You are currently viewing Tips and tricks WAHM – 6 sfaturi utile pentru fotografia cu telefonul, cu  Mihaela Tasulea Fotograf

Tips and tricks WAHM – 6 sfaturi utile pentru fotografia cu telefonul, cu Mihaela Tasulea Fotograf

“Bună tuturor.
Aș vrea în primul rând să vă întreb dacă a folosit cineva informațiile din postarea de săptămâna trecută, dacă avem o îmbunătățire a imaginilor captate cu telefonul.

Azi, o nouă serie de 6 sfaturi utile pentru fotografia cu telefonul sau de ce nu, chiar cu camera foto dacă aveți una.

1. Prima regula pe care, dacă o respecți, vei avea fotografii de succes făcute cu telefonul: observă, inspiră-te, pune în aplicare. Ce vreau să spun cu asta? Că după sute de fotografii văzute pe net cu subiectul care te interesează, nu are cum să nu-ți iasă și ție fotografii asemănătoare.

Fii atent la tot ce te înconjoară și educă-ți permanent simțul vizual. Te ajută să fii mai prezent, dar îți dezvoltă și abilitățile de fotograf.

2. Dacă ai de făcut fotografii cu natură statică, așa cum e și cazul fotografiilor de produs, așează elementele în cadru până îți place cum arată vizual. E valabil și pentru fotografiile de peisaj sau de portret, te muți tu ca fotograf în jurul copacului, a omului, până arată cadrul așa cum vrei tu.

3. Folosește la maxim potențialul camerei telefonului pe care îl porți mereu cu tine. Telefoanele sunt foarte performante în ziua de azi. Nu ai nici o scuză să nu ai cele mai bune fotografii pentru mica sau marea ta afacere în cazul în care nu ai buget sau nu vrei să investești în ședințele foto profesionale. Studiază puțin mai mult ce poți face cu setările telefonului din buzunar. O sa fii uimit de ce poate face.

4. Editează fotografiile într-o aplicație chiar pe telefon. Eu folosesc Photoshop Expres și Snapseed. Sunt gratuite și destul de ușor de folosit și destul de intuitive. Au și preseturi pe care le poți aplica dar poți să începi prin a ajusta puțin umbrele, luminozitatea și contrastul, poate și vibrația culorii. Vibrația îți aduce de cele mai multe ori și contrast.

5. Poți edita în telefon chiar și fotografiile făcute cu camera foto. Dacă ai opțiunea de transfer wi fi, transferi fotografia în telefon și o editezi rapid. Eu așa am obișnuit să fac multă vreme când călătoream și postam instant ceea ce pozam.

6. Nu uita să alegi formatul potrivit rețelei de socializare pe care postezi. Eu aleg să fac pozele 16: 9 în telefon și le dau un crop atunci când le editez.

Până data viitoare, ai ca temă să editezi o fotografie ca să avem temă de discuție.
Lasă-mi o poză în comentarii cu ce ai făcut de data trecută până acum și spune-mi dacă ai observat îmbunătățiri.
Las și eu mai jos câteva fotografii făcute cu telefonul care cred că pot fi relevante.”

Mulțumim, Mihaela Tasulea Fotograf ♥️♥️♥️
www.facebook.com/mihaela.tasulea.photography

*Inaugurăm topicurile TIPS AND TRICKS pe teme de interes pentru comunitatea WAHM. Aceste sesiuni vor fi postate pe grup MARȚI.
Le mulțumim colegelor care oferă îndrumare!
**Dacă doriți să propuneți o temă, să prezentați un subiect și să îndrumați persoanele interesate, îmi puteți scrie, vă întâmpin cu drag!

  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor