena Gorun!

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns