You are currently viewing Tips and tricks WAHM – $$ Cum îmi stabilesc prețurile pentru serviciile pe care le ofer? cu Mihaela Taşulea, Fotograf

Tips and tricks WAHM – $$ Cum îmi stabilesc prețurile pentru serviciile pe care le ofer? cu Mihaela Taşulea, Fotograf

Este un subiect controversat pentru ca oamenii care îmi cer oferte de prețuri, nu știu ce presupune să fii fotograf și ce costuri ai, ei vor doar o ofertă cât mai ieftină.
Iată câteva aspecte care contează la stabilirea prețurilor:
1. Abilitățile și experiența: pentru că am investit mult timp și bani în perfecționare, cursuri și exersare. 📸
2. 🕑 Timpul alocat unei sesiuni foto este legat și de planificarea de dinainte, pregătirea aparaturii, încărcarea bateriilor, golirea cardurilor, curățare… toate iau timp, editarea ulterioară cu atenție la detalii.
3. Investiția în $$ 📸 aparatură de calitate – eu am două camere foto foarte bune, investiția totală în echipament fiind de peste 10000 eur. Ele trebuie întreținute, duse la service pentru revizie și reînnoite atunci când durata de viață este pe final. Și nu doar aparatele foto necesită investiție (vezi carduri de rezervă, acumulatoare, blitzuri, ghiozdan foto, laptop, ecran mare pentru editare).
4. Impozitele către stat, cheltuieli de administrare și contabilitate, chirie studio.
5. Costurile pentru diferite afecțiuni de sănătate cauzate de stat în picioare ore întregi, rupt umerii datorită greutății aparaturii etc. Nu mă plâng, îmi asum, dar s-a întâmplat.
6. Cheltuielile de transport la locul sesiunii foto.
Sunt doar câteva exemple de costuri implicate de meseria aceasta. Când vezi un preț pentru un serviciu foto, trebuie să știi că fotograful rămâne probabil cu mai puțin de jumătate după deducerea cheltuielilor.
❤️ Dincolo de toate acestea, eu țin cont și de bunul simț în stabilirea prețurilor, asta însemnând că nu pun mai mult doar pentru că n-am ce face.
Sigur, e dreptul tău să alegi un fotograf mai ieftin, care poate nu are o cameră de rezervă, editează mai puțin fotografiile… la final se vede rezultatul, sau nu se mai vede deloc dacă a avut o eroare pe singura cameră foto
🤔 Așadar, te invit să reflectezi puțin asupra acestor aspecte atunci când faci afirmația că e prea mare prețul.”

Mulțumim, Mihaela Tașulea, Fotograf ♥️♥️♥️
www.facebook.com/mihaela.tasulea.photography

*Aceste sesiuni, TIPS AND TRICKS pe teme de interes pentru comunitatea WAHM, vor fi postate pe grup MARȚI.
Le mulțumim colegelor care oferă îndrumare!
**Dacă doriți să propuneți o temă, să prezentați un subiect și să îndrumați persoanele interesate, îmi puteți scrie, vă întâmpin cu drag!

1 persoană recomandă articolul acesta.
Trimite și prietenilor