You are currently viewing Interviu cu Dorina — Fabi Rocks

Interviu cu Dorina — Fabi Rocks

1. Ce ne poți destăinui despre tine și pasiunea ta?

Pasiunea mea a luat naștere acum 3 ani. În acea perioadă mă ocupam cu pictarea textilelor dar nu mă regăseam cu totul în această activitate, nu mă stimula așa cum aș fi dorit. Într-o zi mă uitam pe Pininterest și am dat din întâmplare de un tablou cu pietre. Mi s-a părut foarte interesantă ideea: crearea unui tablou cu elemente pe care le găsești gratis în natură. Era nevoie în mare parte de talent. Primul tablou a fost o reprezentare a familiei cu 3 membri din pietre. M-am gândit să îl postez pe un grup unde se desfășurau diferite vânzări. A avut un real succes spre surprinderea mea. Chiar dacă îl vindeam foarte ieftin, era un mic adaos păstrat pentru mine. Și de acolo a început totul. Când mă uit în trecut, primele mele tablouri mi se par groaznice :D. Pietrele îmi plac foarte mult pentru că le găsești în natură în toate formele și nuanțele posibile iar aria de creare mi se pare nelimitată ceea ce e extraordinar. Pietrele îmi dau ocazia să creez, ma stimulează teribil și până acum au scos din mine idei și creații pe care nu m-aș fi gândit niciodată că le pot realiza chiar eu. Pietrele m-au făcut să mă simt talentată, specială, apreciată și m-au ajutat chiar să leg prietenii. Numele proiectului conține două cuvinte importante: Fabi – numele primului meu băiețel și Rocks – resursele.:) Dacă sunteți atenți, acest nume are un dublu sens.

2. Cum a demarat acest proiect? Ești 100% antreprenoare sau ai și un job?

Acest proiect a început în perioada concediului de creștere a copilului, așa cum se întâmplă la foarte multe mămici în ziua de azi. Exista nevoia de a face și altceva, de a alunga monotonia, de a nu te mai simți singură cu copilul în perioada când în mare parte a timpului ești doar tu cu el. Pe mine m-a ajutat extrem de mult psihic această activitate. Când s-a terminat concediul de maternitate, am revenit la serviciu și mi-am continuat pasiunea. Această pasiune îmi aduce venituri dar nu atât de mari încât să renunț la serviciul actual. Deocamdată prefer să le fac în paralel.

3. Ne poți enumera tipurile de produse pe care le pot comanda clienții de pe pagina ta?

Asa cum bănuiți, totul trebuie să conțină pietre. De-a lungul timpului am creat câteva produse: tablouri cu pietre (acestea reprezintă 90% din tot ceea ce creez), pietre de dimensiuni mai mari pictate, care apoi se pot așeza pe un suport pe mobilă, semne de carte, mărturii, suporturi pentru chei și ceasuri.

4. Cu ce gânduri ai pornit pe acest drum și unde ești acum față de obiectivele propuse inițial?

Am pornit pe acest drum din nevoia de a fi mai ușoară perioada concediului de maternitate. Nu m-aș fi gândit niciodată că o să pot realiza creațiile care există în momentul actual pe pagina mea, că se ascunde atâta talent în mine și nu am știut de el, că pot genera venituri generoase, că o să mă simt o mică anteprenoare și că o să prind atâta încredere în mine și în ceea ce pot face. Cu siguranță sunt pe drumul cel mai bun în momentul de față.

5. Cum arată o zi de muncă în atelierul tău?

Haotic 😀 Lucrez doar când prind momente libere având doi copii destul de mici (1.8 ani și 5 ani). De obicei când e perioada lor de somn. Când prind 3 ore libere, e lux. E adevărat că de multe ori e stresant, lucrez în priză, sub presiune dar după ce realizez produsul și primesc aprecierea clientului, asta mă încarcă pozitiv și abia aștept următoarea provocare.

6. Pentru că am menționat despre atelier, te invităm să ne arați câteva fotografii, poate și un scurt video despre spațiul unde creezi.

Spațiul unde lucrez e minuscul față de cât mi-ar fi necesar. Dar vă arăt o poza cu biroul unde se desfășoară activitatea mea.

7. Care sunt mijloacele prin care vinzi produsele create?

Cel mai mult online, pe Facebook. De-a lungul timpului aria de clienți s-a extins și mulți îmi scriu după ce la rândul lor au primit un tablou de la mine ceea ce mă bucură nespus. Uneori îmi mai public creațiile pe grupurile de hand-made sau postez acolo unde clientul caută un produs personalizat.

8. De unde izvorăște creativitatea, de unde vine inspirația? Lucrezi și pe comandă?

Din fericire, am fost înzestrată cu multă creativitate. Ea vine pur și simplu din mine. Uneori îmi place să mă mai uit pe Pinterest la diferite creații și mai “fur” și de acolo unele idei.

99% lucrez pe comandă. Majoritatea creațiilor sunt personalizate după dorințele clientului.

9. Ne poți da un exemplu despre cel mai solicitat produs de la începutul anului până acum?

Cel mai solicitat produs este tabloul reprezentând Familia. Mulți clienți cumpără din nevoia de a avea ceva de suflet în căsuța lor sau de a oferi prietenilor ceva emoționant.

10. Dacă ar fi să ne împărtășești dintre reușite și hopuri, care ar fi acestea? Cum ai depășit blocajele apărute până acum?

Fiind o pasiune, am făcut totul din pură plăcere. Dacă am avut perioade mai proaste, nu m-am demoralizat, am luat-o ca atare. Sunt momente când lumea pur și simplu nu cumpără ca în alte perioade. În perioada aceea încerc să mă relaxez mai mult și chiar mă ajută la crearea unor noi produse. Pentru că în perioadele când am multe comenzi, nu mai am timp să mă gândesc ce as putea crea nou. Deci ambele perioade (cu multe comenzi sau cu puține comenzi) au avantajele proprii.

11. Ne-ar bucura sa ne transmiți cum te poate sprijini comunitatea WAHM.

Comunitatea WAHM m-a ajutat până acum cu mulți clienți pentru care sunt profund recunoscătoare. Mi se pare o comunitate foarte faină și cu extrem de multe mămici talentate. De asemenea m-a ajutat să fiu mai cunoscută în rândul clienților. Prin tot ceea ce face acum această comunitate, mi se pare de un real ajutor în rândul anteprenorilor mici și mari din țară.

12. Iar la final, te invităm să redai un gând pentru toate persoanele care ne citesc.

În primul rând vreau să mulțumesc oamenilor din spatele acestei comunități, cei care fac eforturi ca aceasta să ajute cât mai multe mămici în îndeplinirea viselor. Merită să donăm din când în când o sumă de bani acestei asociații care se desfășoară în folosul nostru.

Apoi sper că v-a plăcut acest interviu și poate rămâneți cu o mică idee din tot ceea ce am scris care să vă ajute sau să vă stimuleze să vă urmați visele. Cel mai frumos și mai satisfăcător lucru în viață e să poți face ceea ce îți place. Pasiunea ne înalță, ne vindecă, ne ajută pe extrem de multe planuri. Succes în îndeplinirea viselor voastre!

www.facebook.com/fabirocks/

www.instagram.com/fabi.rocks/

16 persoane recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor