You are currently viewing Tu știi care este scenariul tău financiar? — Q&A WAHM cu Nicoleta Bărbătescu de la www.abculinvestitiilor.ro

Tu știi care este scenariul tău financiar? — Q&A WAHM cu Nicoleta Bărbătescu de la www.abculinvestitiilor.ro

*Reluăm sesiunile de întrebări și răspunsuri pe teme de interes pentru comunitatea WAHM. Aceste sesiuni vor fi postate MARȚI și invitații noștri vor răspunde la întrebări în cursul zilei. Le mulțumim pentru implicare!
**Dacă doriți să propuneți o temă, să prezentați un subiect și să îndrumați persoanele interesate, îmi puteți scrie, vă întâmpin cu drag!

“𝘾𝙪𝙢 𝙨𝙘𝙚𝙣𝙖𝙧𝙞𝙞𝙡𝙚 𝙛𝙞𝙣𝙖𝙣𝙘𝙞𝙖𝙧𝙚 𝙣𝙚 𝙙𝙚𝙩𝙚𝙧𝙢𝙞𝙣𝙖̆ 𝙧𝙚𝙯𝙪𝙡𝙩𝙖𝙩𝙚𝙡𝙚 𝙛𝙞𝙣𝙖𝙣𝙘𝙞𝙖𝙧𝙚

De cele mai multe ori ce ar trebui să facem cu banii noștri și ceea ce facem de fapt reprezintă, adesea, două lucruri complet diferite.🙈

Cu toții știm că să câștigi mai mult și să cheltui mai puțin, să ai un fond pentru situații de urgență este cheia unei reușite pe plan financiar dar câți dintre noi facem asta?🤔

Chiar și atunci când știm ceea ce trebuie să facem, nu facem întotdeauna. Nu informațiile despre ce e de făcut și despre cum trebuie făcut sunt de cele mai multe ori problema ci acele convingeri subconștiente🧠, acele scenarii financiare pe care le avem în privința banilor și care ne dictează deciziile financiare.

Ele sunt transmise din generație în generație, învățate în copilărie și reprezintă ceea ce ne determină comportamentele financiare.

Există 4 scenarii financiare după care oamenii iau decizii legate de bani:
▶️ Evitarea banilor — cei care evită banii consideră că banii fac rău sau că nu-i merită. Sunt de părere că oamenii bogați sunt zgârciți sau corupți și este o virtute să trăiești cu mai puțini bani.

▶️ Divinizarea banilor — sunt cei care sunt convinși că secretul fericirii lor și soluția tuturor problemelor este să aibă mai mulți bani.

▶️ Statutul financiar — cei care caută un statut financiar consideră că stima de sine și averea sunt sinonime.

▶️ Vigilența financiară — aceste persoane sunt atente și preocupate de bunăstarea lor financiară, consideră că este important să economisești, dar și că oamenii trebuie să muncească pentru bani și nu să primească ajutoare financiare.

Scenariile noastre financiare dictează rezultatele financiare.😊
Analizează aceste scenarii, în care te regăsești cel mai mult?

Pune sub semnul întrebării convingerile legate de bani și acceptă că poate sunt complet greșite.🤔

Succesul financiar ne impune să fim deschiși la minte și să nu mergem până în pânzele albe cu o perspectivă rigidă asupra banilor și a lumii, să fim dispuși să învățăm noi modalități de a privi banii și de a relaționa cu ei.

Numai așa putem construi fundația pentru o relație mai sănătoasă și mai prosperă cu finanțele personale.”

——————
“Numele meu este Bărbătescu Nicoleta sunt consultant de investiții, trainer și investitor la bursă din 2006 .
În acest timp, am ajutat multe persoane, să-și îmbunătățească gestionarea finanțelor personale, să economisească constant și să facă investiții lunare la bursă.
Misiunea mea este să te ajut să-ți gestionezi eficient banii, să faci economii și investiții lunare astfel încât să poți face față oricărei situații neprevăzute și să-ți construiești un viitor financiar stabil și prosper.
Îmi doresc să înveți și tu din experiențele mele, atât din cele pozitive, cât și din cele negative.”

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor