You are currently viewing #chipulnevăzutalantreprenoriatului — Mădălina — Mini Boutique

#chipulnevăzutalantreprenoriatului — Mădălina — Mini Boutique

“Să fii mamă antreprenor nu este deloc ceea ce pare, aud destul de des “ce tare, lucrezi de acasă!”, “ce ușor pentru că ești acasă”, “ce repede ai crescut afacerea ta” și așa mai departe.

Hai să vă povestesc puțin ce se ascunde în spatele acestor “reușite”.
Dragilor, nu este totul despre succes, nu a venit nimic pe tavă, nu mi-a bătut nimeni la ușa să lucreze în locul meu noaptea să pot dormi o oră!
Am pornit în business handmade în urmă cu 4 ani, am pornit de la 0 și când spun 0 mă refer la o cutiuță cu diverse bucățele de piele, câteva ațe, o foarfecă și două ace, conturi goale, zeci de temeri și multe multe critici, am ales un domeniu mai masculin (pielărie, marochinărie).

Pe acest drum am pornit bazându-mă doar pe mine fără angajați, fără ajutoare fără sa știu încotro ma îndrept, fără să cunosc tehnici… pare simplu, nu…?
Nu, nu este deloc simplu în acest business: eu produc, eu promovez, eu vând, eu preiau comenzi, eu ambalez, eu aprovizionez, eu livrez și etc. și toate astea în paralel cu statutul de mamă de doi copii, soție, femeie!

Da, am pierdut multe nopți încercând să mă perfecționez, încercând să onorez comenzile în timp util, pentru că ziua timpul este ocupat de copii și casă.

M-am izbit de părerile tuturor, de la laude până la critici și acest lucru te demontează chiar dacă ești conștient ca nu poți mulțumi pe toată lumea. Au fost zile când un singur cuvânt mi-a distrus visele, au fost zile când am vrut sa renunț pentru ca fizic nu mai puteam duce, au fost luni în care am funcționat doar cu suplimente de vitamine, pur și simplu creierul refuza să mai gândească și corpul sa mai răspundă! Au fost zile când mă ridicam bolnavă din pat și ma așezam în atelier sa lucrez pentru ca nu puteam să las o comandă neonorată, omul acela și-a pus încrederea în mine, așteaptă să primească ce a comandat, dacă nu reușesc, dezamăgesc!

Am plâns de multe ori când am simțit că mă pierd, am plâns de multe ori când am fost izbită de cei din jur, am plâns când au trecut zile și nu intrau comenzi, am plâns când nu-mi ieșeau produsele și plâng și acum, ma enervez și o iau de la capăt.

Frica de eșec este prezenta zilnic, te simți ca și cum plutești pe mijlocul oceanului într-o barcă crăpată!

Am învățat să nu am așteptări de la oameni, am învățat sa nu-mi mai pese așa de tare de ce spun alții, am învățat că noaptea când supraveghezi copiii să nu facă febră, poți coase un portofel!

Dragilor, cei care aveți impresia că viața unui antreprenor este roz și-l invidiați pentru o fărâmă de succes, vă invit cu drag să încălțați papucii lui măcar o zi și apoi să ne povestiți cum a fost!

Întotdeauna spun “nu exista nu pot, exista doar nu vreau și dacă vrei cu adevărat, poți!”
Vă pup și vă îmbrățișez cu drag! 😘🤗
❤️, o mamă antreprenor!

Autoare Prescornitoiu Andra Madalina
Proiect Mini Boutique

“Chipul nevăzut al antreprenoriatului”, așa cum l-am denumit noi referindu-ne la second thoughts, însingurare, temeri, sindromul impostorului etc., este un proiect care invită la vulnerabilitate și reflecție.
  Recomanzi articolul acesta?
Trimite și prietenilor