You are currently viewing Modificări fiscale în 2024 — Q&A WAHM cu Adriana Simion, Expert Contabil

Modificări fiscale în 2024 — Q&A WAHM cu Adriana Simion, Expert Contabil

*Reluăm sesiunile de întrebări și răspunsuri pe teme de interes pentru comunitatea WAHM. Aceste sesiuni vor fi postate MARȚI și invitații noștri vor răspunde la întrebări în cursul zilei. Le mulțumim pentru implicare!
**Dacă doriți să propuneți o temă, să prezentați un subiect și să îndrumați persoanele interesate, îmi puteți scrie, vă întâmpin cu drag!

“În data de 16 decembrie prin OUG 115, s-au modificat legea 296, 70, codul fiscal.
Aici sunt câteva dintre modificări.
 
1. Orice persoană fizică poate deține în mod direct sau indirect parți sociale mai mult de 25% într-o singură societate comercială plătitoare de impozit pe venitul microîntreprinderilor.
În oricare altă societate comercială, va deține minim 25%, aceasta a doua societate comercială va fi automat plătitoare de impozit pe profit.
 
2. Uite avansu’, nu e avansu’. Se modifică din nou și ce, cum și cât să plătim cash.
Astfel, unui salariat îi puteți da avans maxim 10.000 lei într-o zi, în acea zi însa el poate face plăți cumulate de maxim 5.000 lei.  Acum, dacă i-ați dat 10.000 lei cash avans, în această zi nu mai puteți face nicio alta plată cash.
Dacă în schimb, îi dați 7.000 lei avans cash, atunci mai puteți face și o plată cash către un furnizor în valoare maximă de 3.000 lei.
Pentru aceste avansuri nu avem limită dacă sunt date prin virament. Limita de plată rămâne de 5.000 lei/salariat indiferent de cum plătește acesta. El ca salariat al dvs. care a primit un avans spre decontare poate face plăți cumulate pe zi de maximum 5.000 lei.
 
3. Dacă aveți 2 clădiri ce sunt considerate sediu social, doar pentru una aveți voie să deduceți integral cheltuielile, iar pentru a doua doar 50%.
 
Spor în toate!”
  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor