You are currently viewing Top 3 greșeli PARTAJ — Q&A WAHM cu Andreea Saveli, avocat

Top 3 greșeli PARTAJ — Q&A WAHM cu Andreea Saveli, avocat

*Reluăm sesiunile de întrebări și răspunsuri pe teme de interes pentru comunitatea WAHM. Aceste sesiuni vor fi postate MARȚI și invitații noștri vor răspunde la întrebări în cursul zilei. Le mulțumim pentru implicare!
**Dacă doriți să propuneți o temă, să prezentați un subiect și să îndrumați persoanele interesate, îmi puteți scrie, vă întâmpin cu drag!

În cât timp pot face partajul după divorț?

Am observat că multor doamne li se pare mai puțin complicat să ceară un divorț prin instanță, dar foarte complicat să ceară un partaj prin instanță.

Există și multe credințe limitative și eronate atunci când vă gândiți să porniți sau nu un proces de partaj prin instanță.

Astăzi vă voi vorbi despre o problemă stresantă pentru cuplurile divorțate, și anume, în cât timp de la divorț poți face partajul?

Ei bine, legea nu stabilește un termen în care poți face partajul. Partajul poate fi introdus împreună cu cererea de divorț sau separat. Partajul se poate face și peste 5 ani de la divorț și peste 20 de ani.

Astfel legea nu te limitează din acest punct de vedere.

Însă, întrebarea care ar trebui să apară este aceasta – În cât timp este bine să fac partajul după divorț?

Și aici vă invit să luați în considerare câteva aspecte:

1️. Stres în viața ta: Amânarea soluționării partajului poate duce la stres și tensiuni constante. Acest lucru îți poate afecta sănătatea ta fizică și mentală, iar sănătatea nu are preț.

2️. Stagnare: Te ține pe loc din punct de vedere personal și profesional. Atunci când nu îți rezolvi problemele legate de partaj, poate fi dificil să mai accesezi un credit, de exemplu. Te muți cu copiii în chirie și trebuie să achiți chiria, deși tu ai jumătate din apartament, dar în apartament stă fostul soț.

3️. Lipsă de echitate: Uneori, chiar dacă sunteți amândoi proprietari pe o casă, apartament sau alt bun, doar unul dintre voi îl utilizează efectiv. Celălalt, deși este proprietar, nu beneficiază de proprietatea lui.

4. Fostul soț poate pleca din țară și nu mai știi unde locuiește, unde se află și nu mai știi nimic de el. Vrei să vinzi proprietatea sau să construiești ceva pe terenul bun comun și nu poți pentru că sunteți amândoi proprietari.

5. Poate interveni situația nefericită a decesului fostului soț și atunci vei fi coproprietar cu copiii lui din altă căsnicie, cu actualul soț, astfel vă este mai dificil să rezolvați partajul.

Acestea sunt câteva implicații care pot apărea din nesoluționarea partajului la timp.

Dacă mai ai și alte întrebări legate de partaj, scrie în comentarii și îți răspund cu drag.

Dacă mai ai și alte întrebări legate de divorț, pensie de întreținere, custodie, locuința copilului, violența domestică, scrie în comentarii (www.facebook.com/groups/WAHM.Romania/posts/7054823057940449/) și îți răspund cu drag!
———-
Andreea Saveli este avocat expert pentru divorț, partaj și retrocedări, fiind membru al Baroului București din anul 2009. În cei 14 ani de experiență ca avocat, a instrumentat cu succes numeroase dosare în aria ei de expertiză.
În ceea ce privește dreptul familiei, Andreea s-a specializat la cursuri în țară dar și în străinătate, fiind avocat expert inclusiv în dosare transfrontaliere. Procesele de divorț, partaj, cele privind copiii, pot fi lungi și dificile.
Impactul emoțional asupra celor implicați este foarte mare deoarece ei se confruntă cu situații care le afectează tot ce au mai de preț, viața de familie, copiii, proprietățile.
Prin urmare, Andreea lucrează aceste dosare cu empatie și răbdare, oferă explicații amănunțite clienților ei pentru obținerea celor mai bune soluții.

Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor