Sweet Home Crochets – obiecte de decor cu suflet

Una dintre cele mai vii amintiri de când eram copil e cea cu mama croșetând. Parcă o văd și acum cu acele-n mână și cu sculurile de ață și lână. Adoram marea de culori și așteptam, vai cum așteptam să văd ce o să iasă! Mi-o amintesc și pe bunica – cum își aranja acele de croșetă în sertarul mașinii de cusut. Sperau amândouă, sunt sigură de asta, că pofta-mi va veni privindu-le. Din păcate, când vine vorba de lucru manual, am două mâini pe partea stângă. Nici un ac nu țin bine-n mână iar de cusut, să nu aduc vorba.

Asta nu înseamnă însă că nu iubesc toate minunile ce ies de sub mâini talentate. Paula Tudor de la Sweet home crochets e una dintre aceste femei talentate.

Cum ți-ai descoperit pasiunea?

Dacă stau şi mă gândesc bine pasiunea mea pentru lucrul de mână vine de undeva din copilarie. Ţin minte că în clasa a XI-a am participat la Balul Fulgilor de Nea îmbrăcată într-o rochie tricotată de mine. Nu era cine ştie ce complicaţie de lucrătură, dar era lucrată de mine! Dar nu m-a ţinut mult. Aveam altele pe cap: îndrăgosteală, Depeche Mode, învăţat, bacalaureat… Şi valul a continuat: facultate, licenţă, nuntă, job, copii… şi iar job.
Dar, vorba unei reclame proaste: A venit timpul să mă gândesc şi la mine.

După 15 ani de muncă în corporaţii, am revenit în sânul familiei. Am renunţat la job, am urmat un curs de instructor aerobic-fitness şi uite-asa m-am reorientat profesional, ca să folosesc limbajul domeniului in care am activat atâta vreme. Dar să faci acest lucru cu succes la aproape 40 de ani se pare că nu e aşa uşor. Nu-i timpul pierdut!

10403677_10206400262032308_8791023976568550180_n

Bufniţele mele – da, ale mele sunt bufniţe aşa cum ai altora sunt gândăcei, ursuleţi, puişori – nu-mi mai ocupă tot timpul. Au şi ele nevoie să respire! La 13, respectiv 15 ani, au nevoie de spaţiul lor. Aşa că încerc să nu le stau pe cap prea mult – sper să-mi şi iasă! Deci, navigând net-ul dau într-o zi peste imaginea unei cuverturi colorate făcută din multe pătrate – granny squares. Culorile m-au fascinat şi chiar m-au provocat. Mi-am zis că pot încerca şi eu. Dar incercarea se pare că s-a transformat în dependenţă! Dacă n-aş fi dependentă şi de pilates în acelaşi timp, dacă nu mi-ar spune nimeni că îi este foame sau că are nevoie de haine curate… aş înţepeni pe canapea cu croşeta in funcţiune.

Și cum reușești să o combini cu “job-ul” de mamă?

Hmm… am crescut 2 bufniţe fenomenale! Doi copii extraordinari! Deşi sunt la temuta vârstă a adolescenţei, suntem prietene apropiate. Slava Domnului! Ştim când să ne acordăm spaţiu una alteia. Mai mult decât atât, bufniţa cea mică s-a lăsat luată şi ea de valul croşetei. Printre teme si alte activităţi şcolare, are propria cutie plină de aţe şi granny squares. Va trece si bufniţa cea mare la treabă, dar după examenul de capacitate.

Ce te motiveaza?

Am spus că sunt dependentă? Ei bine, da, sunt dependentă de croşetă! Şi cum racii sunt expuşi exceselor…
Îmi place să descifrez tiparele găsite in diverse reviste sau pe diverse site-uri. Este fascinant să descoperi cum o simplă schemă se transformă în culoare palpabilă. Şi apoi, îmi place să dărâm un mit – cel că lucrul de mână este apanajul vârstei a treia.

Care-i pentru tine cea mai mare provocare când vine vorba de a lucra (de) acasă?

Cred că pe undeva am devenit un pic antisocială! Îmi place să fiu înconjurată de lucrurile mele, să fiu acasă. Cea mai mare provocare este să ies din modul ăsta.

Ceaiul fierbinte şi aromat de lângă mine, sunetul de jazz şi croşeta între degete… ziua ideală!

Cum îți vin ideile? Sau lucrezi mai mult pe comenzi?

Când nu merg la orele de pilates, îmi încep ziua cu site-urile specializate în lucru de mână. Sunt atât de multe!
Comenzile încă nu sunt atât de multe, dar sunt suficiente cât să mă ţină în priză. Şi dacă nu am comenzi în lucru, cu siguranţă sunt în descifrarea unui tipar nou şi colorat.

Unde te găsim?

Căutaţi pe Facebook Sweet Home Crochets… aia sunt eu! Am în plan construcţia unui site, dar deocamdată sunt în curs de creare a unui portofoliu bogat.

Primesc și aştept comenzi la Orice tipar găsiţi şi vi-l doriţi… sunt aici!

Un mesaj pentru întreaga comunitate Work At Home Moms România?

Această idee minunată trebuie să ia amploare. Trebuie să o facem cunoscută tuturor. Sunt din ce în ce mai multe mame care îşi descoperă și redescoperă talente si pasiuni care bucură, şi nu numai pe ele. Sunt convinsă că sunt si taţi care ar vrea să ni se alature.

Şi-apoi… copiii care îşi au parinţii alături zi de zi, oră de oră, cresc frumos!

150791_1612632312304222_1910471212788444309_n 20150205_141007 20150210_195926 20150212_183108 IMG_20150324_104757

Interviu realizat de Alexandra Varnava (www.Ouzoland.com)

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns