Interviu cu Anita Márkus-Biro

Interviu realizat de Marilena Bratan
Avem o comunitate de super-mămici, talentate , harnice și creative. Fiecare are acel ceva magic , acel ceva care o face unică. Și, pentru că tot vorbim de talente, vă invit sa o cunoașteți pe Anita Márkus-Biro, un artizan minunat cu o experiență de viața deosebită și mama a două fetițe minunate.
In cele ce urmează, printre suveici și materiale o vom cunoaște pe Anita-omul din spatele brandului “A-sign”.

1.Anita, cum a început totul( referitor la afacere)?

Povestea mea începe în copilărie.
De când mă știu, am vrut să devin creatoare de modă.
Am terminat la Facultatea de Arte din Oradea, specializarea design vestimentar, dar înainte să îmi pornesc afacerea, am avut un ocol în domeniul pedagogiei. Primele bijuterii și genți le-am confecționat pentru mine însami, apoi, în scurt timp, și colegelor.
Când am avut curajul și încrederea necesară, m-am decis să îmi dezvolt propriul meu atelier.

2. Ce te determină să continui?

Înseamnă o împlinire totală să mă întâlnesc cu creațiile mele pe stradă. Sunt norocoasă, deoarece primesc foarte multe feedbackuri pozitive de la cliente. Bucuria de a putea dărui ceva oamenilor din talentul meu propriu, relația strânsă, aproape de prietenie cu clientele fidele, îmi dau puterea de a merge mai departe. De altfel, ideile, dorința de a crea nu mă lasă să nu lucrez.

3. Știm că ești creativă. Care e sursa ta de inspirație?

În primul și în primul rând, materialul, textilele. Când văd textile interesante, văd în ele și produsele pe care le pot confecționa din ele. Așa s-a întâmplat să am o cameră arhiplină de materiale… Desigur, sunt și situații în care lucrez la comenzi speciale, personalizate. În cazul acestora, o discuție cu persoana respectivă îmi dă o imagine asupra evenimentului sau asupra acelei persoane căreia i se va face cadou.

4.Cât durează manufacturarea unui produs( dacă ne poți spune etapele, cât de greu e, cât timp îți ia)

Manufacturarea unui prototip ia cel mai mult timp, până să ajung la varianta finală, cea mai bună. Această perioadă presupune chiar și săptămâni, care includ măsurătorile necesare, desenarea tiparului, găsirea unor modalități ideale de confecționare.
La genți și poșete, timpul efectiv de muncă variază între 1 oră și 6-8 ore. După zece ani de experiență, am învățat cum să îmi gestionez timpul și resursele astfel încât să reduc timpul de execuție.
Desigur, vorbind despre piese unicate, posibilitățile în această privință sunt reduse, deoarece prefer să am detalii lucrate la perfecțiune.

5.Ce ne propui să purtăm pt această vară?

Această vară este una specială: totul s-a schimbat într-un mod neașteptat. Astfel și
trendurile se schimbă, de exemplu se introduc noi piese vestimentare, precum masca de protecție. Deși este un „must have” al sezonului, acest lucru nu înseamnă să renunțăm la rafinament, chiar dimpotrivă: măștile pot fi adaptate la outfitul preferat. Totodată, propun achiziționarea unor genți multifuncționale, care pot fi folosite atât pentru birou, cât și pentru cumpărături. Culoarea sezonului este albastrul, însă mare atenție la alegerea nuanței, care trebuie să țină cont de nuanța culorii pielii și a vestimentației generale.
Propun însă să folosim culorile care ne plac cel mai mult, deoarece acestea ne conferă curajul și încrederea necesare pentru a trece cu bine acest sezon.

6. Te rog să ne dai o serie de sfaturi și să ne împărtășești din experiența acumulată.

În decursul celor zece ani, am învățat că inspirația vine numai dacă îmi găsesc echilibrul necesar între viața personală și munca. Totodată, o mare descoperire este că relațiile cu clienții pot fi dezvoltate și menținute cel mai bine, prin contact direct. Desigur, prezența online este imperios necesară, dar tonul personal, familial nu poate fi înlocuit de postări și acțiuni de marketing.

7. Cum te gândești să contribui activ in cadrul comunității Wahm?i

În lipsa timpului, nu pot realiza tot ceea ce îmi vine în minte. De aceea, mi-e un fel de recompensa cand vad ca pot sa ajut cu idei. Am colaborari frumoase si de succes in grup si am cunoscut pe multi din Timisoara si adesea ne impartim experientele.
În timpul pandemiei, cred că este foarte important să comunicăm:
– Pentru mămici, pentru familii cu copii mici timpul pentru adulți se limitează. În
asemenea condiții, trebuie să știm să cerem ajutorul bunicilor, prietenilor,
cunoștințelor.
– Trebuie să fim flexibili și foarte creativi – pentru a ne menține în formă, munca ne
poate da elan și scopuri de atins
– Fii prezent în mediul online, în rețele sociale, în grupuri de comunicare, să vadă
lumea că exiști.
Mulțumim Anitei pentru toate părerile care le-a  împărtășit cu noi și îi dorim mult succes in tot ceea ce face.
  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns