You are currently viewing #chipulnevăzutalantreprenoriatului — Lavinia — LovePaint

#chipulnevăzutalantreprenoriatului — Lavinia — LovePaint

“Nu m-am gândit niciodată că voi deveni antreprenoare, însă o idee începută acum 5 ani a prins, se pare, rădăcini.

Mi-a plăcut întotdeauna pictura, dar nu pictam pentru că făceam cu totul altceva și nu aveam timp, însă cineva m-a rugat să îi pictez ceva.
Și atunci, la acel Crăciun, am pictat mici tablouri pentru întreaga familie, apoi mi-am făcut o pagină de lucru. Mi-am zis în sinea mea că voi picta pentru a-mi face o mică afacere.

Nu aveam materiale și nici idee despre ce mi-ar trebui, au urmat multe nopți, zile în care făceam probe, pictam, aruncam, stricam și o luăm de la capăt.

Însă era tot un hobby. Nu reușeam să ajung la acel nivel pe care mi-l doream deși urmăream tutoriale și exersam. Când au început primele mici comenzi îmi aduc aminte de emoțiile pe care le aveam de când primeam comanda și până ajungea la persoana care o comandase.

Atunci când iubești ceea ce faci și îți dorești mai mult pentru tine, treci cu bine peste nopțile nedormite, grijile că poate nu faci destui bani încât să acoperi cheltuielile casei, frământările că poate nu e ceea ce și-a dorit clientul.

Când soțul meu s-a accidentat foarte grav în 2019, am devenit singura susținătoare a familiei mele și nopțile nedormite s-au înmulțit, la fel și grijile. Griji că nu sunt bani de materiale, griji că nu reușesc să plătesc utilități și atunci pentru mine succesul a însemnat că am prieteni alături de mine care mă susțin fizic și psihic și care mă ajută necondiționat.

Am muncit mai mult și am reușit să îmi formez propriul stil, să îmi pun amprenta mea pe multe obiecte, ceea ce mi-a dat aripi să continui și să devin mai bună.

Nu este ușor să fii antreprenor când nu ai destule resurse financiare, dar să fii antreprenor înseamnă să fii implicat în tot ceea ce faci și să iubești ceea ce faci.

Pentru mine, să fiu antreprenor este o mare realizare, nu am încă succesul dorit și știu că mă așteaptă din nou multe nopți nedormite, lucrând cu drag la comenzi, dar sunt fericită că sunt alături de oameni dragi, de soț și de copil, acasă.

Griji, frământări, întrebări multe? Da…încă sunt acolo, dar succesul este cheia fericirii sau fericirea este cheia succesului?”

Autoare: Blaj Lavinia
Proiect: LovePaint

“Chipul nevăzut al antreprenoriatului”, așa cum l-am denumit noi referindu-ne la second thoughts, însingurare, temeri, sindromul impostorului etc., este un proiect care invită la vulnerabilitate și reflecție.
  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor