You are currently viewing Interviu cu Laura Herman de la resurseparinti.ro

Interviu cu Laura Herman de la resurseparinti.ro

1. Salutare, Laura! Cum îți petreci vara și cum e să fii work at home mom?
Buna! A fost o vara tare ocupată din toate punctele de vedere, însă am petrecut și destul timp călătorind prin țară. Să fii work at home mom e cel mai fain din punctul meu de vedere, dar timpul e mereu limitat.

2. Care este profesia ta de baza și cum ai crescut frumos www.resurseparinti.ro?
Eu sunt content writer, am început ca freelancer în 2013 și am luat pauză când s-au născut copiii. Din 2019 lucrez pentru o companie americană ca Technical Content Writer. Resurse Părinți a fost și este proiectul meu de suflet. Mi-am dorit să îmi aduc contribuția către alți părinți care au aceleași interese și să am un loc de exprimare pentru mine și cei cu care colaborez.

3. Cui se adresează site-ul tău și cine ți s-a alăturat în echipă?
Site-ul meu se adresează părinților, dar și bunicilor, oamenilor din domeniul educației, și oricine e interesat de educația și creșterea copiilor. Nu am vrut să fie un blog personal ci un portal unde mai multe mame își pot aduce părerile și contribuția. Colaborez în principal cu Irina Pache, profesor înv. primar și o mamă minunată de 4 copilași care mă minunează mereu cu articolele ei super complexe, hotărârea și energia ei. De asemenea mai scriu Adela și Corina, două mame creative și de o inteligență deosebită. Am avut de-a lungul timpului și alte mame ce au contribuit pe site cu content de calitate.

4. Ești mama unei fetițe de 7 ani, cum vă petreceți timpul împreună și cum ați trecut prin pandemie?
Am o fetiță de 7 ani și una de 4 ani. Am trecut cu bine, ne-am adaptat la situația dată. Consider că în special de la copii avem de învățat legat de adaptare și flexibilitate. Noi ne petrecem mult timp împreună și mereu am încercat să le dedic cât mai mult timp. Pentru cea mare a fost primul an de școală, de care s-a bucurat foarte mult. Acum așteptăm să vedem cum va fi și pentru cea mică primul an de grădiniță.

5. Cum selectezi subiectele articolelor de pe www.resurseparinti.ro?
La început ne-am axat mult pe tema dezvoltării socio-emoționale, dar în timp am introdus tot felul de subiecte care interesează părinții. Mă inspir și din grupurile online pentru părinți pe care am petrecut mult timp înainte de ultimul job. Public și ceea ce îmi trimit contributorii, pot fi subiecte legate de vacanțe în familie, meniuri sănătoase, probleme de sănătate ale mamelor ca diastaza după sarcină, vergeturile și altele. Ultimul proiect cuprinde un Ghid gratuit pentru elaborarea meselor copiilor pe care îl oferim celor ce se abonează la newsletter. Acest subiect legate de meniuri pentru copii și rețete sănătoase a fost cel mai de succes pe Resurse Părinți.

6. De unde pasiunea pentru scris? Cum ai cultivat-o în timp?
Mereu am vrut să scriu, dar am mers inițial în altă direcție, lucrând în afara țării ca însoțitor de bord. Am revenit în țară și am ales din pură întâmplare acest job de content writer, căutând ceva ca freelancer. Cred că scrisul se cultivă pur și simplu scriind mereu și constant. Este ceva ce vine natural celor ce au această înclinație.

7. Povestește-ne o întâmplare haioasă sau pur și simplu atipică legată de activitatea ta.
Nu știu să zic dacă e foarte haioasă, dar m-a amuzat că tot primeam o ofertă de la un site de joburi care voia foarte mult să apară pe Resurse Părinți și se prezenta ca având milioane de utilizatori etc. Inițial i-am refuzat politicos fiindcă nu are legătură cu ce fac eu, apoi trimiteau în continuare până i-am întrebat de ce ar vrea un site cu milioane de utilizatori să apară pe un portal de parenting. Aici s-au oprit și mailurile de la ei.

8. Cum ai defini, în câteva cuvinte, antreprenoriatul feminin din România? Ți-a atras atenția vreo figură publică din domeniul educației, de exemplu sau ai vreun model?
Aș zice că este încă dificil pentru femeile antreprenor, mai ales pentru mame care au atâtea de gestionat zi de zi. Am văzut de-a lungul anilor multe proiecte frumoase care pur și simplu au dispărut dintr-un motiv sau altul. Legat de educație, noi am mers mereu către alternativ, de aceea le apreciez mult pe Andrada Militaru și Elena Gorun care au reușit să aducă o mică oază de creativitate în educația copiilor. Din figurile publice foarte cunoscute nu am pe cineva preferat momentan.

9. Cum crezi că s-a schimbat mersul lucrurilor după pandemie? Ai observat ca cititorii tăi să revină asupra unor anumite subiecte? 
S-au căutat mult subiecte legate de școală, resurse pentru elevi. Și cum noi avem multe articole pe această temă, traficul a fost în creștere. Mai ales la final de an aprilie-mai-iunie, am observat că se caută mult anumite subiecte legate de școală. Am explorat de asemenea și tema homeschooling-ului care e foarte căutată și cu care noi ca familie am cochetat multă vreme, dar în final fetița mea și-a dorit la școală. Însă rămâne o temă de interes pentru site.

10. Care crezi că va fi centrul interesului legat de educație (și aici includem toate formele) în anul ce urmează?
Cred că interesul va fi în principal ca școlile să rămână deschise pentru că toți am văzut impactul devastator al lipsei de școală, mai ales în multe zone din țară unde digitalizarea nu a ajuns. Însă și partea aceasta de online va continua să crească foarte puternic. Avem un articol despre cursuri online care are mare succes și cred că va rămâne de interes acest subiect.

11. Dacă ai avea o superputere (in afarâ de cea de mamă), care ar fi aceea?
Să visez și să creez, asta cred că mă definește.

4 persoane recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor