Sprijin emotional pentru mamele singure, 22 noiembrie 2017

Sprijin emotional pentru mamele singure

Sprijin emoţional pentru mamele singure

Consiliere psihoterapeutică ONLINE oferită gratuit de
EduKIND
Spaţiu educaţional centrat pe sănătate emoţională

Formatul webinarului asigura confidenţialitatea participării şi a discuţiilor

22 noiembrie 2017
10.00 – 12.00

Participare liberă 
Înscrieri:

Work at Home Moms şi EduKIND vă invită miercuri, 22 noiembrie, între orele 10.00 – 12.00, la o întâlnire în care să putem vorbi deschis, cu acceptare şi empatie, despre multiplele dificultăţi pe care o mamă le întâmpină în urma unui proces de separare / divorţ.

Asociaţia Work At Home Moms relansează programul “Mamele singure au superputeri”, prin intermediul căruia oferim consiliere mamelor singure din segment vulnerabil.
*ediţia de anul trecut s-a axat pe consiliere psihologică, lifecoaching, pregătire pentru interviu, consiliere antreprenorială

Sprijin emoţional pentru mamele singure
CREATOR ŞI TRAINER: EduKIND

DESFĂŞURAREA ATELIERULUI

● Webinarul se va desfăşura ONLINE, într-o sesiune de 2h, de la 10 la 12. Va cuprinde o parte introductivă de expunere, urmată de sesiuni de întrebări şi răspunsuri.
● In cadrul întâlnirii online, participantele vor avea posibilitatea de a adresa întrebări specifice situaţiei personale de separare / divorţ, prin intermediul funcţiei de CHAT, la care vor primi răspunsuri din partea unui psihoterapeut. Răspunsurile vor fi oferite fără a se menţiona numele persoanei care a adresat întrebarea.
● EduKIND şi Work at Home Moms garantează confidenţialitatea participării şi a discuţiilor.

● Pentru a putea participa la Webinar, este nevoie să trimiţi un e-mail de înscriere la adresa pentru a primi link-ul de conectare.
● Conectarea se face utilizând browser-ul Google Chrome, pe laptop/calculator sau dispozitive cu sistem de operare Android/IOS/Windows, sesiunea de discuţii desfăşurându-se ONLINE.
● Este necesară o conexiune bună de internet pentru a nu exista întreruperi sau distorsiuni în timpul transmisiunii. Aceasta va fi în direct, veţi putea vedea şi auzi persoanele care susţin webinarul şi veţi putea comunica cu acestea prin intermediul funcţiei de chat puse la dispoziţie.

DESCRIERE ATELIER
În caz de separare/divorţ, sănătatea emoţională a copiilor este puternic ameninţată. Aceasta depinde într-o măsură decisivă de sănătatea emoţională a părintelui rezident şi de calitatea relaţiei dintre părinţi după separare.

Părintele singur are nevoie de sprijin exterior pentru a rezolva problemele care în mod normal sunt rezolvate de două persoane. Printre problemele care apar în urma separării părinţilor putem enumera: suferinţa copiilor de a fi despărţiţi de părinţi şi uneori chiar de spaţiul casei în care au crescut, dificultăţi financiare, singurătatea, probleme de sănătate, depresia, probleme legate de viaţa cotidiană, suferinţa provocată de faptul că părintele va trebui să îşi crească singur copilul, suferinţa provocată de despărţirea de proprii copii, găsirea unei linii de mijloc între viaţa profesională şi cea personală, suferinţa privind stigmatizarea socială, pierderea şi / sau deteriorarea relaţiilor sociale.*

Crearea EduKIND a fost posibilă, în foarte mare parte, prin solidarizarea emoţională a unor femei, aflate în acelaşi context de viaţă ~ mame singure.

Înţelegem, aşadar, că poate fi liniştitor şi reconfortant să ştii că şi alte mame au trecut prin experienţe similare şi că, în timp, au găsit soluţii viabile pentru a face faţă unor probleme ce păreau insurmontabile.

Maria, psihoterapeut cu experienţă în sprijinul emoţional al copiilor şi adulţilor, poate ajuta în înţelegerea numeroaselor paliere vulnerabile care apar în urma separării părinţilor şi care pot afecta pe termen lung dezvoltarea copilului.

Georgiana, antreprenor educaţional, va împărtăşi parcursul personal din momentul separării, impactul emoţional şi soluţiile identificate pentru a răspunde nevoilor copilului dar şi ale ei, ca mama singură.

Credem în posibilitatea de a transforma o experienţă personală dificilă în oportunităţi de creştere şi dezvoltare, atât pe plan personal, cât şi profesional.

Te aşteptăm cu drag într-un spaţiu în care, emoţional, te vei simţi în siguranţă şi în care sperăm să îţi putem oferi răspunsurile pe care le cauţi în acest moment.

Georgiana şi Maria
EduKIND
Spaţiu educaţional centrat pe sănătate emoţională

DESPRE SPEAKERI:
Maria Popa – Psihoterapeut EduKIND
Georgiana Dragu – Manager EduKIND
Mai multe detalii aici

EduKIND desfăşoară activităţi de sprijin emoţional şi învăţare emoţională pentru copii, adolescenţi, părinţi şi educatori: consiliere şi psihoterapie individuală, terapie de familie, ateliere de învăţare socio-emoţională.

EduKIND este gândit şi simţit ca un spaţiu educaţional centrat pe sănătate emoţională, menit să inspire şi să ofere blândeţe şi bunăvoinţă (”kindness”), acceptare şi conţinere, lucruri de care cu toţii avem nevoie în înţelegerea trăirilor emoţionale.

Webinarul “Sprijin emoţional pentru mame singure”, realizat prin Work at Home Moms, face parte din programul EduKIND “Sprijin emoţional pentru părinţi singuri”.

*Studiu – Tipologia familiilor monoparentale, Universitatea Bucureşti

Afiş: imagine people
Mulţumiri Raisa’s Books şi Alina Seran

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor

Lasă un răspuns