Interviu cu Oana Georgi- Atelier de maini iscusite

Povești de viață lucrate la cald, cu fimo –  Atelier de maini iscusite

Așa cum știți deja, comunitatea Work at Home Moms reunește sub același “acoperiș” mămici care lucrează în foarte multe domenii. Probabil tocmai datorită diversitații comunitatea este atât de apreciată, lucru care ne bucură foarte mult și ne face să credem mai mult în menirea noastră. De la artizani la prestatori de servicii, plaja domeniilor de lucru WAHM este infinită, iar astăzi am ales să discutăm pe îndelete despre un domeniu pe cât de complex, pe atât de frumos și anume realizarea frumosului din lut polimeric.

O avem cu noi pe Oana de la Atelier de maini iscusite, care ne va povesti câte ceva din ceea ce înseamnă pentru ea această activitate, cumulată cu un full-time job de mămică și soție.

 

Bună, Oana! Îți mulțumim pentru disponibilitate și pentru că ai acceptat invitația noastră de a răspunde la câteva întrebări.

Te rugăm să ne prezinți în câteva cuvinte activitatea ta, văzută prin ochii creatorului (artizanului).

Atelierul de mâini iscusite s-a născut o dată cu prietenia dintre mine și Andreea și a crescut pur și simplu de la sine. Am început prin a croșeta păpuși și animale, însă ulterior am început a descoperi și a testa noi orizonturi. Acum ne axăm pe lutul polimeric și orice se poate face cu el, de la brelocuri la căni, tacâmuri și, mai nou, lumânări. Este o continuă provocare pentru că mereu facem ceva nou și diferit.

 

Ești o mamă care lucrează de acasă, cum ți se pare acest statut? Ce aduce în plus? Și, mai ales, cu ce nemulțumiri vine?
Munca de acasă, pe cât este de plăcută, pe atât este de dificil de gestionat pentru că acasă ai copil și soț, care cer atenție. Andreea are gemene și de multe ori vin cu Luca la ea pentru a sta eu cu ei și să poată finaliza ea ceva. Ne împărțim cum putem sarcinile, acestea de cele mai multe ori sunt cu deadline și trebuie finalizate la timp.


“Scrii” povești de viață pe diferite materiale. Cam cât dureaza înfrumusețarea cu figurine a unui astfel de produs?

Lutul este ceva magic, efectiv îți intră în sânge și nu poți sta deoarte de el prea mult. Cănile personalizate se pot realiza și în 3 ore, depinde de complexitate, plus că se lipesc la sfârșit decorațiunile. Tablourile sunt mai complexe și de regulă ne alocăm 2 zile.

 

Care a fost cea mai dificilă comandă și cum s-a finalizat aceasta?
Cu siguranță au fost multe provocări, însa cea mai mare și de care suntem mândre este lumânarea cu astronaut, este acoperită în totalitate cu lut și decorată cu steluțe și alte figurine.

 

Care sunt provocările zilnice în ceea ce privește îmbinarea vieții personale cu viața profesională?

Ni se pare greu de gestionat uneori situația pentru că trebuie să fim tot timpul disponibile pentru clienți și totodată trebuie să fim prezente și în activitățile cu copiii; sperăm că atunci când vor fi la grădiniță să ne fie mai ușor.

 

Ce te motivează în activitatea ta?
Motivația clar vine o dată cu mulțumirea clienților, cred că ei influențează cel mai mult puterea noastră de a evolua și de a continua.

 

Care sunt planurile de viitor în ceea ce privește activitatea ta?

Oh, planuri avem multe! În primul rând, sperăm cu ochii deschiși la o firmă și la amenajarea cât de cât a colțului de atelier pe care îl avem deocamdată în casă.

 

Ce figurină ți-ai dori cel mai mult să realizezi? (ca ideal de atins)
Ca ideal nu cred că avem ceva anume, pentru că pe toate le luăm ca pe niște provocări.

Care sunt planurile de viitor? Cum vezi activitatea peste 5 ani de acum înainte?
Peste 5 ani sperăm chiar să avem atelierul nostru unde să putem fi vizitate și să ne expunem produsele, gama clar să fie mai variată decât acum.

 

Ce sfaturi ai transmite mamelor din comunitatea WAHM?
Sfaturile noastre pentru mămicile WAHM sunt: să îndrăznească să viseze, să facă ceea ce le place și să spere la mai mult pentru că e loc pentru toate. Totodată, trebuie să ne ajutăm între noi pentru că așa creștem împreună.

 

Îi mulțumim și noi Oanei pentru acceptarea invitatiei și pentru răspunsuri și îi urăm și noi succes pe viitor, în realizarea proiectelor pe care le are în plan, alături de Andreea.

De asemenea, transmitem și noi un gând bun mămicilor care aleg în fiecare zi să lucreze de acasă și vă mulțumim pentru implicarea voastră în sprijinirea proiectelor care cresc sub lumina bunătății voastre. Vă așteptăm cu noi interviuri, așadar: urmăriți-ne!

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns